Wanneer kun je het best op vakantie naar Cuba

Wanneer kun je het best op vakantie naar Cuba?

Wanneer kun je het best op vakantie naar CubaKun je wel een lekker relaxte vakantie gebruiken of wil je een bijzondere rondreis maken? Ga dan eens naar Cuba. Dit tropische eiland in het Caribisch gebied heeft mooie stranden, prachtige natuur en een unieke cultuur. Maar wanneer kun je dan het best op vakantie naar Cuba?

Klimaat

In Cuba heerst er een typisch subtropisch klimaat. Gedurende het hele jaar ligt de temperatuur vaak ergens tussen de 25 en 32 graden. Daarbij staat er altijd wel een lekker windje, dus echt heel heet zul je het niet snel krijgen. Aan de andere kant is er door dat tropische klimaat wel altijd kans op een (stevige) bui, maar gelukkig zijn die vaak snel weer voorbij en gaat daarna de zon ook meteen weer schijnen!

Cuba in de zomer

Wil je tijdens de zomervakantie naar Cuba? Goed plan! Het is dan namelijk heerlijk warm op het eiland. Meestal is het overdag rond de 30 graden en ook ‘s nachts blijft het kwik rond de 20 graden. Best aangenaam dus. Het maakt daarbij wel uit waar je precies op Cuba zit. In het noordoosten bij Havana is het vaak wat klammer en vochtiger dan in het zuidwesten bij bijvoorbeeld Santiago de Cuba.

Maar let op: halverwege de zomer begint ook het orkaanseizoen in Cuba!

Juni

Juni is qua temperatuur één van de beste maanden om in Cuba op vakantie te gaan. Op veel dagen is het meer dan 30 graden en schijnt de zon 7 tot 8 uur per dag. Ideaal voor een dagje aan het strand dus. Maar houd wel buienradar in de gaten, want deze maand kan er ook zeker een buitje vallen. Zeker aan het eind van de dag!

Juli

Ook in juli is het erg warm op Cuba. De luchtvochtigheid is hoog. In het oosten heb je veel kans op regen, maar is het tussendoor erg zonnig. In het westen vallen er deze maand iets minder buien. Houd overdag rekening met temperaturen van ongeveer 30 graden. ‘s Avonds koelt het ietsje af naar 23 graden.

Augustus

Augustus is vergelijkbaar met juli. Met temperaturen tussen de 25 en 33 graden kan het er goed warm worden. Vooral in het binnenland. Aan de kust staat er nog vaak nog wel een windje waardoor het iets koeler aan kan voelen. Gemiddeld heb je deze maand meer zonuren, maar valt er ook iets meer regen dan in juni of juli.

Cuba in de herfst

In de herfstvakantie naar Cuba? Of wil je buiten het Nederlandse hoogseizoen reizen? Ook dat is een goed idee. In de herfstmaanden is het namelijk onverminderd warm in Cuba en valt er ook steeds minder regen. Omdat de ticketprijzen in de herfst ook wat lager liggen, is de herfst misschien wel één van de betere periodes waarin je Cuba kunt bezoeken. Dat scheelt toch weer wat.

Maar hoewel de kans klein is dat er daadwerkelijk eentje langskomt, is de kans op orkanen nu wel het grootst!

September

In september is het eigenlijk nog wel zomer in Cuba. De temperatuur ligt tussen de 25 en 31 graden en er zijn relatief veel dagen met regen. Een beetje vergelijkbaar met juni en juli dus. Het grootste verschil zit ‘m misschien wel in de temperatuur van het water. Die is in september net even wat warmer. Het ideale moment voor een duik in de zee!

Oktober

In oktober neemt de kans op een tropische bui al wat af. Er valt wat minder regen en er zijn meer droge dagen dan in de zomer, maar een paar laarzen en een paraplu zijn nog steeds geen overbodige luxe. Gemiddeld ligt de temperatuur maar een graadje lager. Op veel dagen is het ergens tussen de 24 en 30°C.

November

November is doorgaans de eerste maand met Cubaans herfstweer. Dat betekent dat de temperatuur iets daalt, maar dat het ook een stuk droger wordt. Het is deze maand vaak tussen de 21 en 27 graden en er valt gemiddeld maar een derde van de regen die in de zomermaanden valt. Daarmee is november zeker een goede maand om Cuba te ontdekken!

Cuba in de winter

Veel mensen trekken in de winter naar Cuba. En niet voor niets, want de wintermaanden zijn in Cuba heerlijk droge maanden met lekker veel zon. Bovendien is het orkaanseizoen dan al lang en breed afgelopen en is het hoogseizoen ook voorbij. Het is in de winter over het algemeen dus ook wat rustiger op het eiland. Kun je mooi op je eigen tempo langs alle highlights en bezienswaardigheden!

December

Echt koud wordt het natuurlijk niet op Cuba in december. Met minimaal 20 en maximaal 27 graden is het er zelfs zeer aangenaam in vergelijking met de koude en natte winters in Nederland. Daarbij schijnt de zon gemiddeld ook maar liefst 11 uur per dag. Perfect weer voor een middagje op het terras in Havana!

Januari

Januari is vaak de koudste maand op Cuba. Althans, koud… Met temperaturen tussen de 19 en 26 graden Celsius en dagelijks ruim 10 uur zon is het er nog steeds prima vertoeven. Prima omstandigheden voor een actieve rondreis of voor een verfrissende  duik in de Caribische zee!

Februari

In februari trekken de temperaturen langzaam weer iets aan en ook wordt het nog iets droger op Cuba. Gemiddeld valt er maar 9 dagen regen deze maand. En dat zijn dan vaak nog kleine buitjes ook. Daarmee is februari qua weer zeker één van de betere maanden om op vakantie te gaan naar het eiland.

Cuba in de lente

Liever in de lente naar Cuba? Zeker doen! In de eerste maanden is het er namelijk heerlijk warm en droog. Later begint het regenseizoen en er vallen steeds vaker stevige buien. Qua toerisme is het in deze periode nog relatief rustig, dus je kunt op je gemak lekker cultuur snuiven of de jungle intrekken.

Maart

In maart gaat de temperatuur op Cuba op veel plaatsen al richting de 30 graden. Tel daarbij op dat het er gemiddeld maar een paar dagen regent en je snapt dat maart een uitstekende maand is voor een relaxte vakantie - of voor een avontuurlijke rondreis door het binnenland.

April

In april schijnt de zon steeds feller. De temperaturen lopen op tot boven de 30 graden. Nu merk je pas dat hier echt een tropisch klimaat heerst. Omdat we ook langzaam richting het regenseizoen gaan, wordt het deze maand wel wat vochtiger en valt er weer iets meer regen.

Mei

In mei begint het regenseizoen op Cuba. Het weer wordt wisselvalliger. Het is er warm (23 tot 31 graden) en je mag wel rekening houden met af en toe een stevige tropische bui. Desalniettemin is mei nog steeds een uitstekende maand om naar Cuba te reizen. Vooral omdat het hoogseizoen nog net niet is begonnen!

Beste reisperiode

Je kunt door het hele jaar prima in Cuba op vakantie gaan. Toch kun je de droge periode die loopt van november t/m april zien als het beste moment om het land te bezoeken. Er valt dan aanzienlijk minder regen, de temperaturen zijn er nog steeds aangenaam en het is ook qua aantallen toeristen niet zo druk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Pejj
Aantal keer gelezen: 317x
Toegevoegd: 08-11-2023 12:29
Gewijzigd: 17-11-2023 13:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!