Costa Brava

Alle vakantie mogelijkheden in Costa Brava

Costa BravaDe Costa Brava in Spanje heeft tal van vakantiemogelijkheden voor iedereen. Er zijn veel verschillende badplaatsen waar er voor iedereen een geschikte vakantie is te boeken. Ga jij naar een van de badplaatsen in Costa Brava of ben je nog op zoek naar een geschikte vakantie? Op deze pagina vind je handige informatie over de vakantiebestemmingen in de Costa Brava in Spanje.

De Costa Brava is te vinden in de Spaanse provincie Catalonië. Costa Brava is een kuststrook van 200 kilometer lang aan de Middellandse Zee. De Costa Brava is te vinden aan de noordoostkust van Spanje. In dit gehele gedeelte heerst een mediterraan klimaat. Tijdens de zomermaanden is het klimaat hier erg geschikt voor een zonvakantie. Jaarlijks trekken er dan ook miljoenen toeristen uit heel Europa en andere continenten naar een van de badplaatsen in de Costa Brava. Iedere populaire vakantieplaats in de Costa Brava heeft zijn eigen bezienswaardigheden, zandstranden, uitgaansgelegenheden en meer te bieden. Daarom is de ene badplaats meer gericht op jongeren, terwijl de andere plaats interessant is voor ouderen om te bezoeken. Wil jij weten welke plek jij het beste kunt bezoeken? Hieronder lichten wij de meest bekende badplaatsen toe en geven we meer informatie over de betreffende locatie.

De populairste bestemming van de Costa Brava

De Costa Brava heeft voor iedereen wel een geschikte vakantiebestemming. Ben je jong en wil je met vrienden op vakantie? Dan zijn er een aantal plekken die erg in trek zijn onder groepen jongeren. Aangeraden wordt om Lloret de Mar te bezoeken of naar Blanes te gaan. Beide badplaatsen begeven zich vol met jongeren en jaarlijks is er van alles te beleven. Andere populaire badplaatsen aan de Costa Brava zijn Calella, Platja D’Aro, Tossa de Mar, L’Estartit of Malgrat de Mar. Hieronder geven we per bestemming meer informatie.

Blanes

Blanes is vooral erg populair onder Nederlandse jongeren. Voor veel jongeren is het een zeer geschikte vakantie wanneer je met vrienden voor het eerst naar het buitenland gaat. Je zult hier dan ook veel andere Nederlanders tegenkomen en overdag en ’s nachts is er van alles te doen in deze plaats. Blanes is de meest zuidelijk badplaats van Costa Brava.

Blanes staat het meest bekend om het levendige uitgaansleven. Er zijn veel cafés en bars te vinden. Daaronder zijn zelfs een aantal Nederlandse kroegen te vinden. Je komt hier o.a. De Boemel tegen, De Klomp en Gotscha Bar is een Nederlandse bar. Wil je doorgaan tot in de vroege uurtjes? Dan kun je een van de clubs bezoeken. Enkele populaire discotheken zijn Arena, Las Vegas of Essencia. Blanes heeft nog meer te bieden dan alleen het uitgaan. Overdag beschikt deze badplaats over een lang en breed strand. Dit maakt het ideaal om bij te komen van de voorgaande avond en weer op energie te komen voor de aanstaande nacht. Met de mooie stranden is Blanes ook zeer geschikt voor een zonvakantie.

Blanes heeft ook enkele leuke bezienswaardigheden. Het plaatsje beschikt over een leuke oude stadskern. Er zijn allerlei winkels te bewonderen, er zijn vele terrasjes om een drankje te nuttigen en je kunt een kerk uit de 14e eeuw bewonderen. Op de heuvel in Blanes zijn resten van een oud kasteel te bezichtigen uit de 11de eeuw. Tot slot zijn er maar liefst 2 botanische tuinen. Beide tuinen zijn een echte aanrader om hier een bezoek aan te brengen wanneer je de kans krijgt. Kortom, in Blanes hoef je je zowel overdag als ’s nachts geen moment te vervelen tijdens je vakantie. Mocht je wel even weg willen uit Blanes dan kun je een trip boeken naar een andere badplaats in de omgeving of een bepaalde excursie doen.

