Fuerteventura

Hoogtepunten voor een vakantie naar Fuerteventura

FuerteventuraFuerteventura is een onderdeel van de Canarische Eilanden op een afstand van circa 110 kilometer ten westen van de kust van Marokko. Na Tenerife is Fuerteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden met een grootte van 1730km2. Op deze pagina vind je alle informatie om goed voorbereid op vakantie te gaan. Hieronder geven we alle hoogtepunten die dit eiland te bieden heeft.

Algemene informatie

Een vliegreis vanaf Amsterdam naar Fuerteventura duurt ongeveer 4 uur. Op het eiland zelf is een tijdsverschil met Nederland van één uur. Het eiland is voornamelijk bekend geworden vanwege de mooie stranden die er zijn. De rest van het eiland bestaat voornamelijk uit maanlandschap en is droger. Eenmaal op het eiland aangekomen is het mogelijk om een taxi te nemen, het openbaar vervoer of zelf een auto te huren. De wegen op het eiland zijn relatief goed aangelegd en onderhouden. Ook is het mogelijk om zelfstandig een scooter of een motor te huren indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs.
Zorg er wel voor dat je je goed insmeert, want met het klimaat op Fuerteventura kun je snel verbranden. Fuerteventura kent een subtropisch klimaat. Het hele jaar door heerst er een droogte en is het erg warm. Wanneer we bij ons hartje winter hebben kun je nog steeds naar Fuerteventura om te bakken op het strand. Op deze pagina lees je meer informatie over:

  • De bestemmingen
  • De mooiste stranden
  • Bezienswaardigheden
  • Activiteiten
  • Uitgaan

De bestemmingen op Fuerteventura

De groei van het toerisme blijft op Fuerteventura nog gewoon doorgaan. Op eilanden als Gran Canaria en Tenerife is de bouw al aan banden gelegd. Op Fuerteventura wordt er nog wel doorgebouwd. Voornamelijk de all-inclusive resorts worden in Fuerteventura bijgebouwd. Op dit moment zijn er al veel verschillende bestemmingen waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Hieronder lichten we de verschillende bestemmingen verder toe.
Corralejo
Corralejo is een voormalig vissersdorpje dat is uitgegroeid tot de meest bekende toeristenbestemming van Fuerteventura. Corralejo is te vinden in het noordoosten van het eiland en je kunt er toeristen uit heel Europa tegenkomen. Ondanks het vele toerisme heeft Corralejo de authentieke uitstraling nog weten te behouden. De haven Puerto de Corralejo in de plaats is een bezoekje waard. Rondom de haven zijn veel verschillende winkeltjes en restaurants te vinden. Verder is Corralejo bekend om het populaire strand Flag Beach en om het attractiepark Baku dat hier te vinden is. Verderop in dit artikel is daar meer over te lezen.
Caleta de Fuste
Caleta de Fuste is een ideale vakantie voor gezinnen met kinderen. De bestemming heeft geen authentiek bewaard centrum, maar is voornamelijk gericht op het toerisme. Je komt er dan ook overal bungalowparken tegen die ideaal zijn om er met een gezin te verblijven. Niet alleen de bungalowparken zijn hier aangelegd, maar ook het strand in Caleta de Fuste is aangelegd voor het toerisme. Het strand Playa del Castillo is een schitterend goudgeel strand in de vorm van een halvemaan. Voor kinderen is het strand ook erg geschikt, omdat het langzaam afloopt in zee. Verder is Caleta de Fuste erg in trek vanwege twee grote golfbanen en het pretpark Hipo Park.
Jandía
Het zuidelijke schiereiland van Fuerteventura heeft de naam Jandía en dit is tevens de naam van de bestemming die vele toeristen trekt. Jandía is meer gericht op het toerisme dat tijdens zijn of haar vakantie nog graag wil uitgaan. Hoewel het uitgaansleven in Corralejo toch uitbundiger is beschikt Jandía ook over een aantal bars, cafés en discotheken. Verder is deze plek voornamelijk bekend vanwege het mooie strand en het naastgelegen vissersdorpje Morro Jable.
Costa Calma
Costa Calma is in het zuiden dichtbij de plaats Jandía gelegen. Echter is Costa Calma een stuk rustiger wat betreft het uitgaan. Het voordeel aan Costa Calma is dat het erg ruim is opgezet en alles goed schoon wordt gehouden. De hele plaats ziet er erg modern uit en er is een modern winkelcentrum te vinden. Verder wordt er meerdere malen in de week een toeristische markt georganiseerd. Costa Calma is daarom ook erg geschikt voor gezinnen om er op vakantie te gaan.
Puerto del Rosario
De hoofdstad van het eiland is Puerto del Rosario. Deze stad telt in totaal circa 20.000 inwoners. Voor een vakantie is het mogelijk om hier te verblijven, maar het is voor de meeste toeristen niet de eerste keuze. Het is ook mogelijk om een dagtrip te maken naar deze stad. De stad is gelegen aan de oostkust van het eiland. Er is een strand te vinden en verder kun je in de stad winkelen, uitgaan, musea bezoeken of bekende moderne beelden in de stad bekijken.
Esquinzo
Tot slot kun je tijdens je vakantie verblijven in Esquinzo. Esquinzo is iets onder de plaats Jandía gelegen. Deze plaats staat voornamelijk bekend om de vele all-inclusive vakantieverblijven die je er tegenkomt. Voor wie op zoek is naar een goed geregelde en verzorgde vakantie zit in Esquinzo helemaal op zijn plek.


