De reis houdt in dat je vanaf Darwin via allerlei prachtige bezienswaardigheden, zoals de ruige Kimberleys en de befaamde Gibb River Road, naar de stad Perth. Als je eenmaal geland bent in Darwin, begint je reis door het westen van dit mooie land. Je komt allereerst langs de indrukwekkende parken Kakadu en Nitmiluk, waarna je arriveert in Kununurra. Hier start de alom bekende Gibb River Road. Met de 4WD is dit de ideale plaats voor een self-drive vakantie, waar je door rivieren en over ongeasfalteerde wegen Australië’s ware Outback verkent. Je verblijft tussendoor in traditionele veehouderijen, de zogenaamde ´cattle stations´. Daarbij neem je zelfs nog een kijkje bij de oogverblindende kloven van dit ´stunning´ landschap. Je vervolgt je reis door het binnenland bij het Karijini Nationale Park, waarna je terugkeert naar de kust. Ook verblijf je enkele dagen in het Ningaloo Reef Marine Park, met haar spectaculaire onderwaterpark. Daarna zak je verder zuidwaarts naar de Kalbarri en Nambung Nationale Parken, waarna je arriveert in Perth. Deze avontuurlijke rondreis Australië biedt je alle hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft en meer.
Wat betreft de prijs, ben je ongeveer 6.700 euro per persoon kwijt, mits je in een toeristenklasse hotel verblijft. Dit loopt op tot ruim 7.800 euro voor luxe hotels. Wat betreft de extra´s, zijn deze prijzen ook niet goedkoop. Als je een kijkje neemt bij het Richardson Hotel & Spa in Perth, komt er per persoon 75 euro bij. Voor de El Questro Homestead varieren deze prijzen tussen 1.700 en 2.150 euro per persoon, voor 3 nachten. De prijzen voor de Eco Beach Wilderness Retreat voor 2 nachten en de Sal Salix Ningaloo Reef Retreat in Exmouth voor 3 nachten liggen rond de 200 en 375 euro per persoon. Al deze optionele toeslagen zijn geregeld door het reisbureau Tico, die je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie bezorgen.
Uiteraard kent Australië ook zijn grote steden met de indrukwekkende bezienswaardigheden. Hieronder lees je wat informatie over de belangrijkste plaatsen van het land.
The Oprah House in Sydney en The Sydney Harbour Bridge, de twee iconen van deze plaats. De stad staat daarom ook bekend als de grootste metropool van dit prachtige land, met een inwoneraantal van bijna 5 miljoen. Als grootste en oudste stad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales, maar ook van het gehele continent, is het door de jaren heen erg gegroeid in omvang en populariteit. Gelegen aan de Tasmanzee in het zuidoosten, geniet men ook van de natuurlijke haven Port Jackson, waar de twee iconen zich ook bevinden. Verder is het ook erg aantrekkelijk voor de toeristen, met aan de ene kant van de stad een bergachtig landschap en aan de andere de kust. Voor ieder wat wils dus. Maar niet alleen is Sydney uitgegroeid tot wereldstad dankzij haar indrukwekkende gebouwen en omgeving, ook economisch en cultureel is ze erg sterk. Reden des te meer voor de Olympische Zomerspelen van 2000 daar te houden. Ten slotte heeft Sydney ook het drukste vliegveld van het land.
Daarnaast is Melbourne een belangrijke stad. Met meer dan 4 miljoen inwoners, is het de ideale stad om je ogen uit te kijken. Het kent bijvoorbeeld een van de grootste tuinen ter wereld, The Royal Botanic Gardens, maar ook de Melbourne Zoo en het Australian Center for the Moving Image, een museum gericht op film en animatie. Gelegen in de deelstaat Victoria, is de stad ontstaan door een groep kolonisten uit Tasmanië en is de huidige grootste plaats in deze deelstaat. Net zoals Sydney ligt Melbourne ook aan een haven genaamd Port Philip Bay rondom de rivier de Yarra. De metropool heeft vooral naam gemaakt als culturele en modehoofdstad van Australië en deze is enorm multicultureel. Het culturele aspect omvat vooral de Staatsbibliotheek van Victoria, maar ook Federation Square en St. Paul´s Cathedral. Tot slot staat Melbourne bekend onder de naam Garden City, vanwege haar vele parken en groen in de streek.
Ook is Brisbane ook een populaire stad, met ruim 2 miljoen inwoners. Deze plaats is vooral bekend om haar twee grote uitgaansgebieden gevuld met bars, clubs en restaurantjes, wat erg aantrekkelijk is voor de jongeren. Als hoofdstad van de deelstaat Queensland en gelegen aan de Brisbane River, is het de derde plaats na bovengenoemde steden. Tot aan de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde deze plaats zich zeer traag, maar sinds de Australische Spelen in 1982 en de Wereldtentoonstelling in 1988, is Brisbane erg hard gegroeid.
Ten slotte is Canberra, de hoofdstad van het continent, erg belangrijk voor Australië. Het telt iets minder dan 0,5 miljoen inwoners en is daarmee het op zes na grootste gebied van het land. Omdat men vroeger niet goed wist wat de meest ideale positie zou zijn voor de hoofdstad en daarbij twijfelde tussen Sydney en Melbourne, koos men toch voor Canberra. Het ligt namelijk precies tussen deze twee steden in. Omdat het gebied niet direct toegankelijk was om naar de kust te gaan en dit wel een vereiste is volgens de Australische wet, is later Jervis Bay Territorium toegevoegd om aan de eisen te voldoen. Kijkend naar de bezienswaardigheden in Canberra, stuit men vooral op de National Library, de National Archives, de National Zoo en het National Science and Technology Center. Opvallend aan de stad is het feit dat er veel verschillende districten bestaan, die elk gescheiden zijn door verschillende groenstroken. Ook heeft elk van deze kleine gebieden zijn eigen winkelcentrum. Daarnaast heeft Canberra ook een industrie voor de plaatselijke burgers, ondanks het feit dat het grootste deel van de bevolking uit ambtenaren en studenten bestaat.