Zuid-Amerika

Alle informatie voor een rondreis door Zuid-Amerika

Zuid-AmerikaGa je een rondreis maken door Zuid-Amerika? Dan staat je een onvergetelijke tijd te wachten. Met hoogtepunten als het Amazone gebied, de Machu Picchu in Peru of het moerasgebied in Brazilië. Zuid-Amerika kent tal van hoogtepunten en na een jaar reizen zou je nog niet zijn uitgekeken op dit continent. Des te beter jij je voorbereid op je reis, des te meer je eruit kunt halen. Hier vind je onze tips.

Algemene informatie over een rondreis door Zuid-Amerika

De kosten voor een rondreis door Zuid-Amerika kun je zo gek maken als je zelf wilt. Echter liggen de kosten over het algemeen wat hoger dan wanneer je een rondreis maakt door Zuidoost-Azië. In de meeste Zuid-Amerikaanse landen liggen de prijzen van het eten en drinken, overnachting en de binnenlandse reizen wat hoger. Volgens ervaren reizigers kun je de kosten per dag tussen de 35 en de 40 euro houden. De kosten hangen echter ook sterk af van het land dat je in Zuid-Amerika bezoekt. In Brazilië of Argentinië kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen dan in landen als Bolivia of Peru. Voor een rondreis door Zuid-Amerika is er geen vaste route. Je kunt zelf kiezen in welk land je begint en hoe je rondreist. De route hangt voornamelijk af van de landen die je graag wilt bezoeken. Over het algemeen wordt aangeraden om je reis te beginnen in een van de volgende grote steden: Rio de Janeiro in Brazilië, Buenos Aires in Argentinië, Sao Paolo in Brazilië of Lima in Peru. Vliegtickets naar een van deze grote steden zijn vaak het goedkoopst en vanaf een van deze steden is het eenvoudig om verder te reizen door Zuid-Amerika.

Naast het kiezen van een eerste bestemming en het uitstippelen van een route dien je nog een aantal voorbereidingen te treffen. Belangrijk is om te zorgen voor de benodigde vaccinaties voor je reis. Voor een reis naar vrijwel ieder land in Zuid-Amerika worden de vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en Gele Koorts aangeraden. Blijf je langer dan 3 maanden in Zuid-Amerika? Dan worden de vaccinaties tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Rabiës en Tuberculose ook aangeraden. Verder dien je altijd uit te zoeken of je een visum nodig hebt voor de landen die je gaat bezoeken en de tijd die je in een land mag verblijven met het betreffende visum. Is er geen visum nodig? Controleer ook dan hoe lang je met een visum uitzondering in het land mag verblijven.

De taal die in de meeste Zuid-Amerikaanse landen wordt gesproken is Spaans. Zuid-Amerika is eeuwenlang overheerst door de Spanjaarden. In de meeste landen wordt er ook veel Engels gesproken, maar een cursus Spaans zou geen overbodige luxe zijn voordat je aan je rondreis door Zuid-Amerika begint. Brazilië is echter een uitzondering. In Brazilië wordt er Portugees gesproken.

Tijdens een reis door Zuid-Amerika zal je van alles tegenkomen. Het continent staat bekend om de levendige cultuur. Vrijwel iedere avond zal je op veel plekken live muziek tegenkomen en dansshows. Verder vind je in landen als Argentinië de lekkerste wijnen en tref je op veel plekken de mooiste natuur aan die je alleen in Zuid-Amerika zult zien. Denk aan de watervallen van Iguaçu. Dit zijn de grootste watervallen van Zuid-Amerika en liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Niet voor niets vallen deze watervallen onder de 7 wereldwonderen van de natuur. In het geheel samen vormt het namelijk een complex van 270 tot 300 watervallen. Het gebied van het Amazoneregenwoud behoort ook tot een van de 7 natuurlijke wereldwonderen. Daarnaast heeft Zuid-Amerika nog veel meer te bieden op het gebied van prachtige natuur. Er zijn tal van plekken die je niet mag missen tijdens je rondreis door dit continent. De onderstaande landen lichten wij in het kort verder toe die je kunt bezoeken tijdens je reis door Zuid-Amerika.

