Nationaal museum in Cambodja

Cambodja reizen – Handige tips voor jouw reis!

Nationaal museum in CambodjaHaal het beste uit je reis door Cambodja, door op de hoogte te zijn van de hoogtepunten in dit land. Cambodja kent een indrukwekkende geschiedenis, leuke uitgaansgelegenheden en mooie landschappen. Hier lees je waar je zeker heen moet en wat je niet mag missen als je een reis maakt door Cambodja.

Ga je voor een vakantie naar Cambodja of ben je een rondreis door Zuidoost-Azië aan het maken? In beide gevallen wordt het aangeraden om ongeveer 2 tot 3 weken vrij te maken voor deze reis. Binnen deze tijd heb je de hoogtepunten van Cambodja gezien. Binnen deze tijd kun je kennis maken met de cultuur van het land, de indrukwekkende geschiedenis ontdekken, uit je dak gaan in het uitgaansleven of een aantal prachtige landschappen bekijken.

De beste route om door Cambodja te reizen

Wanneer je door Cambodja gaat reizen kun je een bepaalde route aanhouden. Cambodja is een onderontwikkeld land en de infrastructuur is niet zoals die in Westerse landen. Er zijn een aantal hoofdwegen door het land waar de meeste bus routes over gaan. Daarom is het verstandig om een bepaalde route aan te houden voor het bezoeken van plaatsen in Cambodja.

Veel mensen beginnen hun route in Siem Reap. Deze stad beschikt over een internationaal luchthaven en is gemakkelijk te bereiken vanuit Thailand. Voor veel backpackers die vanuit Thailand of Laos komen is Siem Reap is geschikte keuze om te beginnen. Vanaf Siem Reap kun je gemakkelijk de stad Battambang bezoeken. Dit ligt hier niet ver vandaan. Vanaf Battambang of vanaf Siem Reap kun je een bus nemen naar Phnom Penh. Dit is de hoofdstad van Cambodja. Er gaan dagelijks meerdere bussen. Ook kun je er voor kiezen om een nachtbus te nemen waar je in kunt slapen. Zodoende verlies je geen reistijd door overdag een hele dag in een bus te zitten. In Phnom Penh leer veel je over de geschiedenis van Cambodja. Vanaf deze hoofdstad van Cambodja kun je een busreis nemen naar de kust van Cambodja. Hier bezoek je de plaatsen Kampot en Sihanoukville. Vanaf Sihanoukville kun je een boot nemen naar het eiland Koh Rong om je vakantie of reis rustgevend af te sluiten. Wanneer je deze route hebt gevolgd heb je de belangrijkste plaatsen van Cambodja gezien en kun je alle hoogtepunten van het land bekijken. Hieronder is voor iedere plaats in Cambodja meer informatie te vinden, zodat je weet wat je niet mag missen als je een van deze plaatsen bezoekt.

Siem Reap - Angkor Wat

Wanneer je Siem Reap bezoekt dan is het tempelcomplex van Angkor een must see. Dit complex vind je vlakbij de stad Siem Reap. Voor velen is dit de reden om deze plaats te bezoeken. Je vindt hier namelijk een gebied met een tempelcomplex van ongeveer 300 vierkante kilometer groot. Daarmee is deze plek het grootste tempelcomplex van de hele wereld. In een dag kun je het gehele complex bekijken. Hiervoor heb je wel vervoer nodig die je van tempel naar tempel brengt. Je kunt ook de tijd nemen en een ticket voor 3 dagen kopen. Zo kun je rustig aan doen en volop de tijd nemen bij iedere tempel. In totaal is er maar liefst 600 jaar over de bouw van de Angkor tempels heen gegaan.
Siem Reap is de laatste decennia flink gegroeid. Voorheen was het een kleine plaats waar een aantal reizigers doorheen kwamen. Vandaag de dag is deze stad flink gegroeid. Dit komt voornamelijk door de groei van het toerisme. In de stad Siem Reap is dit duidelijk terug te zien. Wanneer je wilt stappen, lekker eten of een drankje wilt doen dan is Siem Reap ook een geschikte locatie om te bezoeken. Je vindt hier een hoofdstraat waar je aan een stuk restaurants, cafés en clubs tegenkomt. Hier kun je uitgaan tot in de vroege uurtjes in de ochtend. Je komt hier veel toeristen en backpackers tegen die een te gekke avond willen hebben.

