Strand Riminis Italië

Alles informatie voor je vakantie Riminis

Strand Riminis ItaliëBezoek jij deze zomer de populaire badplaats Riminis in Italië? Of ben je op zoek naar een geschikte vakantiebestemming? Jaarlijks trekken er jongeren uit heel Europa naar deze badplaats vanwege het bruisende uitgaansleven, waaronder tienduizenden Nederlanders. Indien jij er ook bij bent kun je op deze pagina alvast je kennis bijbrengen over de badplaats. Je vindt hier handige informatie voor alles wat je kunt doen tijdens je vakantie.

Algemene informatie over Riminis

Riminis is een badplaats gelegen aan de oostkust van Italië aan de Adriatische Zee. De stad Riminis is tevens gelegen in de gelijknamige provincie Riminis. Zoals hiervoor aangegeven staat deze badplaats bekend om het wilde uitgaansleven en daarom is het erg geschikt onder jongeren. Voor ouderen, gezinnen en stelletjes is een vakantie naar deze badplaats echter ook uitstekend te doen. De plaats is vol van leuke hotels, appartementen en er zijn campings te vinden. Daarnaast beschikt Riminis over een lang en breed zandstrand, vele leuke activiteiten en er zijn voldoende bezienswaardigheden. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over het uitgaan in Riminis, de stranden en alle overige activiteiten.

Uitgaan in Riminis

Riminis staat bekend om het levendige uitgaansleven. Veel jongeren die naar Riminis gaan willen een vakantie lang volop feesten. Hierbij is het belangrijk om te weten welke plekken jij het beste kunt bezoeken. Daarom geven wij hier graag meer informatie over de beste clubs en uitgaansgelegenheden waar jij helemaal los kunt gaan tot vroeg in de ochtend.

Laten we gelijk maar beginnen met de grootste discotheek. Dit is club Baia Imperiale. Dit is niet alleen de grootste club van Riminis, maar dit is de grootste club van heel Europa. Een plek waar je dus zeker een keer geweest moet zijn als je op vakantie gaat naar Riminis. De club heeft een mooie inrichting en er worden verschillende waterfeesten gehouden. De prijzen liggen hier wat hoger dan die van veel andere clubs, maar het is het zeker waard! Een andere club is Carnaby. Deze club bestaat uit 3 verdiepingen met verschillende muziekstijlen. Carnaby wordt veel bezocht door Nederlanders, Duitsers en je komt er veel Italianen tegen. Nog een club die je echt moet bezoeken is Life Club. Deze discotheek is erg in trek onder veel Nederlanders. Er wordt hier van alle soorten muziek wel wat gedraaid. Zo spelen ze er geregeld hits uit de Nederlandse top 40 en gaat de muziek aan het eind van de avond over op hardstyle. Voor iedereen is er wel leuke muziek bij. Life Club bestaat uit 2 verdiepingen. Ben jij overigens een liefhebber van leuke en mooie lasershows tijdens het uitgaan? Dan raden we je aan om Altromondo Studios te bezoeken. Deze club ligt wat verder van het centrum, maar er zijn verschillende bussen te vinden die je hier heen kunnen brengen. Tot slot kun je ook naar club Blow Up. Hier wordt veel R&B gedraaid en ook hier zijn leuke lichteffecten te vinden. Blow Up bestaat slechts uit 1 gedeelte waar wordt gefeest en er is een lounge gedeelte.

Stranden van Riminis

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte zonvakantie of wanneer je een geschikt plekje zoekt om overdag lekker bij te komen van de voorgaande stapavond dan is het belangrijk om te weten waar de beste stranden te vinden zijn. Hieronder benoemen we de stranden die je het beste kunt bezoeken in en in de omgeving van Riminis.