  • Bolivia
  • Peru
  • Brazilië
  • Argentinië
  • Chili
  • Paraguay
  • Ecuador
  • Colombia
  • Venezuela
  • Suriname

Bolivia & Peru

Peru is aan de westkant van Zuid-Amerika te vinden en aan dit land grenst Bolivia. Wanneer je een reis maakt naar een van deze landen kun je gemakkelijk de grens oversteken naar het andere land. Een reis door Bolivia en Peru zit vol met mooie natuur, een bijzondere cultuur en als het gaat om avontuur kom je hier niks tekort. In Bolivia bezoek je natuurlijk het Andesgebergte en de zoutvlaktes van Uyuni. Tot slot heb je in Bolivia de mogelijkheid om de jungle te bezoeken in het Amazonegebied. Daarnaast moet je het Titicameer zeker niet vergeten die exact op de grens ligt van Bolivia en Peru. Het Titicameer is het hoogste bevaarbare meer van de wereld. Dit meer ligt namelijk op een hoogte van bijna 4 kilometer van het zeeniveau. Er zijn verschillende organisaties die dagtrips aanbieden om je naar dit meer te brengen.

Tijdens je reis door Peru staat het bezoeken van de Machu Picchu natuurlijk op nummer een. Om deze te bezoeken leg je een trekking af van enkele dagen, waarbij je meteen kennis kunt maken met de culturele bevolking en tevens prachtige landschappen te zien krijgt. De Machu Picchu wordt de stad van de Inca’s genoemd en de trekking heet dan ook de Inca trail. In het midden van Peru vind je de Colca Canyon. Deze is zelfs dieper dan de Grand Canyon. In de Colca Canyon is een schitterend uitzicht te bewonderen en kijk je over de door de Inca’s aangelegde landbouwterrassen.

Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en beschikt over bijna 190 miljoen inwoners. De taal die er wordt gesproken is Portugees, maar over het algemeen wordt de Engelse taal hier ook goed gesproken. Een rondreis door Brazilië zal je kennis laten maken met de uitbundige Braziliaanse cultuur, met beeldschone natuur en prachtige steden. De hoofdstad van het land is Brasilia, maar tijdens je rondreis zal je sneller steden als Rio de Janeiro of Buenos Aires bezoeken. Brazilië is bekend om het uitbundige carnaval in Rio de Janeiro. Wanneer je de kans krijgt moet je hier zeker een kijkje hebben genomen. Een bezoek aan Rio de Janeiro is een must-do tijdens je reis. Wanneer je een bezoek brengt aan deze stad dan kun je het strand Copacobana bezoeken. Hier heb je de kans om mooie Brazilianen te spotten. De stad Salvador de Bahia is erg geschikt om eens capoeira uit te proberen. Salvador de Bahia heeft ook een zeer indrukwekkend historisch gedeelte waar je de kans hebt om kunst te kopen.

In het noorden van Brazilië kun je het Amazonegebied bezoeken. Hiervoor vlieg je naar de stad Manaus. Het Amazonegebied zit vol avontuur en je zult er de gekste diersoorten tegenkomen. Het Amazonegebied is een van de hoogtepunten van een reis door Zuid-Amerika en het is zonde om deze kans te laten liggen. Tot slot vind je richting het zuiden van Brazilië de Iguaçu watervallen. Deze grenzen met Argentinië en liggen vlakbij Paraguay.
Een reis naar Brazilië kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt er een aantal weken voor uittrekken, maar je zou er zelfs enkele maanden kunnen verblijven. Ook kun je de reis opdelen in 2 reizen, waarbij je het noorden en het zuiden van Brazilië een keer bekijkt. Eenmaal in het zuiden kun je gemakkelijk vanaf de Iguaçu watervallen doorgaan met je reis naar Argentinië.