Lloret de Mar

Wil je een vakantie dat volledig bestaat uit zon, zee, strand en nachtleven? Boek dan zeker een vakantie naar Lloret de Mar. In Lloret de Mar zal je niks tekort komen op het gebied van zonnen en uitgaan. De badplaats is namelijk geheel gericht op het massatoerisme. Om meer over de cultuur te weten te komen van Spanje kun je beter op zoek naar een andere badplaats aan de Costa Brava. Wanneer je toch een beetje van de cultuur wilt zien in Lloret de Mar kun je de stadskern bekijken van de stadplaats. Hier zijn slechts enkele bezienswaardigheden te vinden, zoals een parochiekerk, een stadshuis en er is een eeuwenoud kasteel te vinden.
Lloret de Mar staat voornamelijk bekend om het bruisende uitgaansleven. Er trekken jaarlijks duizenden jongeren naar deze bestemming om helemaal los te gaan. Het maakt niet uit wanneer je uit wilt gaan. Overdag zijn er altijd wel wat beachparty’s te vinden, in de avond zijn er op elke hoek van de straat wel leuke en gezellige cafés en bars gelegen en je kunt doorgaan tot in de vroege uurtjes in een van de bekende clubs. De bekendste clubs en discotheken zijn o.a. Colossos, St. Trop, Tropics of Bumpers.

Lloret de Mar beschikt ook over een lang en breed strand. De perfecte zonvakantie kun je op het strand van deze badplaats hebben. Aan het strand is nog meer te doen dan alleen een kleurtje krijgen. Ben jij een liefhebber van watersporten? Dan heb je genoeg te doen. Er zijn te gekke watersporten te beoefenen, zoals kajakken, surfen, waterskiën, banaan varen of parasailen.

Calella

Wil je op vakantie naar de Costa Brava, maar niet in de drukte verblijven van Blanes of Lloret de Mar? Dan is Calella een zeer geschikte keus. Ondanks dat je hier niet de drukte van het uitgaansleven van Lloret de Mar of Blanes hebt, is hier van alles te doen. Er zijn tal van activiteiten te beleven. Er zijn ook veel georganiseerde activiteiten die zich richten op kinderen. Een vakantie naar Calella is daarom ook erg geschikt voor het gehele gezin. Aan het strand zijn veel watersportactiviteiten te vinden. Verder kan er natuurlijk lekker worden ontspannen aan het strand. Calella heeft een 3 kilometer lang strand en wordt gezien als een van de leukste stranden van Spanje. Op tal van plekken zijn dan ook leuke strandbars te vinden waar je een drankje kunt nuttigen. De badplaats is verdeeld in een oud en in een nieuw gedeelte. In het nieuwe gedeelte zijn de meeste uitgaansgelegenheden te vinden. In het oude gedeelte vind je veel smalle straatjes met leuke winkeltjes en lekkere tapasbars.

Platja D’Aro

Na Lloret de Mar is Platja D’Aro de grootste badplaats van Costa Brava. Deze plaats is volledig gericht op het massatoerisme. Alles draait hier om het toerisme. Er is een lang en breed strand aanwezig. Langs dit strand loopt een boulevard. Aan de Boulevard in Platja D’Aro zijn de meeste restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden. Overdag is deze boulevard een geschikte plek om langs te lopen en tijd door te brengen. In de avond komt het aan de boulevard meer tot leven. Je vindt hier dan ook tal van kroegen en cafés. Wil je het wat bonter maken? Dan kun je een van de discotheken bezoeken. Hier zijn er ook een aantal zeer geschikte van te vinden. Leuke discotheken zijn Xenon, Charly’s en Inox. Tot slot kun je overdag ook een aantal watersporten ondernemen aan het strand.

