jongeren aan het feesten op Ibiza

Jongeren reizen | de populairste uitgelicht

jongeren aan het feesten op IbizaJongeren reizen zijn immens populair onder de jeugd en studenten. Deze reizen worden vaak speciaal voor de doelgroep ingericht en kennen een veelzijdig programma. Zo bestaat het uit evenementen zoals sightseeing, pub crawls en een bruisend uitgaansleven. Natuurlijk is het als boeker mogelijk om zelf jongeren reizen samen te stellen. In Nederland zijn er diverse aanbieders van dergelijke vakanties, welke allen andere pakketten aanbieden.

Hoe kies ik jongeren reizen?

Een jongeren reis kiezen is afhankelijk van je eigen interesses. Wil je tijdens je vakantie alleen tot rust komen en het uitgaansleven verkennen, of tegelijkertijd ook genieten van de lokale cultuur en eetgelegenheden. De aanbieders van reizen spelen hier handig op in door pakketten aan te bieden. Zo krijg je een bus of vlucht in combinatie met een hotel. De hotels zijn gericht op jongeren, dus houdt er rekening mee. Vaak gaat het om basis hotels van een a twee sterren.

Vervolgens kan je ervoor kiezen om je reis een upgrade te geven. Dit kan bijvoorbeeld met een speciale uitgangspas. Deze pas fungeert als pas waarmee je iedere club naar binnen kan. Hierdoor kan je fors geld besparen, maar tegelijkertijd ook genieten van voordeel aan de bar. Zo kan je gratis drankjes krijgen of flinke korting. Daarnaast doen ook bars mee met een dergelijk aanbod, waardoor je voor het stappen al kan genieten van een goedkoop biertje.

Welke bestemmingen zijn er?

De jongeren reizen richtten zich specifiek op plekken die zijn ingericht voor (Nederlandse) jongeren. En ja, die zijn er genoeg! Deze plekken liggen in allerlei landen, waarvan er een aantal druk bezocht worden. In dit artikel gaan we in op de meest populaire jongeren reizen bestemmingen voor de Nederlandse jeugd. Natuurlijk hoef je niet perse voor een van deze locaties te kiezen, want er is nog veel meer te doen binnen en buiten Europa.

Lloret de Mar

Veelal de meest genoemde naam onder de jongeren reizen is Lloret de Mar. Deze plek kent een rijke Nederlandse geschiedenis, want hier vertoeft al meer dan 60 jaar de Nederlander. Waar het eerst een plek was waar vooral ouderen kwamen, richt het zich nu voornamelijk op de jeugd. Er zijn tientallen clubs en bars te vinden en het heeft een mooi strand. Wanneer je op vakantie gaat naar Lloret kan je kiezen voor een hotel, maar ook voor een villa in de bergen. Ga je met een grote groeop dan is het leuk om het laatste te doen.

Rimini

Rimini is een badplaats in Italië, welke populair is onder jongeren. Hier vind je iets meer cultuur dan in Lloret de Mar. De stad kent een oud centrum waar je heerlijk kan flaneren, maar ook het eten stelt niet teleur. Er is een uitgebreid aanbod van restaurant, waardoor je iedere avond iets anders kan kiezen. Onder jongeren reizen zijn er een hoop jongeren die kiezen voor Rimini. Dit komt mede door het aangename klimaat, het eten en de cultuur.

Chersonissos

De bekendste plek in Griekenland onder Nederlandse jongeren is, zoals te verwachten, Chersonissos. De plaats kent een uitgestrekt strand en talloze bars, pubs en clubs. Buiten dit feit om heeft de badplaats weinig te bieden, zo zijn er geen culturele erfgoederen of musea. De badplaats is hierdoor enkel geschikt voor de feestnummers. Er komen een hoop Nederlanders naar de badplaats toe, waardoor er in een groot deel van de bars Nederlands wordt gesproken. Daarnaast is er ook het bekende Star Beach, waar een hoop Nederlandse Dj’s optreden.

Algarve

De Algarve in Portugal zijn ook een bekende bestemming voor jongeren reizen. Deze streek kent een aantal leuke badplaatsen, waaronder Albufeira en Faro. Hier kan je goed vertoeven in een hotel of een van de vele villa’s. Het eten in de Algarve is heerlijk, met een goede mix van vis en vlees. In deze regio van Portugal kan je heerlijk tot rust komen en tegelijkertijd genieten van het nachtleven.

Sunny Beach

Sunny Beach in Bulgarije is een goedkope plek voor jongeren reizen. Vaak kan je hier voor een bodemprijs naartoe en toch genieten van luxe. Het strand ligt normaliter vol met mensen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is vaak iets warmer dan plekken in Italië en Spanje, en er zijn een hoop barretjes en clubs. Wanneer je op een budgetreis bent kan je het best kiezen voor een tripje naar Sunny Beach.

Ibiza

Dit party-eiland is een fenomeen onder jongeren. Hier vind je de grootste en beste clubs van Europa, gecombineerd met prachtige natuur en stranden. De hotels en villa’s zijn hier relatief goedkoop, maar reken maar dat je een flinke zak met geld dient mee te nemen. Doordat hier de beste Dj’s spelen betaal je namelijk al gauw tientallen euro’s entree. Vervolgens ben je hetzelfde bedrag kwijt aan een paar drankjes. Hierdoor kan een vakantie Ibiza duur uitpakken.