Argentinië

Argentinië kent over het algemeen vergelijkbare prijzen als in Nederland en een reis naar dit Zuid-Amerikaanse land is dan ook vaak niet goedkoop. Toch zijn er veel hoogtepunten die je niet snel meer zult vergeten. In het noordoosten van het land vind je de Iguaçu watervallen tegen de grens van Brazilië. Reis je vanaf hier richting het midden van Argentinië dan vind je aan de oostkust van het land de stad Buenos Aires. In deze levendige stad is altijd wat te doen. Het beschikt over een uitbundig nachtleven, je hebt de kans om een echte Argentijnse voetbalwedstrijd bij te wonen of je kunt het Tango dansen bewonderen. Wanneer je verder richting het zuiden van Argentinië reist kom je in het gebied van Patagonië. Dit gebied beschikt over een ongekende natuur en prachtige landschappen. Helemaal in het zuiden is een bekend stadje te vinden genaamd Ushuaia. Dit is het meest zuidelijke stadje van de wereld en is erg bekend vanwege het natuurpark Tierra del Fuego.

Chili & Paraguay

Vanuit Argentinië kun je gemakkelijk Chili of Paraguay bezoeken. In het noorden van Argentinië kun je de grens oversteken naar Paraguay. Het gehele westen van Argentinië grenst aan Chili met het gebied Patagonië. In Chili is dit gebied ook niet te missen en voor de natuurliefhebbers is dit een streek die zeker bezocht dient te worden. Patagonië beslaat het zuiden van Chili en je vindt hier o.a. gletsjers, enorme bergen, ijsvelden en ongekende bossen. In het noorden van Chili vind je daarentegen enorme woestijnvlaktes. De grote woestijn in Chili wordt de Atacama woestijn genoemd en is de droogste woestijn ter wereld. In het noorden is dan ook enorm veel te zien, zoals zoutmeren, warmwaterbronnen, vruchtbare oases, kopermijnen en nog veel meer.

Het land Paraguay wordt ook wel het groene hart van Zuid-Amerika genoemd. Dit land wordt nog gezien als een onontdekt land en heel veel te bieden voor een avontuurlijke reis. Bezoek de hoofdstad Asuncion of de vele groene vlaktes. In Paraguay zijn veel ruïnes te bezichtigen. Verder kun je in dit land het mooie nationaal park Cerro Corá bekijken.

Ecuador, Colombia, Venezuela & Suriname

In het noorden van Zuid-Amerika zijn een aantal landen te vinden die gemakkelijk met elkaar zijn te combineren. Dit zijn Ecuador, Colombia, Venezuela of Suriname. Ecuador en Colombia zijn gemakkelijk te betreden vanuit het noorden van Peru. Via het noorden kun je ook richting Venezuela of Colombia. Het amazoneregenwoud ligt verspreid over al deze landen en is in alle landen te bewonderen. In deze landen zijn verschillenden koloniale steden bezoeken. In Ecuador heb je de kans om de witte bergtoppen van het Andes te bekijken en heb je de kans om de Galapagos eilanden te bezoeken. Naast de koloniale steden heeft Colombia ook veel te bieden. Je maakt kennis met de levendige cultuur, met de Caribische stranden en de Colombiaanse koffie moet je ook zeker even hebben geprobeerd. Venezuela staat bekend als een exotisch land waar veel is te beleven. Met name de prachtige natuur die bestaat uit jungle, watervallen, bergen en de Caribische stranden. Tot slot kun je in het noorden van Zuid Amerika ook Suriname bezoeken. Dit land wordt het kloppende hart van de Amazone genoemd. Naast de prachtige natuur maak je kennis met de vriendelijke en levendige bevolking. Je kunt genieten van het lekkere eten en bezoekt de oud Nederlandse koloniale hoofdstad Paramaribo.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3454x
Toegevoegd: 08-06-2016 10:29
Gewijzigd: 29-06-2016 00:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!