Voordelen van een VPN abonnement als je op reis bent

Voordelen van een VPN abonnement als je op reis bent

Voordelen van een VPN abonnement als je op reis bentHoe vaak maakt een telefoon contact met een Wifi netwerk? Het gaat vaak om heel veel keren en als er een laptop is dan zal deze ook vaak verbonden worden met het Wifi netwerk. Het is fijn en prettig om online te zijn maar het heeft ook veel voordelen. Het is mogelijk om met de wereld in contact te blijven als je op vakantie gaat.

Naast de vele voordelen zijn er ook een een aantal nadelen verbonden aan het verbinden van het toestel met een openbaar Wifi netwerk. Het is dan namelijk mogelijk dat internetcriminelen gebruik maken van lekken in het openbare netwerk om gegevens van de smartphone of laptop te halen. Ze kunnen er zelfs in slagen om betaalgegevens over te nemen. Het is dus een gevaar. Er is gelukkig ook een andere oplossing: VPN (virtual private network).

Wat is een VPN? 

Een virtual private network is speciaal gemaakt om het IP adres van de gebruiker af te schermen. Er wordt een privé netwerk gemaakt om anoniem te internetten. Het VPN is een tussenstap om verbinding te maken met het internet. Jouw laptop maakt verbinding met het VPN en het VPN met het internet. Om gebruik te maken van een VPN is er een abonnement nodig op een VPN. het is een stukje software waarmee tablets, telefoons en laptops verbinding kunnen maken met het internet. Het is mogelijk om zo een veilige verbinding te maken met het internet.

VPN mee op vakantie

Overall n de wereld zijn er hackers actief. Het is vooral op vakantie fijn om gebruik te maken van een Wifi netwerk in een hotel of koffiebar. Het is dan mogelijk om zonder het gebruiken van een databundel het internet op te gaan. De netwerken bieden echter kansen voor hackers. Met een VPN netwerk is het mogelijk om de hackers buitenspel te zetten. Zo krijgen ze namelijk geen grip op het openbare wifi netwerk. Het is ideaal om zo gebruik te maken van de wifi netwerken zonder dat een hacker kans krijgt om het wifi netwerk te misbruiken.

Overal Netflix bekijken of uitzendinggemist 

Het is niet mogelijk om in het buitenland naar uitzending gemist te kijken. Het is alleen mogelijk voor gebruikers uit Nederland om gebruik te maken van uitzendinggemist. Het heeft te maken met de rechten voor de uitzendingen. Ze gelden alleen in Nederland en ze zijn niet geldig in het buitenland. Het IP adres bepaalt de locatie. Met een VPN is het mogelijk om net te doen alsof je in Nederland bent. Het maakt dus niet uit of je in China, Australië, Duitsland of Frankrijk bent: het VPN werkt alsof je in Nederland bent. Het is ook ideaal als je in landen bent waar veel censuur is. In China is het moeilijk om YouTube te gebruiken. Met een VPN is dit geen enkel probleem. Het is dan ook mogelijk om normaal YouTube te gebruiken. Hetzelfde geldt allemaal voor het gebruik van Netflix. Met een VPN service is het wel mogelijk om hier gebruik van te maken.

Alles veilig downloaden

Een ander voordeel is dat het mogelijk is om minder gemakkelijk getraceerd te worden als er wat gedownload wordt. Met een VPN service worden minder snel de gebruiker ontdekt. Het is een manier om anoniem te blijven. Hierdoor kan men toch zaken downloaden (films, muziek, software) zonder hoge straffen te krijgen.

Een VPN is niet duur

Het is niet nodig om bang te zijn voor de hoge kosten van een VPN server. Een VPN abonnement is al af te sluiten voor een paar euro per maand. Het is mogelijk om zo het internet te gebruiken. Een VPN provider biedt mogelijkheden met veel verschillende server netwerken in de hele wereld. Het is dus snel en gemakkelijk te gebruiken. In Nederland zijn de VPN servers erg betaalbaar.VPN Diensten

Het is goed om gebruik te maken van een VPN om veilig het internet te gebruiken. Het is goed om zo de verbinding veilig te maken met het internet. Het is ook mogelijk om meer anoniem het internet te gebruiken. Het is een groot voordeel. Het is prettig om ook buiten Nederland hier gebruik van te maken. Doordat de VPN diensten een wereldwijde dekking hebben is het mogelijk om ook op reis gebruik te maken van het VPN. Het is ideaal om zo ook censuur te omzeilen. Daarnaast kan men instellen dat men in een andere land zit via het IP adres dan men daadwerkelijk is. Prettig om zo toch films en series te bekijken welke alleen in Nederland te zien zijn. 

Een groot aanbod VPN aanbieders

Er zijn in ons land vele verschillende VPN aanbieders. Het is goed om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let op de prijzen, de dekking en ook de kwaliteit van het VPN netwerk. Het is dan mogelijk om eenvoudig een keuze te maken. Door de opties te vergelijken is het mogelijk om de juiste aanbieder te kiezen.

Op reis met je laptop of smartphone

Naast het VPN is het goed om ook te kijken naar andere zaken die belangrijk zijn op de vakantie. Het is slim om de smartphone of de laptop goed te verzekeren in het buitenland. Kies voor een goede bescherming tegen diefstal en beschadiging. Denk hierbij aan een goede verzekering welke speciaal de smartphone en laptop (ook in het buitenland) verzekerd. Daarnaast is het ook slim om de gegevens op het toestel te beschermen. Maak gebruik van een app en software om de gegevens en data op het toestel of de laptop op afstand te wissen. Het is dan mogelijk om alle gegevens te wissen. Wanneer het toestel gestolen wordt wil je natuurlijk graag de gegevens beschermen. Het is daarnaast ook slim om alles in “the cloud” op te slaan. De gegevens zijn dan nog ergens opgeslagen waar ze weer op te halen zijn. Wel zo prettig.

Veilig op reis

Kies ervoor om veilig op vakantie te gaan. Gebruik een VPN bij alle wifi verbindingen en maak gebruik van de flexibiliteit en anonimiteit van het IP adres. Het maakt het mogelijk om gewoon het nieuws in Nederland te volgen en ook de series te bekijken die alleen in Nederland getoond worden. Het is prettig om zonder slachtoffer te worden van internetcriminelen het internet te gebruiken. Ook is het handig om internetcensuur te omzeilen. Ook in landen als China wil je natuurlijk gewoon gebruik maken van  YouTube en Gmail. Het is prettig om met dezelfde vrijheid als in Nederland of België gebruik te maken van het internet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1171x
Toegevoegd: 08-10-2019 15:52
Gewijzigd: 09-10-2019 09:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!