Chili

Een rondreis maken door Chili

ChiliEen rondreis door Chili staat gelijk aan een onvergetelijke ervaring. Dit langgerekte land in Zuid-Amerika bestaat uit maar liefst 756.950 km2 aan oppervlakte en telt in totaal bijna 16 miljoen inwoners. Het land beslaat bijna de gehele westkust van Zuid-Amerika en daardoor kent een reis door Chili een grote diversiteit. Op deze pagina lees je meer over alle hoogtepunten die het land te bieden heeft en geven we enkele algemene reistips.

Algemene informatie over een reis naar Chili

De meeste mensen die een reis maken door Chili starten hun reis in het noorden van het land in de gemeente San Pedro de Atacama. Dit is een relatief kleine gemeente, maar het toerisme is tegenwoordig een belangrijk bron van inkomsten. De stad in San Pedro de Atacama is 2500 meter boven het zeeniveau gelegen en ligt midden in de droogste woestijn ter wereld, de Atacama-woestijn. Vanaf deze locatie in het noorden van het land trekken de meeste mensen richting het zuiden waar ze hun reis eindigen in de Punta Arenas. Tijdens de reis vanuit het noorden richting het zuiden zal je zien dat de landschappen voortdurend blijven veranderen. Hieronder sommen we de hoogtepunten op die je in het land tegenkomt:

  • San Pedro de Atacama
  • Santiago
  • Torres del Paine National Park
  • Punta Arenas
  • Paaseiland

San Pedro de Atacama

De locatie San Pedro de Atacama klinkt voor sommigen saai, maar deze plek is meer dan alleen de droogste woestijn ter wereld. Er is namelijk nog veel te doen en te zien. In de stad is een duidelijk verschil in de ochtend en vanaf het einde van de middag. Dat komt door de warmte. Op het midden van de dag wordt er de Siësta gehouden en is het er aanzienlijk rustiger. De lokale mensen houden op dit moment hun middagdutje om de warmte te ontsnappen. In de vroege ochtend of na vier uur komt er meer leven in de stad. Zo kun je op deze momenten door de omliggende zandduinen heen wandelen of een board meenemen om te gaan sandboarden. Zeker dit laatstgenoemde is voor de meeste reizigers een echte must om uit te proberen!
In de avond is het in San Pedro de Atacama een echte aanrader om eens sterren te gaan kijken. Dit is een bijzondere ervaring omdat dit gebied een zeer droge lucht kent en omdat de stad zo hoog is gelegen. Dit maakt het dat je vanaf hier een prachtig uitzicht op de sterren hebt.
Nog een hoogtepunt van San Pedro de Atacama zijn de El Tatio Geysers. Geisers zijn natuurlijke heetwaterbronnen die door de aarde zijn opgewarmd. Op bepaalde tijden spuit dit water hoog de lucht in. De El Tatio Geysers liggen op een afstand van 2 uur rijden richting het noorden van de stad San Pedro de Atacama. Deze liggen op een hoogte van maar liefst 4300 meter. Met deze hoogte zijn dit de hoogst liggende geisers van de hele wereld. Op deze plek kun je genieten van de zonsopgang en zie je hoe de mist langzaam wegtrekt, waardoor de geisers zichtbaar worden. Er is ook een warmwaterbron aanwezig waar je in kunt.
Richting het westen van San Pedro de Atacama vind je de Valle de la Luna, oftewel de Vallei van de maan. Je kunt hierheen met de auto, maar het laatste stuk is niet toegankelijk voor auto’s. Daarom zijn er ook veel mensen die ervoor kiezen om er met de fiets heen te gaan. De Valle de la Luna is een erg geschikte plek om te genieten van een zonsopgang of een zonsondergang.
De meest beroemde zoutvlaktes zijn te vinden in Bolivia. Echter zijn er in het noorden van Chili ook zoutvlaktes te vinden. Deze hebben de naam Salar de Atacama. Dit meer is bedekt met een zoutkorst, wat een bijzonder plaatje is om te bekijken. In dit gebied zijn er ook nog meren overgebleven waar nog zout water in zit. Een van deze meren is Laguna Cejar. Deze is zelfs op een korte afstand richting het zuiden van San Pedro de Atacama gelegen.


