Malta

Alle informatie voor een geslaagde vakantie naar Malta

MaltaHet eiland Malta in de Middellandse Zee is voor velen een populaire vakantiebestemming. Van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar ben je op dit eiland verzekerd van lekker weer. Het eiland zelf heeft veel te bieden voor toeristen. Zowel voor jong en oud is er op Malta een geschikte vakantie te beleven. Op deze pagina geven we alle informatie over een vakantie naar Malta.

Algemene informatie over Malta

Het eiland Malta is een onderdeel van de republiek Malta. Deze republiek bestaat uit meerdere eilanden waar het eiland Malta de grootste van is met een oppervlakte van 246 vierkante kilometer. De eilandengroep is gelegen in het midden van de Middellandse Zee ten zuiden van Sicilië en ten noorden van Afrika. Niet alleen vanwege het klimaat wordt dit eiland veel bezocht. Malta is een groot eiland met verschillende gebieden. Er is veel te beleven op het eiland, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een leuke vakantie te hebben op Malta. Het eiland beschikt over een rijk uitgaansleven, over een grote diversiteit aan activiteiten en er zijn veel bezienswaardigheden. Voor degenen die minder actief zijn ingesteld zijn er tal van stranden te vinden voor de perfecte zonvakantie. Op deze pagina vertellen we meer informatie over de onderstaande punten:

  • De gebieden
  • Het uitgaansleven
  • De activiteiten
  • De bezienswaardigheden

De gebieden op Malta

De hoofdstad van het eiland is Valletta en is te vinden in het oosten van het eiland. Deze hoofdstad heeft erg veel bezienswaardigheden te bieden en er is veel te doen. In de stad Valletta zijn meerdere musea te vinden, er is een kathedraal, de Grand Harbour is een echte aanrader en er zijn een aantal paleizen. Deze paleizen heten het Casa Rocca Piccola en het Paleis van de Grootmeesters. Voor beide paleizen is het mogelijk om met een rondleiding mee te gaan, waarbij je alles wordt verteld over de mensen die er hebben gewoond en krijg je informatie over het paleis zelf.

Richting het noorden van de hoofdstad zijn de plaatsen St. Julians en Sliema te vinden. Deze plaatsen zijn de meest toeristische plaatsen op het eiland Malta en worden het meest bezocht. Hier vind je een rijk uitgaansleven. Voor degenen die de vakantie voornamelijk in een bar of in een club willen doorbrengen kunnen het beste hier verblijven. Voor het uitgaan kun je de wijk Paceville bezoeken in St. Julians. In deze wijk zijn de restaurants en de uitgaansgelegenheden te vinden. In de gebieden St. Julians en Sliema zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals het Balluta building of het Spinola Palace. Het Balluta Building is een mooi gebouw om te bekijken met een jugendstil voorgevel. St. Julians was vroeger een klein vissersplaatsje wat is uitgegroeid tot een echte toeristenbestemming. Aan het water kun je daarom nog wel leuke vissersbootjes bekijken en de karakteristieken van een vissersplaatsje zijn er nog wel in te herkennen.

Verder richting het noorden van het eiland zijn nog 2 plaatsen te vinden die aan elkaar grenzen. Dit zijn Qawra en Bugibba. Samen behoren deze plaatsen tot een van de meeste populaire bestemmingen op Malta. Het zijn erg gezellige plaatsen om te verblijven en er is een leuke promenade. Voornamelijk in de avond wordt het hier gezellig en komen er mensen om te eten en een drankje te doen. Echt uitgaan zoals in Paceville is er niet, maar er is wel een leuke salsa bar genaamd Fuego, er is een club genaamd Amazonia en er is een Oracle Casino te vinden. Ondanks dat het een van de meest bezochte toeristische plekken is op Malta zijn er geen echte stranden te vinden. Er zijn alleen betonplateaus of rotsen aan het water. Voor een dagje naar het strand kan de bus of de taxi worden genomen naar een van de stranden in de omgeving. Populaire stranden om te bezoeken zijn Golden Bay of Mellieha Bay.

Het meest noordelijke deel van het eiland is het gedeelte Mellieha. Dit gedeelte beschikt wel over een erg mooi strand. Het is een lang en smal strand dat langzaam afloopt in de zee. Hierdoor is het strand ook erg geschikt voor kinderen. Voor iedereen die een vakantie voornamelijk aan het strand wil liggen is Mellieha een goede keuze. Daarnaast zijn er ook een aantal bezienswaardigheden in Mellieha, zoals de bunkers uit de tweede wereldoorlog, een kerk boven aan de heuvel of het Ghadira Nature Reserve. Vanaf de kerk op de heuvel heb je tevens een mooi uitzicht over Mellieha en het Ghadira Nature Reserve is het oudste vogelreservaat van Malta.

Wanneer je niet wilt verblijven tussen het massatoerisme op het eiland Malta kun je ook op vakantie naar het eiland Gozo boeken. Dit eiland ligt naast het eiland Malta en is een onderdeel van de eilandengroep van Malta. Het eiland Gozo is een stuk groener dan Malta en heeft in totaal 2 badplaatsen. Dit zijn de plaatsen Xlendi en Marsalforn. Gozo is ook een erg geschikt eiland om te gaan duiken en er zijn dan ook meerdere duikscholen te vinden op het eiland.

