Visum Amerika

Visum voor Amerika/ VS: alles wat je moet weten

Visum AmerikaWanneer je naar Amerika gaat heb je een visum nodig. Afhankelijk van de periode en om welke reden je naar Amerika reist heb je een specifiek visum nodig. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie voor het aanvragen van een visum.

Wanneer je deze pagina stap voor stap doorloopt ontdek je welk visum je precies nodig hebt en wat je moet doen om het visum te verkrijgen. Je kunt op deze pagina ook achterhalen hoe de Amerikaanse douane werkt, wat het ESTA-programma precies en ook vind je informatie over de greencard loterij.

ESTA voor Amerika

Wanneer je naar Amerika wilt voor een bezoek dat korter duurt dan 90 dagen heb je een aanmelding bij de ESTA nodig. Het is verplicht om jezelf aan te melden bij de ESTA en je komt de VS niet in wanneer de aanmelding mislukt is. Het is voor een zakenreis of vakantie raadzaam om je via het systeem te registeren via het internet. Op deze manier hoef je geen formulier meer in te vullen in het vliegtuig zoals vroeger het geval was en ben je voor vertrek al klaar om te gaan.

Het ESTA programma is oorspronkelijk bedoeld om maximaal 90 dagen in Amerika te verblijven. Nederland en België vallen onder het VWP waardoor het op deze manier mogelijk is om in Amerika te komen. Wanneer je een greencard of bezoekersvisum hebt is het niet nodig om je aan te melden voor ESTA.

Alleen wanneer je als reiziger komt via Canada of Mexico is het niet verplicht om je bij ESTA te registreren. De aanvraag kun je het best al drie dagen voor vertrek doen en het liefst nog iets eerder. Op deze manier weet je zeker dat de aanmelding geslaagd is en kun je zonder zorgen aan je reis beginnen.

Kosten voor deelname aan ESTA

Aan een aanmelding bij ESTA zitten kosten verbonden. Voor $14 wordt je ingeschreven bij het ESTA programma. Het geld wordt gebruikt om het systeem draaiende te houden en voor het promoten van Amerika aan toeristen. Je kunt alleen aan het ESTA programma meedoen wanneer je een creditcard hebt. Als je nog geen creditcard hebt is het noodzakelijk hiervoor zo snel mogelijk een aanvraag te doen. Een aanvraag voor het ESTA programma kun je via de Amerikaanse website van ESTA doen. Ga naar deze link en de rest wijst zich vanzelf.

 

Online ESTA aanvragen zonder creditcard

Tegenwoordig kun online een ESTA aanvragen voor Amerika en betalen met IDEAL. Dit bespaart je de onnodige kosten van een creditcard.

 

Geldigheid van ESTA

Wanneer je jezelf hebt aangemeld via ESTA blijft de registratie twee jaar geldig of tot het moment dat je een nieuw paspoort krijgt. Wanneer je jouw naam, nationaliteit of geslacht verandert is het ook verplicht een nieuwe vraag te doen. Blijkt het antwoord op een vraag uit de ESTA procedure ineens anders? Ook op dat moment moet je de aanvraag opnieuw doen.

Wanneer je geen ESTA krijgt toegewezen kun je nogmaals een aanvraag doen bij de ambassade van Amerika of bij het Consulaat in Amsterdam. De aanvraag van een visum neemt enkele maanden in beslag en vereist een andere procedure.

Visum voor ondernemers, investeerders, manager en gepensioneerden

Wanneer je een echte ondernemer bent is Amerika het ideale land om naartoe te verhuizen. In Amerika heerst een handelsgeest en krijgt kapitaal volledig de ruimte. In Amerika is er een E2-visum voor ondernemers en investeerders, een L1-visum voor managers en specialisten en een EB5-visum voor investeerders en gepensioneerden.
Wanneer je voor het E2 visum kiest is het van belang een doordacht businessplan te hebben en is er een investering van minimaal $150.000 nodig of een lagere investering als het businessplan weinig kapitaal eist. Als houder van het visum is het de bedoeling dat je de leiding over het bedrijf voert. Wanneer je voor een E2 visum kiest wordt er vaak gekozen voor een franchiseformule om je snel te vestigen en binnen een mum van tijd operationeel te zijn.

Als je als manager of specialist kansen ziet in Amerika kun je kiezen voor het L1 visum. Het visum maakt het mogelijk om een dochteronderneming op te zetten. Wanneer je een collega nodig hebt om het dochterbedrijf te runnen kun je deze eventueel meenemen en komt deze ook in aanmerking voor het L1 visum.

Wanneer je minimaal $1.000.000 wilt investeren in Amerika of $525.000 in een specifiek project is het mogelijk om mooie rendementen te behalen. Het gaat bij het EB5 visum enkel om het vermogen. Vooral wanneer je gepensioneerd bent is het een mooie manier om te gaan genieten in Amerika. Het EB5 visum geeft de mogelijkheid om permanent in Amerika te gaan wonen zoals bij een greencard ook het geval is.

Greencard loterij

Jaarlijks organiseert U.S. Department of State de Diversity Lottery. In november opent de inschrijving en vervolgens gaat de loterij van start. Het is van belang om aan alle eisen van de Green Card te voldoen en op dat moment kun je al met de loterij meedoen.

In eerste instantie is het de bedoeling om een digitale pasfoto te maken waarmee je precies aan de eisen voldoet. Tegen betaling kan een bedrijf de inschrijving volledig voor je regelen. Wil je geen extra kosten maken? In dat geval is het mogelijk om je kosteloos in te schrijven. Wanneer je jezelf gratis wilt inschrijven is dit mogelijk via deze link. De kans op het winnen van deze loterij is zeer klein en zeker door het grote aantal deelnemers in Nederland. De kans op het winnen van de loterij is in Nederland slechts 1,5% en waarschijnlijk zal dit de komende jaren niet veranderen.

In 2000 is de loterij van start gegaan vanuit het Kentucky Consular Center in Williamsburg. Het is gratis om aan de loterij mee te doen, maar dat betekent niet dat wanneer je wordt toegelaten er geen verdere kosten zijn. Reken op ongeveer $1.000 aan kosten wanneer je via de loterij wordt toegelaten in Amerika. Ook worden er tal van documenten opgevraagd die je in Nederland behoort op te vragen. Denk aan een geboortecertificaat, huwelijksakte, bewijs van goed gedrag, paspoort en allerlei aanverwante zaken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 8372x
Toegevoegd: 01-07-2015 11:44
Gewijzigd: 15-09-2016 20:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!