Santiago

Santiago is de hoofdstad van Chili en is centraal in het land gelegen. De stad zelf telt ongeveer 4 miljoen inwoners, maar het is erg gemakkelijk om jezelf in de stad te verplaatsen. De stad is namelijk erg compact. De stad heeft diverse bezienswaardigheden, waardoor je het er gemakkelijk enkele dagen vol kunt houden. Voor een mooi uitzicht over de stad ga je naar Parque Metropolitano. Dit is een park dat op een hoogte van 300 meter is gelegen en bij een heldere lucht biedt het een prachtig uitzicht. Op deze berg is het in de zomer ook mogelijk om een van de openluchtzwembaden te bezoeken.
In het oosten van de stad kun je Cerro Santa Lucia bezoeken. Dit is ook een berg vanwaar je een mooi uitzicht hebt. De berg is minder hoog, maar er is wel een kasteel te bewonderen.
In Santiago zijn nog veel meer dingen te doen. Zo zijn er enkele kathedralen en kerken aanwezig. Enkele bekende om te bekijken zijn: Iglesia de San Vicente Ferrer Los Dominicos, Iglesia de San Agunstin of Los Sacramentinos Basilica. Wil je graag een dagje gaan winkelen? Dan zijn er verschillende winkelcentra in Santiago te bezoeken. Enkele bekende winkelcentra zijn Parque Arauco, Mall Sport of Alto Las Condes.

