Diniwid strand, boracay island, Filippijnen

Handige tips voor jouw vakantie Filipijnen

Diniwid strand, boracay island, FilippijnenDe Filipijnen bestaat in totaal uit maar liefst meer dan 7100 eilanden bij elkaar. Boek jij een vakantie of een reis naar de Filipijnen? Dan is het wel handig om te weten welke eilanden het beste zijn om te bezoeken. Om alle eilanden te bezoeken kun je er wel je hele leven voor uittrekken. Daarom vind je op deze pagina informatie met de plaatsen en hoogtepunten van de Filipijnen.

Ga jij een reis of een vakantie naar de Filipijnen maken? Bereid je dan goed voor om het optimale uit jouw reis te halen. Het is onmogelijk om alle eilanden van de Filipijnen in je hele leven te bezoeken, maar binnen een aantal weken kun je wel de hoogtepunten van de Filipijnen hebben gezien en op de leukste plekken zijn geweest. Op deze pagina geven we meer informatie om jouw vakantie naar de Filipijnen goed voor te bereiden en informatie over de leukste bestemming met de hoogtepunten.

Bestemming tijdens je vakantie naar de Filipijnen

Er zijn een aantal bestemmingen in de Filipijnen waarvan het wordt aangeraden om deze te bezoeken als je de kans krijgt. De hoofdstad van de Filipijnen is Manilla. Deze stad is voor vele mensen geen lievelingslocatie, maar toch een aanrader om gezien te hebben. Verder kun je naar het eiland Cebu of Puerto Princesa vliegen. Boracay Island is voor velen de toeristische bestemming van de Filipijnen. Verder is El Nido een leuke bestemming om te bezoeken en om te gaan eilandhoppen. Hieronder geven we van iedere bestemming meer informatie. Met deze informatie ben jij op de hoogte van de leukste bestemmingen voor je vakantie Filipijnen.

De hoofdstad Manilla

Ondanks dat de Filipijnen uit veel eilanden bestaat zijn er 2 eilanden de grootste. Dit zijn de eilanden Luzon en Mindanao. Samen zijn beide eilanden goed voor twee derde van het oppervlakte van het hele land. Op het eiland Luzon vind je de hoofdstand van de Filipijnen, Manilla. Manilla is voor velen niet de favoriete bestemming om te bezoeken, maar wel een stad om gezien te hebben. Het is namelijk een gigantisch grote stad met veel inwoners. Wanneer men aan de Filipijnen denkt dan denkt men aan witte stranden, een blauwe zee en een prachtige omgeving. In Manilla zie je hier niet veel van terug.

Een groot voordeel van Manilla is dat er een internationaal vliegveld is. Als je vanaf Amsterdam vliegt doe je er met een tussenstop ongeveer 15 uur over. De prijs ligt vaak tussen de 700 en 1300 euro om van Amsterdam naar Manilla te vliegen. Dit is sterk afhankelijk van het seizoen waarin je vliegt. Houdt daarom de prijzen in de gaten en kijk wanneer het vliegen voor jou het meest gunstig is.
In Manilla vind je wel een levendig nachtleven. Voornamelijk voor backpackers of reizigers is Manilla een geschikte locatie om van start te gaan. Je kunt hier mensen ontmoeten om mee verder te reizen over de Filipijnen en het uitgaan is hier zeer levendig. Dit is te vinden in het district Malate. In Manilla zijn verder grote winkelcentra te vinden en luxe hotels. Indien je graag even weg wilt uit de chaos van de stad dan kun je een aantal dagtripjes maken. In de omgeving is de Taalvulkaan, het Taalmeer en zijn de Pagsanjan watervallen te vinden.

