Vakantie Curaçao

Vakantie Curaçao: een prachtig eiland!

Vakantie CuraçaoBen je momenteel op zoek naar een geschikte vakantiebestemming voor de komende vakantieperiode? In dat geval kan een vakantie naar Curaçao het overwegen waard zijn. Dit prachtige eiland heeft voor ieder gezinslid wat te bieden. Of je nu op zoek bent naar een prachtig strand, of juist culturele ervaringen op wil doen. Curaçao biedt het je! Op deze pagina lees je meer over een vakantie op Curaçao.

Een vakantie naar het prachtige Curaçao plannen

Wanneer je serieus overweegt om een vakantie naar Curaçao te plannen, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wat is bijvoorbeeld de beste tijd van het jaar om naar dit prachtige eiland te vliegen? Hoe kun je het beste naar Curaçao vliegen? Op welke manier kun je op het eiland zelf rondreizen? Enzovoorts. Het is belangrijk om deze zaken uit te zoeken, voordat je definitief voor een vakantie naar Curaçao kiest. Je wilt immers voorkomen dat het hier te warm is om nog wat te kunnen bekijken tijdens je vakantie. Gelukkig is het op Curaçao al snel goed uit te houden!

Beste tijd om naar Curaçao te vliegen   

Zoals reeds beschreven werd, is het in bepaalde periodes goedkoper om naar Curaçao te vliegen dan in andere maanden. Doordat het eiland buiten het orkaangebied ligt, kun je hier in principe het hele jaar terecht. Daarbij liggen de minimum- en maximum temperatuur van de verschillende maanden relatief dicht in de buurt van elkaar. Houd er rekening mee, dat Curaçao officieel een eigen regenseizoen heeft. De buien in deze periode kunnen echter verkoelend werken en zijn qua omvang niet te vergelijken met het regenseizoen in andere delen van de wereld. Zo is het eigenlijk het hele jaar door mooi weer op Curaçao!

 

De periode van januari tot en met maart wordt gezien als het hoogseizoen voor een vakantie naar Curaçao. Dit valt te verklaren door het feit dat het in deze maanden behoorlijk koud en nat is in Europa. Veel mensen ontvluchten het slechte weer en boeken een vakantie naar het zonnige Curaçao. Buiten deze periode om is het rustiger en kun je goedkoper naar het eiland vliegen. Ook in de zomer, van juli tot en met augustus, kan het relatief druk zijn op Curaçao. Dit maakt dat de vliegtickets in die periode duurder zijn dan de tickets in de periode van april tot en met juni en van september tot en met december.Je vliegtickets boeken voor een vakantie

Nu je weet in welke tijd van het jaar je het beste naar Curaçao kunt vliegen, is het zaak om de vliegtickets te boeken. Doe dit ruim voor vertrek! Zo ben je enerzijds verzekerd van een plekje in het vliegtuig en heb je daarbij vliegtickets voor een scherpe prijs. Vaak wordt de dinsdagavond als het meest geschikte moment gezien om naar verre bestemmingen te vliegen. De tickets zijn op de dinsdagavond voordeliger dan op bijvoorbeeld een zaterdagochtend. Zo bespaar je geld, wat goed van pas komt tijdens de vakantie op Curaçao zelf!

 

Er zijn diverse vliegmaatschappijen die vanuit Nederland of bijvoorbeeld Duitsland naar Curaçao vliegen. Maak gebruik van een online vergelijkingstool, om te bekijken welke vliegmaatschappij het voordeligste aanbod doet. Vanaf Schiphol zal je naar International Airport Hato vliegen op Curaçao. Dit is het grootste vliegveld van het eiland en de enige, die geschikt is voor commerciële personenvluchten. Houd er rekening mee, dat niet alle vluchten rechtstreeks naar het eiland gaan. In sommige gevallen zal je tussendoor over moeten stappen. Vanaf Curaçao gaan er daarbij diverse vluchten naar andere delen van de wereld. Zo kun je ook besluiten om naar Curaçao eventueel een andere plek te bezoeken.

Leuke accommodaties op Curaçao boeken

Na het boeken van de vliegtickets voor je vlucht naar Curaçao, is het zaak om ook een accommodatie te reserveren. Zeker in het hoogseizoen zullen de mooiste accommodaties al snel vol zitten. Wees daarom op tijd met het boeken van je hotelkamer of appartement! Over het algemeen zijn de accommodaties op Curaçao schoon en verzorgd. Op internet kun je recensies vinden over de verschillende aanbieders van overnachtingsruimte. Zo krijg je een beter beeld, van hetgeen je van deze accommodaties mag verwachten.

 

Tip: kies voor een accommodatie op een centrale plek! Je wilt immers niet dagelijks lange stukken moeten lopen om in het centrum van Willemstad of naar het strand te komen. Ook hierbij geldt, dat de accommodaties op de meest gunstige plekken als eerste vol zullen zitten.

Vervoer op het eiland zelf tijdens je vakantie

Op Curaçao heb je de mogelijkheid om het openbaar vervoer te gebruiken, wanneer je naar de verschillende delen van het eiland wilt komen. Houd er echter rekening mee, dat het openbaar vervoer veel minder goed geregeld is dan in Nederland. Daar komt bij, dat je normaliter niet op een comfortabele rit hoeft te rekenen. Een alternatief voor het gebruik van het openbaar vervoer is het aanspreken van een taxi. Zoek vooraf de gemiddelde prijs van een taxirit op, om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Als toerist zal je een makkelijk slachtoffer voor een taxibedrijf zijn. Door vooraf de gemiddelde prijs op te zoeken, sta je sterker in de onderhandeling met een taxichauffeur.

 

Een derde mogelijkheid om over het eiland te reizen, is het huren van een auto. Er zijn op Curaçao verschillende verhuurbedrijven te vinden. Ook nu geldt dat het verstandig is om vooraf uit te zoeken, welke partij betrouwbaar is. Op internet kun je hier meer informatie over vinden. Houd er daarbij rekening mee, dat de vraag naar huurauto’s op Curaçao relatief groot is. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen! Je doet er daarom verstandig aan, om een auto vooraf te reserveren.

Een eiland met prachtige bezienswaardigheden

Curaçao heeft je een breed aanbod aan bezienswaardigheden te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de prachtige stranden op Curaçao. Je komt hier volledig tot rust na een periode van hard werken of studeren. Daarbij heb je ook in het binnenland van Curaçao diverse plekken met veel natuur, waar je heerlijk kunt wandelen. Mocht je naar een nog actievere vakantie op zoek zijn, dan is Curaçao het ideale eiland om te gaan duiken. Rond het eiland vind je verschillende plekken, die ontzettend populair zijn onder duikers. Niet voor niets vind je aan de kust van Curaçao diverse duikscholen. Ook zonder ervaring kun je hier terecht! Je haalt in dit geval eerst je duikbrevet, voordat je daadwerkelijk in het diepe wordt gegooid.

 

Tot slot mag natuurlijk ook een bezoek aan Willemstad niet ontbreken tijdens je vakantie op Curaçao. Het is de hoofdstad van het eiland en biedt je tal van prachtige plekken! De gekleurde huisjes van Willemstad zijn hier een goed voorbeeld van.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1645x
Toegevoegd: 15-04-2019 16:05
Gewijzigd: 18-04-2019 11:49

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!