Iguacu watervallen

Alle informatie voor een rondreis door Brazilië

Iguacu watervallenWil jij een rondreis gaan maken door Brazilië of ben je het aan het overwegen? Brazilië heeft een prachtige natuur en een overweldigende cultuur te bieden. Tijdens een rondreis door Brazilië zal jij je niet snel vervelen en doe je prachtige ervaringen op. Om het optimale uit je reis te halen hebben we hier handige informatie verzameld. Lees de informatie op deze pagina om je rondreis Brazilië voor te bereiden.

Algemene informatie over een rondreis door Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het 4 na grootste land in de wereld. Het land bestaat uit 5 verschillende regio’s en deze regio’s zijn verdeeld in 26 staten. De regio’s bestaan uit Noord, Noordoost, Centraal-west, Zuid en Zuidoost. Iedere regio heeft unieke eigenschappen en maken het leuk om het gebied te bezoeken. Wanneer je bijvoorbeeld in het noorden van Brazilië gaat reizen dan zal je een heel ander land tegenkomen dan in het zuiden. Over deze regio’s zijn prachtige natuurgebieden te vinden, waaronder het Amazoneregenwoud, de Iguacu watervallen, maar je komt ook een levendige cultuur tegen en diverse miljoenensteden. Een reis door Brazilië heeft voor iedereen iets te bieden.
Om je rondreis naar Brazilië voor te bereiden dien je te voldoen aan de regels voor een visum, dien je de juiste vaccinaties te hebben gehad en zal je een reisplan moeten plannen. Wanneer je een korte reis maakt door Brazilië heb je geen visum nodig. Voor reizigers die willen gaan werken of langer dan 3 maanden in Brazilië willen blijven moeten wel een visum aanvragen. Dit visum kan aan worden gevraagd bij het Braziliaanse consulaat in Rotterdam. Voor het aanvragen van het visum moet je over een paspoort beschikken dat minimaal 6 maanden geldig is op het moment van het aanvragen van het visum. Check altijd voor je reis nog de actuele regels op het gebied van het krijgen van een visum voor Brazilië. Naast het visum is het belangrijk om de juiste vaccinaties te krijgen voor je reis. De vaccinaties zijn mede afhankelijk van de exacte gebieden die je gaat bezoeken, de duur van je reis en of je nog andere landen gaat bezoeken gedurende de reis. Hierover kun je je laten informeren bij de huisarts of bij de GGD. Toch zijn vaccinaties tegen Gele koorts, Hepatitis A en DTP aan te bevelen. Ook is het belangrijk om je lichaam te beschermen tegen muggen. Dit doe je door te smeren met de muggenspray DEET.

Brazilië kent grote verschillen tussen rijk en arm. Dit zorgt dan ook voor veel criminaliteit en daarom dien je er voor te zorgen dat je zelf geen slachtoffer wordt aan de criminaliteit in het land. Brazilië kent een andere cultuur dan de Europese en hier dien je je dan ook bij aan te passen wanneer je een reis gaat maken door het land. Verstandig is dan ook om de arme wijken te mijden, zoals de favela’s en zorg dat je midden in de nacht niet in je eentje over straat gaat waar maar weinig mensen komen. Verder is het met de auto verstandig om op de hoofdwegen te blijven en gebruik te maken van verlichte parkeerplaatsen. Je kunt op de hoogte worden gehouden over eventuele calamiteiten in een gebied. Hiervoor heeft de Globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance een gratis service. Wanneer er iets in een gebied aan de hand is waar jij naar toe op reis gaat dan zal je meteen per SMS op de hoogte worden gebracht.

Hoogtepunten van Brazilië

Het land Brazilië bestaat uit maar liefst 8,5 miljoen vierkante meter. Daarmee is het land 3 keer zo groot dan heel West-Europa. Het is dus moeilijk om het hele land te bekijken in een reis. Daarom is het verstandig om je reis goed te plannen en te weten welke plekken in het land je wilt bezoeken. Veel mensen bezoeken Brazilië in meerdere reizen om er zeker van te zijn dan ze op die manier meer van het land kunnen zien. Hieronder benoemen we de hoogtepunten van het land, zodat jij je reis beter kunt plannen.

Brazilië kent enkele miljoenensteden waar je geweest moet zijn. Als eerste kun je natuurlijk Rio de Janeiro bezoeken. Rio de Janeiro is een bruisende levendige stad. Je vindt er een levendige cultuur die je met open armen in de stad ontvangt. De stad staat bekend om de carnaval en de beroemde Tango dans. Wie het wilde uitgaansleven in Brazilië mee wil maken kan ook in deze stad terecht. Verder heeft de stad mooie architecturen en een prachtige natuur. Zo zijn er tal van prachtige stranden, waaronder het prachtige Copacabana strand van 4 kilometer lang. Dit strand is misschien wel het beroemdste strand ter wereld en tijdens een bezoek aan dit strand heb je hier de kans om mooie Brazilianen te spotten. Tot slot vind je in Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld waar je ook geweest moet zijn tijdens je reis naar Brazilië.

