Ibiza

Vakantietips Playa d’En Bossa op Ibiza

IbizaIbiza wordt gezien als het feesteiland van Europa. Er zijn veel verschillende badplaatsen te vinden, maar een van de bekendste badplaatsen is Playa d’En Bossa. Playa d’En Bossa staat onder andere bekend om het langste strand van het hele eiland en de geweldige feesten die er iedere dag weer worden gevierd. Op deze pagina lees je alle informatie over Playa d’En Bossa die je nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

Algemene informatie over Playa d’En Bossa

De badplaats Playa d’En Bossa is gelegen tussen Ibiza-Stad en het vliegveld in het zuidoosten van het eiland Ibiza. Daarmee heeft de plaats een gunstige ligging. Na de vliegreis naar Ibiza hoef je geen grote afstand af te leggen naar je accommodatie, want het vliegveld zit letterlijk op enkele minuten verwijderd van Playa d’En Bossa. Ga je langs de kust richting het noordoosten dan kom je bij de badplaats Figueretas en Ibiza-Stad. Vanaf de boulevard kun je deze bestemmingen zelfs lopends bereiken. Met circa een uurtje ben je al in Ibiza-Stad, maar met de warmte is dat niet altijd even prettig. Op deze pagina geven we meer informatie over de onderstaande activiteiten:

  • Uitgaan
  • Strand
  • Waterpretpark
  • Excursies

Uitgaan Playa d’En Bossa

Op het gebied van uitgaan zit je in Playa d’En Bossa helemaal op de juiste plek. De meeste mensen komen namelijk niet naar deze bestemming voor een rustvakantie, want dan zit je hier niet op je plek. Aan het strand van Playa d’En Bossa kom je direct grote bekende hotels, zoals het Hard Rock hotel, Garbi of Ushuaïa tegen. In de middag en in de avond draaien hier al bekende DJ’s en worden er feesten gevierd. Nog een bekende is Nassau Beach Club. Bij deze beachclub heb je regelmatig de kans om bekende Nederlanders tegen te komen. Echter zal je hier weinig plezier hebben wanneer je er met weinig geld naartoe gaat. Je zult wel even de portemonnee los moeten trekken. Ushuaïa is nog relatief nieuw op Ibiza, maar is al uitgegroeid tot een van de meest bekende locaties om te komen. Hier komen geregeld topartiesten draaien en bekende VIP’s.
Een van de meest bekende beachbars is Bora Bora. Bora Bora is overdag de plek waar je moet zijn om een drankje te drinken, te genieten van de zon en de plaatjes van de DJ. In de avond wordt de sfeer helemaal omgegooid en verandert de strandbar Bora Bora tot een club waar je los kunt gaan. Op een afstand van 100 meter bij Bora Bora vandaan is een van de bekendste discotheken van het eiland te vinden: Space. De gigantische discotheek waar maar liefst 2.500 man tegelijkertijd naar binnen kan bestaat uit 3 verdiepingen en 6 zalen. Bij Space draaien vaak internationale DJ’s en deze club houdt de deuren geopend tot vroeg in de ochtend. Wanneer de meeste bars en uitgaansgelegenheden dus gaan sluiten in Playa d’En Bossa dan wordt het tijd om richting Space te gaan. De muziekstijl die hier wordt gedraaid bestaat voornamelijk uit elektronische dancemuziek.

Het strand van Playa d’En Bossa

Een van de redenen waarom deze bestemming zo populair is bij toeristen komt door het strand dat erbij is gelegen. Playa d’En Bossa heeft namelijk het langste strand van het hele eiland. De plaats wordt ook regelmatig aangeduid met de naam Platja d’En Bossa. De woorden ‘playa’ en ‘platja’ betekenen allebei ‘strand’.
Langs het strand van Playa d’En Bossa kom je overal entertainment en toeristische voorzieningen tegen. Een echte boulevard loopt er niet langs het strand, maar er loopt wel een lange brede weg die kan worden vergeleken met een boulevard. Hier zijn overal restaurants, bars en andere voorzieningen te vinden gericht op toeristen. Het zuidelijke deel van het strand is het meest gericht op jongeren, waar je de hiervoor genoemde uitgaansgelegenheden ook tegenkomt. Ook aan kinderen is er hier gedacht en draait alles overdag dus niet alleen maar om feesten. Voor kinderen zijn er kinderspeelplaatsen met bijvoorbeeld springkussens, trampolines en meer.
Wil je naast het zonnen op het strand graag nog wat actiever zijn? Dan kun je deelnemen aan een van de watersporten die hier worden georganiseerd. Watersporten die je hier kunt beoefenen zijn flyboarden, het huren van een kayak, windsurfen of duiken. Ook gaan er vanuit Playa d’En Bossa verschillende boottochten. Zo kun je mee tijdens een bekende partyboot met een Catamaran of een gezellige relax cruise om te genieten van een drankje en de zon. Wil je meer van de onderwaterwereld zien? Dan zijn er speciale tochten met glasbodemboten beschikbaar.


Waterpretpark Aguamar

Direct achter het strand en de drukke weg is er nog meer vertier te vinden in Playa d’En Bossa. Hier is het waterpretpark Aguamar te vinden. Het waterpretpark Aquamar heeft genoeg zwembaden en glijbanen te bieden voor een hele dag plezier. Ook kun je er terecht op de picknickplaats, de restaurants of een van de cafés in het park. Dit park is een geschikte manier om een dagje actief te zijn tussen het relaxen op het strand en feesten door.
Dagtrip Formentera
Circa 7 kilometer van de kust van Playa d’En Bossa is het eiland Formentera te vinden. Het eiland Formentera is met 10.000 inwoners het kleinst bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Dit eiland beschikt over prachtige stranden en het eiland is de rust op zich. Daarom is het de perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte van Playa d’En Bossa. In de ochtend ga je met een boot mee naar het eiland en later op de dag vaar je weer terug naar Ibiza.

Excursies op Ibiza

Naast alles wat Playa d’En Bossa te bieden heeft kun je nog meer vermaak zoeken op de rest van het eiland. Zo kun je een avontuurlijke tour boeken om het eiland te verkennen. Te denken valt aan een quad tour of een jeepsafari. Met deze tours kom je op de mooiste plekken die het eiland te bieden heeft en ga je naar een aantal uitkijkpunten toe. Bovendien is er een gids aanwezig die onderweg meer informatie kan geven over het eiland.
Niet alleen tijdens een quad- of een jeepsafari is het mogelijk om het eiland te verkennen, maar er zijn ook andere eilandtours te boeken. Deze tours zijn erop gericht om je verschillende landschappen en authentieke dorpjes en plaatsen op Ibiza te laten zien. De tochten zijn minder avontuurlijk, maar laten je wel een beter beeld van Ibiza zien met alle bijbehorende informatie.
Tot slot is het een echte aanrader om het nabijgelegen Ibiza-Stad te bezoeken. Tijdens het bezoeken van Ibiza-Stad is het leuk om een kijkje te nemen in de oude bovenstad Dalt Vila, de haven of in de avond het uitgaansgedeelte. In de oude bovenstad kom je verscheidene historische bouwwerken tegen en het nachtleven van Ibiza-Stad staat ook altijd weer op de kop waar je je goed zult kunnen vermaken. Ook is er in Ibiza-Stad dagelijks een markt om te bezoeken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2154x
Toegevoegd: 06-03-2017 07:36
Gewijzigd: 27-06-2017 10:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!