Tossa de Mar

Wil je graag meer van de historie en de Spaanse cultuur terug zien tijdens je vakantie? Dan moet je zeker naar Tossa de Mar. Dit plaatsje heeft namelijk meer van zijn authenticiteit weten te behouden. Het plaatsje bestaat uit een gedeelte dat volledig is gericht op toerisme en het heeft een gedeelte wat nog vooral bestaat uit de oude stad. De oude binnenstad is gelegen op een heuvel langs de kust. De binnenstad heeft een prachtige ligging en je krijgt een goede indruk hoe het Spaanse dorpje er van zichzelf uit ziet, zonder dat het is omgetoverd naar een toeristenplek. Wanneer je richting de kust gaat vind je richting het noorden en richting het zuiden mooie stranden. Hier kun je ondertussen alsnog genieten van heerlijke zandstranden, helderblauw water, leuke restaurants en gezellige bars.

L’Estartit

Op zoek naar een echte zonvakantie? De badplaats L’Estartit is erg populair geworden vanwege het kilometers lange zandstrand. Dit strand is de perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie. Vroeger werd dit plaatsje gebruikt als haven voor het landinwaarts voeren van producten. Tegenwoordig wordt deze plaats veel bezocht door toeristen. Op het kilometers lange strand zijn ook veel watersporten te beoefenen. Daarnaast is er een groot aanbod aan restaurant en bars te vinden en zijn er zelfs een aantal discotheken in L’Estartit.
Tot slot wordt deze plaats bijzonder gemaakt doordat de Medeseilanden voor de kust van deze badplaats liggen. De Medeseilanden zijn rotsachtige eilanden die ver boven het water uit stijgen. Dit geeft een prachtig uitzicht en daarnaast is de onderwaterwereld in deze omgeving bijzonder mooi. Er zijn verschillende glasbodemboten die excursies aanbieden rond dit gebied. Op deze manier is de indrukwekkende onderwaterwereld te bewonderen. Er zijn ook duikscholen aanwezig in L’Estartit. Tijdens een van deze excursies krijg je veel van het gebied rond de Medeseilanden te zien.

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar is een populair vakantiegebied in Costa Brava. Dit is voornamelijk populair onder jongeren vanwege de vele uitgaansmogelijkheden die deze bestemming te bieden heeft. Malgrat de Mar is gelegen naast Santa Susanna. De boulevard van beide plaatsen loopt in elkaar over en aan deze boulevard zijn veel verschillende restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden. Malgrat de Mar beschikt nog over een oud gedeelte met leuke restaurants en bars. Santa Susanna is moderner dan Malgrat de Mar. Aan de kust is een mooi zandstrand te vinden waar ook veel gezellige strandtenten en loungebars te vinden zijn. Voor watersportfaciliteiten kun je ook goed terecht aan het strand bij Malgrat de Mar.

Bezienswaardigheden in Costa Brava

Wanneer je op vakantie gaat naar de Costa Brava dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet moet missen. Een van deze bezienswaardigheden is de Cap de Creus. Dit is een prachtig natuurgebied. Het natuurgebied bestaat uit diverse rotsen. De Cap de Creus is te vinden in het meest oostelijke gebied van het Iberisch schiereiland. Wanneer je deze bezoekt kom je vanzelf een vuurtoren tegen. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht. Een aanrader is om dit te combineren met een zonsondergang of een zonsopgang. Hier kun je zeker een paar onvergetelijke foto’s schieten.

Wanneer je een liefhebber bent van het bewonderen van kunst dan is het Dali museum een must see. Dit museum is te vinden in Figueres. Deze plaats ligt in het noorden van Costa Brava. Er zijn hier tal van mooie kunstwerken te bekijken. Daarnaast kun je Griekse en Romeinse opgravingen bekijken van Empuries. Dit worden de opgravingen van Empuries genoemd. Zowel de Griekse als de Romeinse opgravingen zijn zeker de moeite waard. Tot slot is de Sant Pere de Rodes een indrukwekkend klooster om te bezoeken. Dit was een van de belangrijkste Romaanse bouwwerken. Tijdens het bezoeken heb je vanaf hier een geweldig uitzicht op de Cap de Creus.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2720x
Toegevoegd: 31-05-2016 12:12
Gewijzigd: 21-06-2016 23:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!