Uitgaan op Malta

Wil je een vakantie waar je lekker uit kunt gaan en kunt feesten? Ook dan beleef je op Malta de perfecte vakantie. Het echte uitgaan op Malta doe je in de wijk Paceville in de plaats St. Julians. Dit is de plek waar je alle cafés, clubs en discotheken tegenkomt. Ook zijn er hier veel leuke en lekkere restaurants te vinden, zodat je een bodem kunt leggen voor de avond. Een groot voordeel van het uitgaan op Malta is dat je hier geen entreegeld hoeft te betalen voor de clubs en bars en dat het hier over het algemeen goedkoper is dan op veel andere Europese bestemmingen. Enkele populaire uitgaansgelegenheden in dit gebied zijn Club Bamboo, Axis, De Empire of Havana Club.

Club Bamboo is een openluchtdiscotheek op Malta waar veel toeristen of jongeren van Malta zelf komen. Er is altijd een gezellige sfeer en een leuk feestje. Een van de populairdere discotheken op Malta is Axis. Hier zijn altijd grote lasershows en het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen. Verder is De Empire wellicht de populairste discotheek van het eiland. Je kunt hier feesten tot vroeg in de ochtend en gedurende het hoogseizoen is het hier altijd erg druk. Tot slot kun je naar Havana Club wanneer je een liefhebber bent van R&B muziek. Het is een internationaal bezochte plek en er wordt feest gevierd tot laat in de nacht.

Activiteiten op Malta

Naast het nachtleven op Malta en het relaxen op de stranden is er op Malta nog meer te beleven. Op Malta zijn 2 waterparken te vinden. Dit zijn Spash & Fun Park en het waterpark Bugibba Waterpark. Het waterpark Splash & Fun is te vinden in St. Julians. Dit park beschikt over leuke glijbanen en een golfslagbad. Het Bugibba Waterpark is meer gericht op gezinnen met jonge kinderen. In dit park zijn geen zwembaden of glijbanen te vinden, maar bestaat vooral uit sproeiattracties. Naast de waterparken zijn er ook 2 attractieparken te vinden op Malta. Deze zijn voornamelijk gericht op kinderen. Dit zijn Playmobil Funpark en Popeye Village. Bij Playmobil Funpark kunnen kinderen met allerlei Playmobil speelgoed spelen. Het Popeye Village is vooral gericht op waterpret met educatieve spellen. Tot slot kun je bij het Mediterraneo Park meer leren over het leven in de Middellandse Zee. Naast educatie vind je hier ook entertainment. Tegen betaling kan er zelfs worden gezwommen met dolfijnen en er is genoeg te zien in dit park.

Mensen die sportieve activiteiten willen ondernemen op Malta hebben hier ook genoeg te doen. Bij de populaire badplaatsen zijn altijd leuke watersporten te ondernemen. Hier kan men kiezen om te gaan waterskiën, paragliden, om te surfen of om te gaan jetskiën. Vanaf de badplaatsen is het ook mogelijk een dagje mee te gaan op een boottrip. Duiken behoort ook tot een van de geliefde watersporten op Malta. Er zijn tientallen duikscholen aanwezig en dit is de kans om kennis te maken met een geweldige onderwaterwereld. Zowel op het eiland van Malta als op Gozo is het mogelijk om te gaan duiken. Tot slot wordt er op Malta ook veel paard gereden en zijn er mensen die de golfbaan van Malta opzoeken om te gaan golven.

Om echt kennis te maken met Malta en de omgeving neem je natuurlijk een excursie. Zo kun je een 3 steden excursie nemen. Tijdens deze excursie wordt je meegenomen naar de 3 steden Vittoriosa, Senglea en Copspicua. Hierbij krijg je historische bezienswaardigheden te zien en leer je meer over de cultuur. De omgeving van Malta en Gozo is te bekijken wanneer je mee gaat op een boottocht. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar waar je ter plekke uit kunt kiezen. Zo is er een sunsetcruise, een tocht rond Malta zelf of een boottocht naar de Blue Lagoon.

Bezienswaardigheden op Malta

Wanneer je op vakantie bent naar Malta dan heb je de keuze uit vele bezienswaardigheden om te bezoeken. Een bezienswaardigheid waar je zeker geweest moet zijn is Mdina. Mdina is de oude hoofdstad en vandaag de dag zijn er nog vele tempels, kerken en paleizen te bekijken. Mdina is te vinden in het midden van het eiland. Verder zijn er op Malta veel tempels te vinden. Het is natuurlijk zonde van je vakantietijd om de hele vakantie alle tempels af te gaan. Wel wordt aangeraden om de tempel van Hagar Qim en Mnajdra te bezoeken. Deze tempels bevinden zich namelijk op een heuvel. Vanaf hier heb je tevens een prachtig uitzicht in een rotsachtige omgeving. Verder is een van de grotere koepels in de wereld te vinden op Malta. Dit is de Mosta Dome en is ongeveer in het midden van het hele eiland te vinden.

Wanneer je een liefhebber bent van mooie natuur dan kun je naar de Buskett Gardens toe. Dit is een van de weinige gebieden op het eiland dat vol staat met bomen. Voor de mensen die het prettig vinden om tijdens hun vakantie een wandeling te maken of een picknick te houden is dit een leuke locatie. Wil je tot slot nog meer van de natuurlijke landschappen van het eiland hebben gezien? Dan kun je een bezoek brengen aan de Dingli Cliffs. Hier heb je een prachtig uitzicht over de rotsen en kliffen aan het eiland.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3187x
Toegevoegd: 04-06-2016 09:56
Gewijzigd: 27-06-2016 23:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!