Het Amazonegebied

Het Amazonegebied is het grootste regenwoud van de wereld en ligt verspreid over 9 verschillende landen. Het grootste gedeelte van het Amazoneregenwoud ligt echter in Brazilië. 60 procent van het Amazonegebied is te vinden in Brazilië. Hier een bezoek aan brengen tijdens je reis door Brazilië is een must-do. Wanneer je het Amazonegebied wilt bezoeken kun je het beste naar de stad Manaus gaan. Dit is namelijk het centrum van de regio en vanaf hier kun je het Amazonegebied het makkelijkst betreden. Door het Amazonegebied zelf reis je met een boot. Daarbij geldt dat een kleinere boot het makkelijkst is om te reizen. Aangeraden wordt om ook een nachtexcursie te boeken. Er zijn verschillende organisaties te vinden die dit aanbieden. De meeste dieren zijn namelijk nachtdieren en ’s nachts kun je dan ook prachtige dieren spotten, waaronder vleermuizen, vogelspinnen of slangen. Een bezoek aan het Amazonegebied geeft een echt avontuur tijdens je rondreis door Brazilië.

De watervallen van Iguacu

De watervallen van Iguacu vormen het grootste complex van watervallen van heel Zuid-Amerika. Dit complex bestaat uit maar liefst 270 tot 300 watervallen en dit geeft een prachtig beeld om te zien. Het meest bekende deel van de watervallen wordt Garganta do Diablo genoemd, oftewel ‘keel van de duivel’. Dit is een grote halfronde waterval waar water van 70 meter de diepte in valt en een breedte heeft van 150 meter. De watervallen zijn te vinden op de grens met Argentinië vlakbij Paraguay. Om de watervallen te bekijken kun je zelfs meerdere dagen uittrekken en je kunt een excursie boeken met een grote zodiacboot. Met deze boot kom je erg dichtbij Garganta do Diablo en dit is dan ook een spannende excursie.

De Pantanal

De Pantanal is een moerasvlakte in het westen van Brazilië. Er wordt gezegd dat de Pantanal het grootste flora- en faunagebied van de hele wereld is. Gedurende het regenseizoen komt 80 procent van het gehele gebied onder water te staan en je vindt hier dan ook de rijkste verzameling aan waterplanten. Het gebied grenst met Bolivia en Paraguay. Dit is het perfecte gebied om allerlei wilde dieren te spotten, waaronder alligators, anaconda’s, jaguars, of gibbons. Verder zijn er ook vele vogelsoorten te vinden in deze omgeving. Wanneer je dit gebied bezoekt kun je tegelijkertijd steden bezoeken als Cuiaba, Corumba en Campo Grande.

Fernando do Noronha

Volgens velen is Fernando do Noronha een van de mooiste plekken van Brazilië. Je vindt hier kristalhelder water, een prachtig tropisch landschap en een mooie onderwaterwereld. De prachtige onderwaterwereld maakt het een zeer geschikte plek om te gaan duiken of om te gaan snorkelen. De mooie omgeving op het land maakt dit de geschikte locatie om lekker te wandelen en een aantal mooie foto’s te schieten.

Salvador de Bahia

In Salvador de Bahia leer je kennismaken met de Braziliaanse cultuur. Deze plek heeft een rijke Portugese en Afrikaanse geschiedenis. Het centrum van deze plaats is een echt koloniaal centrum waar je tevens goede muziek en heerlijk eten vindt. Verder is Capoeira erg bekend van deze stad. Dit is een oude Afrikaanse vechtsport die door de slaven in geïmporteerd. Echter was deze vechtsport te agressief en is de sport aangepast naar een dans, zodat het niet meer illegaal was. Het is een aanrader om een van de capoeira shows bij te wonen. Het is overigens een onderdeel van de Braziliaanse cultuur. De stad is gelegen in het noordoosten van Brazilië.

Sao Paula

Sao Paula is nog een stad in Brazilië die wordt aangeraden om te bezoeken wanneer je de kans krijgt. Deze stad bestaande uit 11 miljoen inwoners behoort tot een echte wereldstad. In deze stad is een grote kloof te zien tussen arm en rijk. Er zijn grote wolkenkrabbers te vinden met een moderne architectuur. Aangeraden wordt om te reizen met de metro gezien de drukte van het verkeer in de stad. Sao Paula kent ook een rijk uitgaansleven waar altijd van alles te doen is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3949x
Toegevoegd: 08-06-2016 10:55
Gewijzigd: 29-06-2016 00:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!