Bali

De leukste bestemmingen op Bali

BaliEen vakantie naar Bali wordt steeds populairder. Bali is zelfs uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen van heel Azië voor Europeanen. Dat is het eiland niet zomaar. Er is ongelofelijk veel te doen en het leren kennen van de cultuur alleen al is een ervaring op zich. Hieronder geven we meer informatie over de bestemmingen die je niet mag missen wanneer je op vakantie gaat naar Bali.

Mis deze plaatsen niet als je op Bali bent!

Tijdens een vakantie naar Bali zijn er een aantal bestemmingen die je absoluut niet mag missen. Hoogstwaarschijnlijk ga je binnen de korte termijn niet weer opnieuw op vakantie naar dit paradijs en daarom is het belangrijk om alles eruit te halen. Bali is populair vanwege de schitterende stranden, de mooie cultuur, de vele tempels, het lekkere eten en nog veel meer.
Wij raden het tijdens je vakantie ook aan om niet alles van tevoren vast te leggen. Door alles nog niet vast te leggen heb je tijdens je vakantie nog veel vrijheid om te kiezen waar je heengaat. Via het internet is het altijd eenvoudig om op het laatste moment nog een verblijf te vinden. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de populairste bestemmingen op Bali en vervolgens vind je per bestemming meer informatie.

  • Kuta
  • Seminyak
  • Ubud
  • Uluwatu
  • Canggu
  • Kintamani
  • Nusa Dua

Ga op stap in Kuta

Kuta is de bekendste en meest toeristische plaats op Bali. Deze badplaats is de plek waar het toerisme tot stand is gekomen. Wanneer je in Kuta bent dan herken je dat ook duidelijk terug. Het is namelijk een grote aaneenschakeling van restaurants, winkeltjes, kraampjes en uitgaansgelegenheden. Voor de een is dit prettig, maar voor de ander is het echter te druk en te toeristisch.
Voor wie naar Bali gaat voor de mooie natuur en de cultuur wordt niet aangeraden om in Kuta te verblijven. Wie echter graag een keer op stap wil die kan wel het beste wel naar Kuta. De grootste discotheek van het eiland is hier te vinden, namelijk SkyGarden. Daarnaast zijn er nog tientallen discotheken en tal van bars en kroegen. In Kuta kom je voornamelijk erg veel Australiërs tegen.


Geniet van je vakantie in Seminyak

Direct naast Kuta is Seminyak gelegen. Seminyak is net als Kuta erg toeristisch, maar het wordt door veel toeristen wel als prettiger ervaren. Het is er net iets netter en je komt er minder dronken toeristen tegen. Ook in Seminyak kun je prima op stap en er is genoeg te doen. Wanneer je in Seminyak bent dan is het leukste om te doen om te genieten van de mooie zonsondergang op een van de zitzakken op Seminyak Beach. Andere dingen om te doen tijdens je vakantie in Seminyak is genieten van het lekkere eten bij een van de vele restaurants, een ontspannende massage nemen, winkelen of een dag op het strand gaan liggen.

De culturele stad Ubud

Wie de echte Balinese cultuur wil ontdekken wordt aangeraden om naar Ubud te gaan. Ubud wordt gezien als de traditionele Balinese plaats. Hoewel er erg veel toeristen zijn te vinden heeft Ubud toch het traditionele karakter weten te behouden. Ubud is de plek om tempels te bezoeken, marktjes af te gaan, de Balinese dansvoorstelling te bekijken of om souvenirs te kopen.
Ubud is meer centraal op Bali gelegen dan veel andere plekken en het ligt dus niet aan de kust. Doordat Ubud meer centraal op het eiland ligt is het ook omringd door schitterende rijstvelden. Via het internet kom je veel villa’s tegen die midden in deze rijstvelden staan in de buurt van Ubud. Daarom is dit de bestemming om een schitterende villa in de rijstvelden te huren waar je optimaal tot ontspanning kunt komen. De mooiste rijstvelden in de buurt van Ubud zijn de Tegalalang rijstvelden. Ook de rijstvelden in de plaats Jatiluwih zijn een echte aanrader om eens te bezoeken.

De mooiste stranden van Bali in Uluwatu

Uluwatu is helemaal in het zuidwesten van Bali te vinden op het schiereiland. Uluwatu is een verspreid gebied en heeft niet bepaald een centrum. In Uluwatu kom je veel verschillende hotels, appartementen en villa’s tegen. Waar Uluwatu echter het meest bekend om staat dat zijn de schitterende stranden. De mooiste stranden van het hele eiland zijn hier namelijk te vinden. Deze bestaan voornamelijk uit veel stranden omringd door hoge rotsen. Doordat deze stranden verder van de toeristische gebieden vandaan liggen worden ze ook nog eens minder bezocht dan bijvoorbeeld de stranden van Kuta en Seminyak.
Door de stranden die er zijn te vinden kom je hier ook veel surfers tegen. Wel zijn deze stranden meer geschikt voor de ervaren surfers dan de beginners. Beginners kunnen wel terecht op het strand van Seminyak of Kuta.

De relaxte plaats Canggu

Canggu is een bestemming die de laatste jaren snel populairder is geworden. Canggu is het verlengstuk van Seminyak en is een rustigere plaats. Ook deze plaats heeft geen echt centrum en bestaat uit een gebied. In Canggu kun je geslaagd een villa huren. Over het algemeen is Canggu de plek waar veel surfers verblijven. Bij Echo Beach kun je goed surfen en daarnaast is dit ook een erg gezellig strand om gewoon te bezoeken. De bar Old Man’s is ook een echte aanrader om te bezoeken.

De mooie natuur van Kintamani

In het noorden van Bali is het minder toeristisch en kom je dan ook prachtige natuur tegen. Een van de mooiste plekken is het gebied van Kintamani. In Kintamani is de vulkaan de Batur te vinden met het kratermeer. Bij toeristenbureau’s is het mogelijk om een trekking te doen waarbij je de vulkaan midden in de nacht voor zonsopgang gaat beklimmen.
Een dergelijke trekking is garant voor een onvergetelijke ervaring. Indien je dit van plan bent dan is het belangrijk om je wandelschoenen vanaf huis niet te vergeten, want we raden het niet aan om de Batur te beklimmen op je slippers. Direct aan het meer in Kintamani is het ook mogelijk om te ontspannen in de hotsprings.

Verblijf in een resort in Nusa Dua

Op het zuidelijke schiereiland in het oosten is de plaats Nusa Dua te vinden. Nusa Dua is een badplaats die voornamelijk wordt bezocht door de rijkere toeristen. In deze plaats kom je dan ook vele luxe resorts tegen waar je all inclusive kunt verblijven. Nusa Dua is de plek om je even als een koning te voelen en optimaal te genieten van de luxe en de vrijheid op alles resorts. Hoewel je hier vast en zeker een heerlijke vakantie tegemoet gaat wordt het toch aangeraden om ook de bovenstaande plaatsen te bezoeken, zodat je meer van Bali te zien krijgt dan alleen je accommodatie.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sandra-Voorthuizen
Aantal keer gelezen: 3125x
Toegevoegd: 07-08-2017 20:14
Gewijzigd: 08-08-2017 12:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!