De mooiste stranden van Fuerteventura

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meest bekende stranden op Fuerteventura.

  • Playa de Corralejo is het drukst bezochte strand van het hele eiland. Het grote voordeel aan dit strand is dat je er bent voorzien van alle benodigde faciliteiten. Er zijn voldoende restaurants, winkeltjes en andere voorzieningen. Daarnaast staat er altijd een harde wind en is het daarom geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Ook kom je op dit strand veel surfers tegen.
  • Playa de Sotavento is een strand met een lengte van maar liefst 20 kilometer en strekt zich uit vanaf Costa Calma tot aan Morro Jable op het schiereiland Jandía. Het is mogelijk om dit gehele strand af te lopen en aan het eind weer een bus terug te nemen. Een sportieve wandeling tijdens je vakantie dus! Houdt er wel rekening mee dat deze wandeling circa 5 tot 6 uur kan duren, maar een absolute aanrader is. 
  • Playa de Barlovento is een afgelegen strand dat aan de noordkant van het eiland is te vinden. In de omgeving van dit strand wordt namelijk niet gebouwd en daarom kun je er in alle rust genieten van de zon. Een nadeel is echter dat het hier te gevaarlijk is om te zwemmen. 
  • Playa Blanca is het strand dat lopends vanaf de hoofdstad bereikt kan worden. Vanaf het strand heb je een uitzicht op de stad. Veel inwoners van de stad zelf komen ook naar dit strand om te ontspannen. 
  • Playa del Matorral is een strand dat bij Jandía is te vinden. Bij dit strand ben je voorzien van alle faciliteiten, zoals toiletten, kleedruimten, restaurants, parasols e.d. Het strand is ook geschikt voor kinderen gezien het rustige water. Indien je doorloopt tot aan de vuurtoren gaat het strand op een gegeven moment over op het strand voor naturisten.

Bezienswaardigheden op Fuerteventura

Op Fuerteventura is er genoeg te zien. Je moet alleen even weten welke bezienswaardigheden het eiland te bieden heeft. Een van de populaire bezienswaardigheden zijn de duinen van Corralejo. Dit is vlak achter Corralejo te vinden en wordt ook wel Parque Natural Las Dunas de Corralejo genoemd. Het gebied heeft een oppervlakte van maar liefst 25km2. Deze duinen worden ook wel de wandelende duinen genoemd aangezien het zich voortdurend blijft verplaatsen door de harde wind.
Aan de westkust van het eiland is het plaatsje Ajuy te vinden. Bij Ajuy zijn er ook een aantal grotten die je kunt bezoeken. Deze zijn te bereiken via het zwarte zandstrand. De grotten zijn echter niet gemakkelijk te voet bereikbaar dus voor mensen die slecht ter been zijn wordt het afgeraden. Het pad dat naar de grotten toe leidt geeft ook verschillende mooie uitzichten.
Verder is het leuk om een bezoek te brengen aan de stad Gran Tarajal. Dit is na de hoofdstad de grootste stad van het eiland. Echter kom je hier vrijwel geen toeristen tegen. De lokale bevolking gaat wel geregeld naar deze stad. Reden om Gran Tarajal te bezoeken zijn om de originele leefwijze van de inwoners van Fuerteventura te bekijken, de kerk Iglesia Nuestra Señora de la Candelaria te bezoeken, de arena te bekijken die wordt gebruikt voor worstelwedstrijden of om te winkelen. Vlakbij de stad kom je een prachtig palmenbos tegen.
Nog een hoogtepunt van een vakantie naar Fuerteventura is het bezoeken van het onbewoonde eiland Isla de Los Lobos. Dit eiland is op een afstand van slechts 30 minuten met de boot van Fuerteventura. Vanaf de kust van Corralejo zijn er boten die naar dit eiland gaan. Op het eiland zelf zijn bijna geen toeristische faciliteiten te vinden. Het eiland bestaat uit een vulkaan, duinen en zoutpannen. Te voet is het ideaal om dit eiland te verkennen. Om het hele eiland te voet te zien heb je circa 4 uur te tijd nodig.

