Venezuela

Venezuela Zuid-Amerika

VenezuelaVenezuela is een land gelegen in Zuid-Amerika. Het grenst aan de Atlantische Oceaan, de Caribische Zee en de landen Braziliƫ, Colombia en Guyana. Het land is een Boliviaanse republiek en bestaat eveneens uit een aantal eilanden. In dit artikel vertellen we je meer over de historie, de bevolking en de natuur van Venezuela. Ook vind je hier handige informatie voor een rondreis door het land.

Historie

De delta van de Orinoco in Venezuela lijkt op de delta van de Po in Venetië. Daarom werd het land Venezia genoemd, wat Klein Venetië betekent. De naam Venezuela is hiervan afkomstig. In 1513 was het land een Portugese vestiging en vervolgens werd het een onderdeel van de Spaanse kolonieën Zuid-Spanje en Peru. Vervolgens werden de provincies in Venezuela een onderdeel van het onderkoninkrijk Nieuw-Granada in 1717 en in 1777 scheidde het land zich af onder de naam Capitanía General de Venezuela.

 

Jaren later vond de Venezolaanse Onafhankelijkheidsoorlog plaats en het land werd onafhankelijk van Spanje in 1821. Dit gebeurde onder de leiding van Simón Bolívar. Tot 1830 vormde Venezuela de Republiek van Groot-Columbia samen met Ecuador en Colombia en daarna werd het land een onafhankelijke republiek. Het wordt tot nu een Boliviriaanse Repbuliek genoemd en het heeft deze naam te danken aan de leiding van Simón Bolívar.

Bevolking

De oorspronkelijke bewoners van Venezuela zijn de Indianen. Tegenwoordig leeft deze inheemse bevolkingsgroep echter voornamelijk in het oerwoud en bestaat de bevolking van Venezuela uit diverse bevolkingsgroepen. Afstammelingen van de Indianen en Spaanse kolonisten - de zogenaamde Mestiezen - vormen op dit moment de grootste bevolkingsgroep.

 

De bevolking van Venezuela bestaat verder uit afstammelingen van Indianen en Afrikanen, Afro-Venezolanen en afstammelingen van Spanjaarden en Afrikaanse slaven. In de twintigste eeuw zijn er een groot aantal personen geïmmigreerd naar dit land, waaronder Duitsers, Italianen en Portugezen. Spaans is de officiële taal die in het land wordt gesproken, maar er zijn ook grote groepen inwoners die Caribisch-Spaans of Indiaanse talen spreken.

Natuur

De landschappen in Venezuela zijn erg variërend. Zo vind je in het zuiden het Hoogland van Guyana en hier ligt ook de hoogste waterval ter wereld - de Angelwaterval. Het midden van het land bestaat voornamelijk uit uitgestrekte vlaktes, die ook wel de Llanos worden genoemd. Deze vlaktes lopen door tot de rivierdelta van de Orinoco enerzijds en de Colombiaanse grens aan de andere zijde.

 

Verder vind je uitlopers van het Andesgebergte langs de Noordelijke kust. Het hoogste punt van het Andesgebergte - de Pico Bolívar - is eveneens langs deze kust te vinden. Daarnaast bestaat het landschap in het noordwesten uit laaglanden die je kunt vinden langs de Golf van Venezuela en rond het Meer van Maracaibo. In Venezuela heerst over het algemeen een vochtig en warm tropisch klimaat, maar in de hooglanden is dit meer gematigd.

Rondreis door Venezuela

Venezuela is met haar zonnige klimaat en prachige landschappen een ideale bestemming voor een rondreis. Een bezoek aan de Angelwaterval is een unieke ervaring, maar het is eveneens fantastisch om een van de Nationale parken te bezoeken. Daarnaast kun je genieten van de zon op een van de zandstranden of de grotten bezoeken. Hieronder geven we enkele tips voor je rondreis door Venezuela.Canaima National Park
Het Canaima National Park is gelegen aan de oostkant van het Guyana-massief en is het grootste nationale park in Venezuela. Je vindt hier verschillende landschappen, zoals oerwouden en savannes. De grootste specialiteiten van dit park zijn echter de prachtige watervallen. De beroemde Angelwaterval is ook in het Canaima National Park te vinden.

Het Andesgebergte
Als je wilt genieten van het wonderschone bergachtige landschap in Venezuela, moet je zeker een bezoek brengen aan het Andesgebergte. Dit is gelegen in het westen van het land. Er zijn verschillende routes die door het berglandschap lopen en in het Nationaal Park Sierra Nevada zie je de prachtige sneeuwtoppen van het gebergte. Ook is het stadje Merida dat is gebouwd in koloniale stijl zeker het bezichtigen waard.

Caracas
De stad Caracas is de hoofdstad van Venezuela en je vind hier zowel prachtige historische gebouwen als wolkenkrabbers. Als je tijdens je rondreis door Venezuele een bezoekje brengt aan deze stad, moet je zeker Casa Natal de de Bolívar en het kathedraal aan de Plaza Bolívar uit de zeventiende eeuw bezichtigen. Verder zijn het Sofia Imber Museum en het Teresa Carreno gebouw de moeite waard.

Amazonegebied
Echte natuurliefhebbers mogen zeker niet het Amazonegebied missen tijdens hun rondreis door Venezuela. Dit gebied is echter ook zeker de moeite waard voor andere vakantiegangers. Het Amazonegebied bestaat uit tropisch regenwoud en je kunt hier verschillende diersoorten vinden tijdens een wandeltocht onder begeleiding van een lokale gids.

Coro
Naast Caracas is de stad Coro een prachtige stad om te bezoeken tijdens je rondreis. De gebouwen en straatjes met keikoppen stammen af uit de achttiende eeuw en het stadje heeft door de gekleurde gebouwen een aangename uitstraling. Vergeet niet om de Kerk van Francisco, de Kathedraal en de nabij gelegen zandduinen te bezichtigen tijdens je bezoek aan Coro!

Isla Margarita
Isla Margarita is het grootste en populairste eiland dat bij het land Venezuela hoort. Hier kun je aan de prachtige zandstranden die omgeven zijn door palmbomen genieten van de zon.  Playa El Aqua is het mooiste strand op dit eiland en hier krijg je een echt vakantiegevoel. Wil je liever windsurfen? Ook daarvoor kun je verschillende stranden vinden op Isla Margarita.

Savanne de Llanos
In het midden van Venezuela kun je de wonderschone savanne de Llanos vinden. Het gebied is eindeloos en strekt zich uit tot in Columbia. Met een kano kun je genieten van de prachtige natuur in de savanne. In de moerasgebieden leven verschillende diersoorten en het is ook mogelijk om zeldzame dieren te spotten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 7193x
Toegevoegd: 30-09-2015 15:12
Gewijzigd: 01-10-2015 12:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!