backpack Azië

Backpacken Azië

backpack AziëMisschien wel de ultieme manier om nieuwe landen en culturen te ontdekken: backpacken Azië. Tijdens je doorreis door dit continent zal je de immense diversiteit en historie direct voelen. Het continent Azië strekt namelijk voor India uit richting het Verre Oosten, waaronder Japen en China liggen. Het is ook persoonsgeboden welke bestemming je nu écht leuk vindt. Hoe je daar achter komt? Proberen.

Backpacken Azië kan per land of reis

Wanneer je afreist naar Azië dien je rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Zo kan je namelijk kiezen voor een enkel land, of meerdere landen. Op doorreis kan je nog meer absorberen, al helemaal wanneer het om diverse landen en culturen gaat. Echter dien je voor een dergelijke reis wel meer tijd te nemen. In dit artikel gaan we dieper in op backpacken Azië en presenteren we tips en ideeën voor het starten van jouw reis.

Checklist voor vertrek

Voordat je gaat backpacken dien je rekening te houden met een aantal factoren. Hier presenteren we een handige checklist voor mensen die op reis gaan naar het continent. Houdt er wel rekening mee dat de lijst afhankelijk is van de locatie waar je naartoe reist. Ieder land heeft andere voorwaarden en opties.

Medicatie

Voordat je vertrekt dien je relevante medicatie in te kopen. Door dit te doen kan je een medicijnenpaspoort aanvragen, welke je soms moet vertonen wanneer je gaat reizen. Verder moet je de benodigde vaccinaties/inentingen hebben. Zoals te verwachten is dit voor iedere bestemming anders, houdt hier rekening mee. Een andere belangrijk element is de malariamug. Deze vervelende mug kan je goed ziek maken, waardoor het belangrijk is om pillen te slikken tegen de ziekte. Hierdoor loop je vrijwel geen kans om ziek te worden tijdens je bezoek aan een malarialand.

Visum

Een aantal landen in Azië vereisen het aanvragen van een visum. Dit is verschillend per land, waar ieder land ook zijn eigen voorwaarden hanteert. Denk bijvoorbeeld aan Indonesië, waar je een visum krijgt wanneer je aankomt op de luchthaven. Het enige wat je hier hoeft te doen is een bedrag te betalen, terwijl je voor een Chinees visum meer moet doen. Voordat je gaat backpacken Azië is dit een belangrijk aandachtspunt.

Vliegticket boeken

Een vliegticket is noodzakelijk, ook al kan je ook per auto of trein afreizen. Voor de meeste reizigers is hier geen tijd voor, waardoor zij het vliegtuig prefereren. De beste periode om een vliegticket te boeken is acht weken voor vertrek. Het is bewezen dat rond dit tijdstip het voordeligst een ticket te boeken valt. Houdt er rekening mee dat dit verschilt per bestemming, het kan zo zijn dat ver van tevoren boeken of juist de dag ervoor ook goedkoop is.

Reisverzekering

Natuurlijk wil je goed verzekerd op weg. Zodat, mocht er iets gebeuren, je terecht kan in een goed ziekenhuis zonder torenhoge kosten te krijgen. Check daarom altijd even hoe je verzekerd bent wanneer je op reis gaat. Vaak is het eenvoudig om een reisverzekering aan te vragen naast je normale verzekering. Dit kost vaak maar een paar euro per maand, en kan een hoop gezeur en problemen voorkomen.

Welke bestemmingen tijdens backpacken Azië?

Waar moet je heen wanneer je gaat backpacken Azië? De mogelijkheden en ideeën zijn eindeloos. In dit artikelen presenteren we onze favoriete opties en gaan we in op de cultuur en natuur van de landen.

Thailand

Thailand is een van de populairste bestemmingen onder backpacken Azië. Dit land kent een veelzijdige cultuur en historie. Het is tevens het enige land in de regio wat niet is gekoloniseerd. Dit kwam mede door de strijdlust die de Thai hadden om hun moederland te verdedigen. Hierdoor zie je in de steden een hoop mooie tempels en ouderwetse Thaise gewoonte. Wanneer je gaat backpacken is het een mooi land om aan te doen. Zeker kijkend naar het aantal backpackers dat je tegenkomt op je reis.

Myanmar

Misschien we de onontdekte parel van backpacken Azië: Myanmar. Dit land wordt ook wel Birma genoemd en is lange tijd geïsoleerd geweest. Sinds een aantal jaar trekt het land open, waardoor het als toerist goed toegankelijk is. Door de lange afzondering en de oude cultuur is het een inspirerend land om te bezoeken. Daarnaast zijn er nog maar een select aantal toeristen dat naar Myanmar gaat. Als backpacker kan je hier je voordeel mee doen door onbekende plekken te bezoeken.

Houdt er wel rekening mee dat je hier niet kan pinnen met je bankpas. Zo dien je nette dollar briefjes mee te nemen, om deze vervolgens om te ruilen naar de lokale munteenheid. Mocht je Myanmar bezoeken zal je vaker tegen zulke obstakels aanlopen. Echter kan je het ook zo zien: het is alleen maar avontuurlijker. Backpacken Azië is veelzijdig, indrukwekkend en spannend in het authentieke Myanmar.