Torres del Paine National Park

Vanuit Santiago kun je je reis verlengen richting het zuiden waar je naar Torres del Paine gaat. Torres del Paine is een nationaal park wat als een absoluut hoogtepunt van het land wordt gezien. Dit park bestaat uit een oppervlakte van 242.000 hectare en is een beschermd natuurgebied in Chili.
Het park is erg bekend om er verschillende wandelroutes af te leggen. De verschillende wandelroutes kenmerken zich allemaal met verschillende natuur. Je hebt zelf de keuze uit verschillende routes om te wandelen en kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het startpunt van de wandelroutes is Laguna Amarga.
Het gehele park heeft een grote diversiteit aan verschillende natuur te bieden, wat het een bijzondere ervaring maakt. Zo kom je door het Torres del Paine National Park bebossing tegen, bijzondere soorten flora en fauna, verschillende diersoorten en schitterende gletsjers. De meest bijzondere gletsjer is de Grey gletsjer. De Grey gletsjer is te vinden aan het Grey meer en deze kun je bereiken per boot. In het nationaal park heb je de kans om verschillende diersoorten tegen te komen, zoals roofvogels, uilen, condors, flamingo’s, lama’s of zelfs poema’s.
Punta Arenas
Vanaf Torres del Paine kun je richting het zuiden naar de stad Punta Arenas. Punta Arenas is voornamelijk bekend, omdat er hier in de omgeving bijzonder veel pinguïns leven. Punta Arenas is gelegen in de meeste zuidelijke provincie van Chili: Magallanes. Het is bekend dat er in deze provincie meer pinguïns leven dan dat er mensen wonen. Om Pinguïns te bekijken ga je naar het gebied Los Pinguinos. Dit is een eilandje richting het noordoosten van Punta Arenas, maar zal absoluut een van je hoogtepunten van je reis zijn! Op dit eiland leven namelijk ongeveer 150.000 pinguïns. Nog een plek om pinguïns te bewonderen is Seno Otway. Deze plek kun je met de auto bereiken vanaf Punta Arenas en is te vinden richting het noorden van de stad. In Seno Otway kom je ongeveer 3.000 pinguïns tegen.
Heb je tijdens je reis nog niet voldoende natuur gezien en wil je nog meer prachtige plaatjes bekijken? Dan kun je in het oosten naar het eiland Tierra del Fuego toe. Dit eiland is opgedeeld door Argentië en Chili. In het midden van het eiland is er een verticale lijn doorheen gehaald die het onderscheid maakt tussen beide landen. Een andere naam voor dit eiland is ook wel Vuureiland.
Ook kun je in Punta Arenas naar het meest zuidelijke skicentrum ter wereld. Dit skicentrum heeft de naam Cerro Mirador. Het skicentrum is echter niet bekend vanwege de skipistes, maar meer vanwege de prachtige uitzichten die je van de pistes hebt. Tot slot kun je in Punta Arenas een van de meest bijzondere begraafplaatsen van Zuid-Amerika bewonderen, de Cementerio Municipal.
Paaseiland
Het Paaseiland is een van de meest afgelegen plekken van de wereld. Dit eiland ligt namelijk op een afstand van 3700 kilometer van de kust van Chili in de Stille Oceaan en behoort officieel bij Chili. Op dit eiland leven slechts enkele mensen. Het meest bijzondere aan dit eiland zijn de Moai beelden. Dit zijn beelden die zijn gemaakt uit vulkanisch gesteente en sommigen hebben zelfs een hoogte van negen meter. De meeste beelden kijken met het gezicht naar het binnenland van het eiland, terwijl er 7 beelden richting de oceaan kijken. Wat precies de betekenis is van de beelden en hoe deze op dit eiland konden belanden blijft tot op de dag van vandaag een mysterie. Er zijn verschillende verhalen over bekend, maar er blijven veel raadsel m.b.t. de beelden over. Het Paaseiland staat daarom ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Naast het bewonderen van deze beelden zijn er nog enkele redenen die de vlucht van 3700 kilometer waard zijn. Zo heeft Paaseiland enkele schitterende witte stranden waar je kunt relaxen. In het noorden van het eiland is een mooi strandje te vinden waar palmbomen zijn aangelegd. Op dit strand kom je ook de Moai beelden tegen. Aan de stranden is het ook mogelijk om te gaan snorkelen of om te gaan duiken. De wateren hier zijn erg helder en daarom zeer geschikt om te gaan duiken of om te snorkelen.
Op het Paaseiland zijn 3 vulkanen te vinden. De meest bekende vulkaan is de Rano Raraku vulkaan. De Moai beelden zijn gehakt uit het steen van deze vulkaan. Ook bij de Rano Raraku vulkaan kom je deze beelden tegen. Het is mogelijk om een auto te huren en naar deze vulkaan toe te rijden.

Wat is de beste reistijd voor Chili?

Chili kent tegenovergestelde seizoenen dan hoe we die in Nederland kennen. Dat komt omdat Chili op het zuidelijk halfrond ligt. Er wordt gezegd dat het hoogseizoen om Chili te bezoeken van december t/m maart is. Echter dien je daarbij wel rekening te houden dat het noorden van Chili ook weer een ander klimaat kent dan het zuiden. Ook Paaseiland heeft andere tijden wanneer je er het beste heen kunt.
Het noorden van Chili kun je bijna het hele jaar wel bezoeken. Alleen tijdens de maanden januari en februari wordt het afgeraden, omdat er dan de regenmaanden zijn. Het midden van Chili kun je het beste heengaan in de periode wanneer er bij ons geen zomer is. Dit kun je bezoeken vanaf september tot april, hoewel het tijdens de maanden december tot februari wel erg warm kan worden. Tijdens die periode is het namelijk hoogseizoen in het midden van Chili. Het zuiden van Chili kun je juist wel het beste bezoeken wanneer het er zomer is. Van december tot maart wordt er aangeraden om naar het zuiden van Chili te gaan. Het Paaseiland kun je tot slot bijna het hele jaar door wel prima bezoeken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2496x
Toegevoegd: 22-02-2017 01:38
Gewijzigd: 14-05-2017 15:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!