Activiteiten

Naast de schitterende stranden, de faciliteiten in de badplaatsen en het bezichtigen van de bezienswaardigheden zijn er nog meer activiteiten te ondernemen. Een unieke activiteit is bijvoorbeeld het nemen van een rit op de rug van een kameel. Deze kamelensafari is mogelijk in het zuiden van het eiland bij Oasis Park. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om het eiland op een leuke manier te verkennen. Een van deze mogelijkheden is het nemen van een jeepsafari. Tijdens een jeepsafari rijd je mee in een colonne van jeeps en kom je op plekken en over weggetjes waar normale auto’s niet kunnen komen. Ook is het mogelijk om het eiland per bus te verkennen. Zo worden er bustochten georganiseerd die je naar verschillende mooie landschappen brengen en bijzondere dorpen en steden op het eiland.
Verder is het mogelijk om mee te gaan met boottochten. De boottrips zijn een unieke manier om de omgeving te verkennen, te relaxen en te genieten van de zon of om naar andere bestemmingen te komen. Er zijn veel verschillende boottrips te maken. Om een dagje te relaxen en de omgeving van het eiland te zien kun je mee met een catamarancruise of een zeiltocht. Tijdens veel van deze trips wordt er onderweg een stop gemaakt om te duiken of te snorkelen. Wil jij wel graag de onderwaterwereld bewonderen, maar daarvoor het water niet in? Dan kun je mee met de glasbodemboot. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de bodem van de boot uit glas, waardoor je de onderwaterwereld vanuit de boot kunt bekijken. Vanuit Corralejo is het ook mogelijk om de veerboot te nemen naar het naastgelegen eiland Lanzarote. Hier kun je een dag de tijd nemen om het eiland te bekijken of je kunt er een aantal dagen verblijven.
Er zijn ook verschillende sporten de beoefenen op het eiland. Veel mensen komen naar Fuerteventura om te gaan surfen, windsurfen of kitesurfen. De betekenis van de naam Fuerteventura is namelijk ook ‘sterke wind’. Doordat er vrijwel altijd veel wind staat is het eiland erg geschikt voor surfers om te bezoeken. Ook zijn er veel mensen die zelfstandig een fiets huren om op die manier het eiland te verkennen. Andere sporten die veel worden gedaan op het eiland zijn golfen, duiken, zeilen, tennis en paardrijden.
Tijdens je vakantie naar Fuerteventura is het ook mogelijk om verschillende entertainmentparken te vinden. Een populaire dierentuin is Oasis Park. Heb je meer zin in een groot waterpretpark? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan het waterpretpark Baku. Tot slot kun je in Caleta de Fuste naar het Hipo Park.

Uitgaan

Fuerteventura is niet bekend vanwege het uitgaan. Wie op zoek is naar een vakantie om dagelijks uit te gaan zal meer vertier vinden op Gran Canaria of Tenerife. Toch zijn er op Fuerteventura ook enkele mogelijkheden. De meeste hiervan zijn te vinden in de badplaats Corralejo. Een van de meest bekende plekken is Waikiki Beach Club. In de avond is dit een discotheek, maar je kunt er ook overdag al terecht. Verder zijn er in Corralejo veel verschillende cafés en bars te vinden. In de plaatsen Jandía, Caleta de Fuste en Puerto del Rosario zijn ook enkele uitgaansgelegenheden te vinden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3082x
Toegevoegd: 07-03-2017 04:36
Gewijzigd: 28-06-2017 09:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!