Vietnam

Net als Thailand wordt Vietnam veel bezocht door toeristen en backpackers. De heftige geschiedenis met het Franse kolonialisme en de Amerikaanse oorlog hebben hun sporen achtergelaten. Je zult merken dat Vietnam haar littekens probeert weg te poetsen, al is dit vrij lastig. Nog steeds liggen er honderden bommen in het oerwoud van het land. Desalniettemin is het een interessante plek om te bezoeken. Niet alleen het eten is fantastisch, maar ook de steden en natuur zijn indrukwekkend. Vergeet niet te genieten van de heerlijke Pho en bezoek ook de Ho Chi Minh route met haar tunnels.

Backpackers die Azië verkennen kiezen er vaak voor om een toer te doen door Vietnam, samen met landen zoals Laos en Cambodia. De landen kunnen allen bezocht worden door eenvoudig de grens over te steken. Je kan bijvoorbeeld een scooter kopen of huren voor een aantal werken. Hiermee kan je eenvoudig verplaatsen en ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Maleisië

Onder menig toerist is Maleisië bekend als een prachtige bestemming. De combinatie van natuur, steden en de eilanden zijn een trekpleister voor zowel toeristen als backpackers. De hoofdstad Kuala Lumpur heeft zijn charme door de afwisseling van verschillende culturen. In het land wonen namelijk Indiërs, Chinezen en Maleisiërs samen. Door die culturele dimensie kan je van alle facetten proeven. Dit maakt het dan ook prettig om naar de vele restaurants en gebouwen te gaan kijken, waar je telkens wordt verrast door iets nieuws.

Verder kent Maleisië een aantal prachtige eiland, zoals het Tioman eiland. Dit eiland krent parelwitte stranden en een fantastische zee. Daarnaast is er Langkawi, een groter eiland met historie en natuur. Dit is tevens het belastingvrije eiland van Maleisië, waar je dus goed inkopen kan doen! Houdt er rekening mee dat Maleisië een Islamitisch land is, en dat daardoor de prijzen hoger liggen op alcohol. Vaak betaal je voor een biertje in de kroeg evenveel als een fatsoenlijke maaltijd.

China

Verder naar het oosten vind je het immense China. Veel backpackers staan er niet bij stil dat dit industriële land een fantastische natuur heeft. Je kan bijvoorbeeld naar Guillin gaan, waar fantastische bergtoppen en ouden dorp elkaar afwisselen. Door de oppervlakte van het land kent het een immense diversiteit op zowel natuur en cultureel gebied. Het klimaat is tevens erg verschillend, waardoor er zowel in de zomer als de winter een prettige bestemming is.

Wanneer je China in volle glorie wil zien is de winter een mooi tijdstip. Tevens is Chinees Nieuwjaar een mooie vertoning, maar is het wel extreem druk in de steden en dorpen. Je moet vanzelfsprekend de lange muur niet overslaan, maar ook zeker niet de wereldsteden Shanghai en Beijing. Hier voel je de enorme ontwikkeling zelf, en merk je dat de wereld enorm snel groeit en ontwikkeld. Vliegtickets naar China vanaf Schiphol zijn voordelig, mede doordat er een hoop vliegtuigmaatschappijen naar het land vliegen.

Japan

Een ander imposant land wat backpacken Azië compleet maakt is Japan. Dit land kent een eeuwenoude cultuur en heeft zich lange tijd afgezonderd van Azië. Het eiland kent een ontwikkelde cultuur en heeft daardoor ook enorme bewondering van menig backpacker. Zo kan je het land bezoeken voor de prachtige tuinen, maar ook voor het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. Tevens zijn ze helemaal gek op techniek, waardoor je een hoop innovatie, robots en elektronica kan vinden in Japan.

Backpacken Azië: een wereld van verschil

Backpacken Azië is een heel andere ervaring in een land als China of Japan, vergeleken met Thailand en Cambodia. Deze landen zijn namelijk ontwikkeld in andere klimaten en hebben een eeuwenoude geschiedenis die erg typerend is voor de specifieke locatie. Backpacken Azië is daardoor enorm divers, en je maakt kennis met compleet andere culturen. Hierdoor kan het bezoeken van het continent ook een onuitputbare hobby worden als reiziger.

Wanneer je eenmaal begint met het reizen door Azië, zal je merken dat het onophoudelijk verrassend is. Iedere reis weer zal je verstelt staan van de indrukwekkende en imposante Aziatische culturen. Vanzelfsprekend heeft dit ook zijn keerzijde, aangezien het compleet verschillend is dan Europese culturen. Voor sommige backpackers en reizigers kan het moeilijk zijn met deze verschillen om te gaan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 4411x
Toegevoegd: 02-03-2016 15:10
Gewijzigd: 05-03-2016 23:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!