Het eiland Cebu

Om je vakantie Filipijnen echt in te luiden kun je naar het eiland Cebu vliegen. Dit eiland is gelegen in de gelijknamige omgeving van Cebu. Ook de hoofdstad van deze provincie is op dit eiland te vinden en heet Cebu City. Op het eiland Cebu is altijd wel wat te doen en er is hier een meer toeristische sfeer dan in de hoofdstad Manilla. Het eiland Cebu is centraal gelegen in de Filipijnen en daarom een zeer geschikte uitvalbasis om naar andere bestemming te reizen op de Filipijnen. Cebu is de ideale locatie om te gaan eilandhoppen. Je kunt vanaf hier een ander eiland bezoeken om daar vervolgens te blijven, maar je kunt ook dagtrips maken naar andere eilanden in de omgeving. Enkele eilanden die wij aanraden om te bezoeken zijn Malapascua, Camotes Islands en Bantayan Island. Op een van deze locaties kun je in een prachtige omgeving gaan snorkelen of duiken. Onder water gaat er een compleet andere wereld voor je neus open en bovendien hoeft het snorkelen en duiken op de Filipijnen helemaal niet duur te zijn.

Puerto Princesa

Vanaf Cebu kun je naar Puerto Princesa vliegen. Deze stad is al meerdere malen uitgeroepen tot de schoonste stad van de Filipijnen. Tijdens je vakantie op de Filipijnen zal je verschillende plekken tegenkomen die minder schoon zijn. Daarom is het altijd fijn om op een locatie te komen waar het wel erg schoon is. Puerto Princesa heeft nog meer te bieden. Naast dat het een erg schone stad is, is er voor de watersportliefhebber ook veel te doen. Op deze locatie vind je hele mooie witte stranden en prachtige locaties om te gaan duiken en te gaan snorkelen. Veel toeristen gaan vanaf deze locatie ook eilandhoppen. Op deze manier kun je hier het avontuur opzoeken.
Een leuke activiteit om hier te doen is de Puerto Princesa Underground River te bezoeken. Met een bootje vaar je hier een grote grot in over een ondergrondse rivier. Dit is in een dagtrip te doen en voor iedereen een aanrader wanneer je de kans krijgt.

Boracay Island

Wil je het ultieme vakantiegevoel hebben waarbij je met een cocktail tussen de palmbomen op mooie stranden kunt liggen en heerlijk kunt relaxen? Dan is Boracay Island een geschikte keuze. Op Boracay Island vind je namelijk White Beach. Dit is het bekendste strand van de Filipijnen. Veel toeristen komen naar Boracay Island en willen heerlijk relaxen op dit mooie strand. Baling Hai Beach is hier een ook mooi strand om te bezoeken en minder toeristisch. Wanneer je op Boracay Island bent wordt het ook aangeraden om de Mount Luho te beklimmen. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht.

Cultuur in El Nido

Als je het eilandhoppen op de Filipijnen nog niet zat bent dan kun je El Nido nog bezoeken. Ook hier kun je weer gemakkelijk van eiland naar eiland. Op veel plekken kun je watersporten beoefenen. Verder is El Nido erg leuk om een scooter te huren en de omgeving te gaan verkennen. De bevolking is hier erg vriendelijk en dit geeft je de kans om meer onder de lokale bevolking te komen. Zo kun je de cultuur van de Filipijnen beter leren kennen.

Visum voor je vakantie Filipijnen

Ben je van plan om alleen op vakantie te gaan naar de Filipijnen en ben je binnen 30 dagen na aankomst het land alweer uit? Dan hoef je van tevoren geen visum aan te vragen. Als Nederlander krijg je namelijk een zogeheten ‘visa on arrival’. Dit visum is gratis en is 30 dagen geldig vanaf het moment dat je het land binnen stapt. Wil je langer blijven? Dan kun je van tevoren een langer visum aanvragen. Op de Filipijnen zelf kun je je visum ook verlengen. Hiervoor bezoek je de ambassade. Aangeraden wordt om het visum op tijd te laten verlengen, zodra je weet dat je hem moet verlengen. Je wilt namelijk niet dat je over de datum van het visum heen gaat.

Eten en drinken op de Filipijnen

Over het algemeen zijn de Filipijnse gerechten niet heel bijzonder. Het eten in de rest van Zuidoost-Azië wordt vaak beter gewaardeerd dan het eten in de Filipijnen. De meeste Filipijnen ontbijten met knoflook en rijst er wordt rijst met veel vlees gegeten zonder groenten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2447x
Toegevoegd: 20-04-2016 06:59
Gewijzigd: 27-04-2016 22:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!