Battambang

Als je vanuit Siem Reap naar Battambang gaat dan kun je het beste een boot nemen. Battambang ligt aan de Sangker rivier. Tijdens de bootreis zie je veel mooie landschappen van Cambodja en zie je tegelijkertijd veel drijvende dorpjes langskomen. Dit is erg indrukwekkend om te zien. In Battambang zelf is ook genoeg te doen. Deze stad is na Phnom Penh de grootste van heel Cambodja, maar wel een stuk rustiger. Deze stad is over het algemeen minder toeristisch. Je kunt hier verschillende Franse koloniale gebouwen bekijken. De meeste van deze gebouwen zijn in de hoofdstraat aan de rivier te vinden. Misschien wel de leukste bezienswaardigheid vind je buiten te stad. Hier vind je het zogeheten Phnom Sampeu. Dit is een grote rots waar een aantal pagodes op te vinden zijn. Bij deze rots kun je omhoog klimmen en genieten van het prachtige uitzicht of een van de grotten bezoeken.

Phnom Penh – Killing Fields

Vanaf Battambang of Siem Reap kun je een busreis nemen naar de hoofdstad van Cambodja. Phnom Penh telt 2 miljoen inwoners. De stad werd vroeger gezien als een van de mooiste steden van heel Zuidoost-Azië, totdat de Rode Khmer aan de macht kwam onder leiding van Pol Pot. Tijdens het regime van de Rode Khmer werden alle hoogopgeleiden gevangen genomen en vermoord. Ook werd de hele familie van iedere hoogopgeleide vermoord, zodat er geen wraak kon worden genomen op de Rode Khmer. Pol Pot wilde een agrarische samenleving creëren en in die samenleving was geen plek voor hoogopgeleiden. In de hoofdstad Phnom Penh kun je de gevangenis Tuol Sleng en de Killing Fields bezoeken om meer te leren over de geschiedenis van Cambodja.

Van de gevangenis is een museum gemaakt waar men kan zien hoe de gevangen werden mishandeld en gevangen werden gehouden. Vanaf de gevangenis werden mensen vervoert naar de Killing Fields waar ze werden vermoord. In een dag kun je zowel de gevangenis als de Killing Fields bezoeken. De Killing Fields is niet voor iedereen een prettig gezicht om te zien, maar het is iets wat je gezien moet hebben als je in Phnom Penh bent. Op deze manier leer je ook erg veel over de geschiedenis van Cambodja.

Kampot

Wanneer je veel van de cultuur en geschiedenis van Cambodja hebt gezien is het vast niet vervelend om de kust van Cambodja op te zoeken. Met een busreis vanaf Phnom Penh kun je naar Kampot. Dit is een kleine plaats met een vriendelijke bevolking. Ook in deze plaats vind je Franse koloniale gebouwen. Het is een leuke plaats met goede restaurants en een leuk uitgaansleven. Voor echte bezienswaardigheden hoef je hier niet naartoe, maar er is wel een mooie omgeving. Zo kun je er overdag watervallen bezoeken in de buurt en zijn er kalkstenen heuvels te vinden. Tot slot is er het Bokor National Park te vinden. Voor veel toeristen is dit een reden om dit plaatsje te bezoeken.

Sihanoukville

De kustplaats Sihanoukville staat vooral bekend om de mooie stranden. Deze plaats ligt niet ver van Kampot. Het toerisme is hier nog opkomend. Naast dat je hier veel restaurants, barren en uitgaansgelegenheden vindt is er verder weinig te zien. Deze plaats is de enige havenstad van Cambodja en werd vroeger gebruikt als haven voor het invoeren van wapens voor de Vietnamoorlog. Sihanoukville is wel een geschikte plek om een boot te boeken en Koh Rong te bezoeken.

Koh Rong

Koh Rong is het leukste eiland van Cambodja en een van de leukere eilanden van Azië. Het toerisme is hier nog sterk opkomend en je hebt hier prachtig blauw water met witte stranden. Het eiland kan alleen bereikt worden met een boot vanaf Sihanoukville. Zorg er wel voor dat je genoeg geld uit de pinautomaat haalt in Sihanoukville, voordat je naar het eiland gaat. Er zijn namelijk geen pinautomaten en je betaald veel geld wanneer je leent op het eiland. Verder is de stroom op het eiland niet altijd even betrouwbaar en is de wifi niet altijd even goed. Naast het eiland Koh Rong vind je ook het eiland Koh Rong Samloen. Dit is een 2e eiland. Koh Rong Samloen is zelfs nog minder ontwikkeld en beschikt over een aantal restaurants en overnachtingsmogelijkheden. Wanneer je een prachtig eiland wilt bezoeken waar het toerisme nog niet volledig is doorgebroken is dit het eiland om te bezoeken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2475x
Toegevoegd: 20-04-2016 01:09
Gewijzigd: 26-04-2016 22:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!