Tossa de Mar

Hoogtepunten van een vakantie naar Tossa de Mar

Tossa de MarTossa de Mar is een badplaats gelegen aan de Costa Brava in de Spaanse regio Catalonië. Deze badplaats ligt precies tussen de Franse grens en Barcelona. Tossa de Mar is een stuk minder populair dan veel andere badplaatsen aan de Costa Brava, maar heeft nog steeds veel te bieden voor een geslaagde vakantie. Op deze pagina lees je alles over een vakantie naar Tossa de Mar.

Algemene informatie

Tossa de Mar is gelegen aan de Middellandse-Zee. Het beste is deze badplaats te bezoeken tijdens de periode van april t/m september. Tijdens deze periode is het klimaat het gunstigst en kun je genieten van het mooie weer aan de stranden. Tossa de Mar is vlak naast de populaire vakantiebestemming Lloret de Mar gelegen. Met een auto is het slechts een kwartier rijden om vanaf Lloret de Mar naar Tossa de Mar te komen. Tussen de beide badplaatsen zitten grote verschillen. Lloret de Mar richt zich voornamelijk op jongeren en Tossa de Mar is meer gericht op gezinnen. Toch is een vakantie naar Tossa de Mar ook voor het jongere publiek geschikt. Hieronder geven we meer informatie om je optimaal voor te bereiden op een vakantie naar deze bestemming.

 • De stranden
 • De oude stad
 • Activiteiten
 • Uitgaan
 • Uitjes in de omgeving

De stranden van Tossa de Mar

De meeste toeristen die op vakantie gaan naar Tossa de Mar bezoeken de schitterende stranden. In Tossa de Mar en omgeving zijn er namelijk diverse unieke stranden te vinden. Deze bestemming is daarom ontzettend geschikt als zonvakantie. Hieronder benoemen we enkele populaire en bijzondere stranden die het bezoeken zeker waard zijn.

 • Richting het noorden van Tossa de Mar is het strand Cala Futadera te vinden op een afstand van 6 km. Je zult er dus even voor moeten reizen, maar eenmaal aangekomen dan kun je genieten van een schitterende afgeschermde baai. In de meeste gevallen is het strand erg rustig, waardoor je in alle rust kunt relaxen.
 • Nog een strand richting het noorden is Cala Giverola. Integendeel van het voorgaande strand zijn er hier wel enkele voorzieningen, maar ook dit strand is een mooi afgeschermde baai. Dit strand is erg geschikt om te gaan duiken en te gaan snorkelen. Voor kinderen is het niet heel geschikt, want het wordt al erg snel diep. 
 • Het meest bekende strand is Playa Gran. Dit strand ligt namelijk direct in het centrum naast de muren van de oude stad Vila Vella. 
 • Aan de andere kant van de oude stad kun je het strand Playa d’es Codolar bezoeken. Dit is een oud klein vissersstrandje van slechts 60 tot 80 meter breed. Gezien je je hier naast de historische muren begeeft heeft het een interessante Middeleeuwse sfeer. 
 • Ook richting het zuiden zijn er enkele mooie stranden te vinden. Een van deze stranden is Cala Llevadó. Dit strand is op een afstand van 3 kilometer richting het zuiden van de badplaats gelegen. Eenmaal aangekomen begeef je je op dit strand tussen mooie rotswanden, dennenbossen en geniet je van absolute rust om je heen. 
 • Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om naar het strand van Lloret de Mar te gaan. Deze ligt op een afstand van 12 kilometer richting het zuidwesten, maar is de rit absoluut waard.Bezoek de oude stad: Vila Vella