Malta

Malta is een leuk eiland om te bezoeken, door de afwisseling van cultuur en feestjes. Op het eiland wordt Engels gesproken, wat het voor Nederlandse toeristen wat makkelijker maakt. De steden op Malta zijn imponerend door de rijke historie, waar tegelijkertijd de barretjes en pubs zijn gevestigd. Jongeren reizen op Malta zijn altijd voorzien van goed weer, lekkere drankjes en prachtige vergezichten.

Wat te doen?

Dit hangt natuurlijk helemaal af van het type jongeren reizen dat je bent. Daarnaast is het verstandig om af te stemmen met je vrienden waar zij naartoe willen. Door het diverse aanbod is er een hoop te kiezen, maar zijn de badplaatsen vrij beperkt. Wil je bijvoorbeeld meer cultuur en lokale invloeden zien en proeven, dan kan je beter voor een andere bestemming kiezen. De badplaatsen zijn wel uitermate geschikt om andere vakantievierende Nederlanders te ontmoeten en te genieten van een drankje.

Andere soorten jongeren reizen

Je hoeft vanzelfsprekend niet het bewandelde pad te bewandelen. Je kan ook zelf op avontuur gaan. Voor jongeren zijn er talloze opties die ongeveer hetzelfde kosten, maar veel meer avontuur bevatten. Deze reizen kun je zowel binnen als buiten Europa doen. Hier vind je een overzicht van de jongeren reizen die je zelf kunt organiseren,

Backpacken door Europa

Is het altijd je droom geweest om vrij te zijn? Kies voor een backpack route door Europa. Met een speciale pas voor de trein, de interrail kaart, reis je voordelig door Europa. Je kan zelf je pakket kiezen en daarbij ook de duur van de vakantie en de frequentie van de ritjes. De kaart is geldig in geheel Europa, waardoor je zelf kan kiezen waar je heengaat. Jongeren reizen hoeven dus helemaal niet beperkt te zijn. Ga bijvoorbeeld door Oost-Europa om de onontdekte bestemmingen te bekijken. Dit kan door een combinatie van steden trips en natuur te bezoeken.

Wanneer je het goed aanpakt heb je tegen dezelfde prijs van een jongeren reis een speciale en avontuurlijke reis. Slaap bijvoorbeeld in hostels en ontmoet nieuwe mensen uit allerlei landen. Je kan ook meer op jezelf zijn en enkel reizen met vrienden. Tijdens je verblijf in de steden kan je vanzelfsprekend genieten van een biertje in een bar of discotheek.

Backpacken Azië

Het blijft natuurlijk niet ongemerkt, want Azië heeft zich al bewezen. Steeds meer jongeren reizen hebben als bestemming Azië. Door de lage prijs voor vliegtickets kan je hier eenvoudig en voordelig naartoe vliegen. Als jongeren of student vlieg je bijvoorbeeld via Dubai, en betaal je slecht 500 euro voor een retourticket. Mocht dit al een aanzienlijk deel zijn van je budget: niet getreurd. De kosten in Azië liggen lager, waardoor je alsnog voor hetzelfde budget goed op reis kan.

Kies een leuke bestemming in Azië, welke afhankelijk is van je eigen voorkeur. Thailand is bijvoorbeeld alom bekend bij jongeren reizen, waardoor een grote groep hierheen gaat. Het land kent mooie stranden en steden, met daarnaast een mooie cultuur en historie. Verder heb je de keus om naar een van de buurlanden te gaan, waar je mening Nederlander zal tegenkomen. De landen zijn onder andere Maleisië, Singapore, Vietnam, Laos en Cambodia. Vlakbij ligt ook Myanmar, een land wat nog niet zo bekend is. Voor avonturiers kan het spannender en leuker zijn om voor dit land te kiezen.

Backpacken Zuid-Amerika

Opkomend onder jongeren reizen is ook Zuid-Amerika. Dit content heeft immens veel te bieden, van diverse steden tot een prachtige natuur. Wanneer je gaat reizen door Zuid-Amerika zal je merken dat ieder land en cultuur zeer divers is. Mocht je nieuw zijn met de Zuid-Amerikaanse cultuur dan kan je het beste naar de wat bekendere landen gaan, waaronder Costa Rica en Nicaragua. Verder zijn er natuurlijk een hoop onontdekte parels te vinden.
Zuid-Amerika is lang beschouwd als gevaarlijk of onstabiel, maar sinds de laatste decennia is dit een stuk minder geworden. Dit is dan ook de reden dat steeds meer vakanties, en dus ook jongeren reizen, naar dit continent gaan. Tegenwoordig ligt ook de ticketprijs voor een vlucht naar Zuid-Amerika een stuk lager. Wanneer jongeren voor een langere periode gaan is het tevens een goed idee om hier Spaans te leren. Dat kan hier redelijk voordelig en eenvoudig, waardoor steeds meer jongeren hiervoor kiezen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 5784x
Toegevoegd: 02-03-2016 14:43
Gewijzigd: 04-03-2016 23:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!