Een van de meest populaire stranden is Bellariva. Dit strand ligt op slechts 4 kilometer van het station vandaan. Het is hier rijk aan toeristen, maar er is dan ook genoeg te doen. Er zijn tal van sportfaciliteiten en watersporten te vinden aan dit strand. Daarnaast zijn er in de zomerperiode veel partijen en feesten aanwezig. Iets verderop is het strand Marebello te vinden. Dit strand is te bereiken door middel van buslijnen vanaf het centrum van Riminis. Eenmaal aangekomen kun je lekker zonnen en relaxen op een bijzonder groot en zacht strand. Er worden veel beurzen en activiteiten georganiseerd op dit strand. Ook wordt het aangeraden om dit strand eens in de avond te bezoeken wanneer er schitterend vuurwerk is te vinden. Verder vind je tussen Riminis en Riccione het strand Miramare. Het strand is gemakkelijk te bereiken met de bus en er zijn veel activiteiten en uitgaansgelegenheden te vinden rond dit strand.Tot slot zijn de stranden Rivabella en Torre Pedrera leuke stranden om te bezoeken. Het strand Rivabella is ook erg geschikt voor kinderen, omdat het wordt beschermd door koraalriffen. Aan het Rivabella strand wordt de folk dance van Romagna gehouden. Dit is zeker een bezoekje waard. Aan de promenade van het strand zijn tal van leuke winkels te vinden waar je kunt winkelen of op zijn minst een kijkje bij kunt nemen. Het strand Torre Pedrera is een erg gastvrij strand. Aan dit strand zijn leuke en gezellige hotels te boeken. Een keer per week is er een plaatselijke markt te bezoeken. Een combinatie aan het strand en deze markt is een leuk uitje.

Activiteiten in Riminis

Naast het bruisende uitgaansleven of de heerlijke stranden is er natuurlijk nog meer te doen in deze badplaats. Wanneer je graag wat actiever wilt zijn dan kun je al je energie in Riminis zeker kwijt. Langs de stranden vind je een boulevard van maar liefst 13 kilometer lang. Langs de gehele boulevard zijn tal van winkels en shops te vinden. Hier vind je leuke souvenirs voor thuis en het bekijken van alles kraampjes en winkels is een activiteit op zich.
Ben jij een liefhebber van leuke shows met dolfijnen, zeeleeuwen of zeehonden? Dan kun je een bezoek brengen aan Delfinario. Tijdens het hoogseizoen wordt hier iedere ochtend een leuke show gegeven en in de avond worden er 2 shows georganiseerd. Je krijgt hier spectaculaire voorstellingen te zien die je niet snel zult vergeten na je vakantie. Iets wat je dus zeker niet moet laten liggen!
Riminis beschikt ook over een eigen Madurodam. Dit park heet Italia in Miniatura en heeft de deuren geopend in 1970. Inmiddels trekt dit park jaarlijks al een half miljoen bezoekers uit de hele wereld. Wanneer je dit park bezoekt krijg je alle bezienswaardigheden van Europa en Italië te zien. Hieronder vallen ook de Nederlandse windmolens, de Eiffeltoren, het Colloseum of het Atomium in Brussel.

Wanneer je graag zelf actief bezig bent kun je aan het strand een van de vele watersporten beoefenen. Ook kun je het waterpark bezoeken. Deze ligt op een afstand van ongeveer een kwartier rijden van Riminis. Hiervoor kun je zelf de taxi nemen. Eenmaal aangekomen kun je genieten van wilde waterattracties, zoals een van de vele glijbanen. De naam van het waterpark is Waterpark Aquafan Rimini.

Tot slot kun je een excursie ondernemen naar Venetië. Dit is een must-do tijdens je vakantie in Riminis. Venetië is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kun je de oneindige grachten en bruggetjes bewonderen van deze prachtige stad. Dit ervaar je op de perfecte manier door een boottochtje te huren die je door de grachten van Venetië heen vaart.

Bezienswaardigheden Riminis

Naast de bovenstaande activiteiten zijn er nog een aantal leuke bezienswaardigheden van Riminis. Hierbij zie je meer van de cultuur en de omgeving van Italië. Zo is er een luchtvaart museum te vinden genaamd Parco Tematico & Museo dell’Aviozone. Dit is een themapark en een luchtvaartmuseum. Tijdens het bezoeken van dit museum kun je meer dan 50 toestellen bewonderen. Hiermee is het een van de grootste musea op het gebied van luchtvaart in Europa.

Wil je meer weten over de Italiaanse cultuur van Riminis of over de kunst en geschiedenis? Dan kun je een cultureel uitstapje maken naar het stadsmuseum ‘Museo della Citta’. Verder kun je in Riminis een prachtig kasteel bezoeken. Dit is kasteel Sismondo. Het kasteel was vroeger in handen van de bekende Malatesta familieleden. Dit kasteel werd eeuwen als kazerne gebruikt om over Riminis en omgeving te heersen. Tot slot kun je de Tiberio’s Bridge bezoeken. De brug stamt nog uit de Romeinse tijd en legt een verbinding over de Marecchia rivier. De brug bestaat uit 5 bogen waarvan de middelste boog de grootste is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3051x
Toegevoegd: 02-06-2016 04:18
Gewijzigd: 22-06-2016 00:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!