Een hoogtepunt tijdens je vakantie naar Tossa de Mar is het bezoeken van de oude binnenstad. Dit wordt ook wel Vila Vella of de bovenstad genoemd. Dat komt doordat de stad op een heuvel is gebouwd. Vanuit de stad heb je een schitterend uitzicht. Tegenwoordig wordt deze stad beschermd door monumentenzorg en de bouwwerken dateren uit de Middeleeuwen. Om de gehele stad heen is een muur gebouwd die de stad vroeger moest beschermen tegen piraten. Deze muur is gebouwd in de 12e eeuw. In de gehele stad binnen de muren is de authenticiteit bewaard gebleven. Een aanrader is om de stad helemaal door te wandelen. In de stad wandel je door veel verschillende authentieke straatjes en steegjes. Vanuit hier kun je naar de top van de heuvel wandelen waar je uiteindelijk bij de vuurtoren uitkomt. Dit punt biedt een mooi uitzicht over Tossa de Mar zelf en over de omgeving van de plaats.
In het centrum van Vila Vella kun je ook het museum Museu Minicipal bezoeken. In dit museum zijn verschillende voorwerpen te bezichtigen die over de geschiedenis van Tossa de Mar gaan. Hier kom je o.a. schilderwerken tegen van internationale kunstenaars uit de geschiedenis. Verder kun je in Vila Vella winkeltjes en kraampjes bezoeken of een drankje drinken.

Activiteiten

Tijdens je vakantie actief zijn? In deze badplaats zijn verschillende activiteiten te beoefen. Het is erg populair om hier te gaan duiken en te snorkelen. De prachtige wateren in de omgeving zijn bijzonder om te zien. In Tossa de Mar zijn er verschillende duikscholen aanwezig. Tijdens een dag duiken krijg je allereerst professionele begeleiding, waarna je de kans krijgt om zelfstandig te gaan duiken. Het leuke en gezellige aan een dagje duiken is dat de meeste sessies hier worden afgesloten met een BBQ. Wil je graag de onderwaterwereld bekijken, maar wil je daarvoor niet zelf het water in? Dan kun je mee met de glasbodemboot. De bodem van deze boot bestaat uit glas, waardoor je vanuit de boot zelf de vissen e.d. kunt bewonderen.
Verder is er wekelijks een lokale markt die leuk is om te bezoeken of kun je verspreid door de plaats alle winkeltjes bekijken. Zo zijn er souvenirwinkels, kledingwinkels of nog meer. Ook is het in Tossa de Mar mogelijk om mee te gaan met het toeristentreintje. Erg bijzonder is het niet, maar wel een leuke manier om op je gemak de plaats te verkennen.

Uitgaan

Tossa de Mar staat verder bekend om de gezelligheid als het gaat om het uitgaan. Er zijn veel bars en cafés te vinden waar je een drankje kunt doen. Echt een uitgaansleven is er verder niet op één discotheek na. Dit is discotheek Rai. Dit is de discotheek waar de meeste jongeren heengaan en dus is er ook voor het jongere publiek vertier in deze badplaats. Wil je de avond graag wat bonter maken? Regel dan met een clubje een taxi naar Lloret de Mar, zodat er niemand hoeft te bobben. Hier kun je de hele avond helemaal losgaan.

Uitjes in de omgeving

De ligging van Tossa de Mar is erg geschikt om meer te ondernemen. Ten eerste is het gemakkelijk mogelijk om de badplaatsen Blanes of Lloret de Mar te bezoeken. Dit kun je op eigen houtje doen, maar je kunt het ook via een organisatie doen. Nog een mogelijkheid is om een dagtrip te maken naar Barcelona. Deze bijzondere stad ligt op circa 100 km van Tossa de Mar. Het voordeel aan een georganiseerd excursie naar Barcelona is dat je direct mee wordt genomen naar alle hoogtepunten van de stad.
Nog meer vertier is te vinden door het bezoeken van het waterpretpark Marineland dat op een half uur rijden ligt of het bezoeken van het waterpretpark Waterworld dat op slechts 20 minuten rijden van Tossa de Mar vandaan ligt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2794x
Toegevoegd: 07-03-2017 07:32
Gewijzigd: 29-06-2017 09:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!