Lanzarote

Tips voor een geslaagde vakantie Lanzarote

LanzaroteGa je op vakantie naar Lanzarote of ben je nog een vakantie aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige informatie over dit Canarische Eiland. Met deze informatie kun je gemakkelijk een inschatting maken van de mogelijkheden die Lanzarote aan vakantiegangers te bieden heeft en kan de vakantie goed worden gepland.

Algemene informatie over Lanzarote

Lanzarote is een onderdeel van de Canarische Eilanden dat ongeveer 115 kilometer ten westen ligt van de kust van Marokko. Net als de rest van de Canarische Eilanden behoort Lanzarote als autonome regio bij Spanje. Lanzarote behoort daarmee ook tot Europa, hoewel het geografisch gezien bij Afrika behoort.
Hoewel andere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria en Tenerife erg populair zijn als zonvakantie wordt een vakantie naar Lanzarote meer gezien als een ‘doe-vakantie’. Het toerisme is er nog maar een kortere periode een belangrijke bron van inkomsten. Sinds het begin van deze eeuw is het toerisme ook op Lanzarote steeds verder doorgebroken. Op dit moment zijn er verschillende bestemmingen waar je het beste kunt verblijven.
Het eiland heeft een grootte van 845km2 en is van zichzelf een vulkanisch eiland. Qua oppervlakte is Lanzarote het vierde grootste eiland van de Canarische Eilanden. De vulkanische aard van het eiland is bij aankomst al duidelijk te herkennen. Je ziet veel vulkanische gebergten met als hoogtepunt het Nationaal Park Timanfaya. Op deze pagina lees je meer informatie over de onderstaande punten m.b.t. Lanzarote.

 • De bestemmingen
 • Bezienswaardigheden
 • Activiteiten
 • Uitgaan

Bestemmingen op Lanzarote

Ben je nog aan het oriënteren over waar je heen wilt op Lanzarote? Hieronder lichten we de meest populaire bestemmingen verder uit. Zo kun je zelf bepalen op welke bestemming je het liefst wilt verblijven tijdens je vakantie.
Puerto del Carmen
De grootste badplaats van Lanzarote is Puerto del Carmen en is gelegen aan de zuidkust. Nadat je een vliegreis van circa 4 uur erop hebt zitten zal je niet lang meer hoeven te reizen. Puerto del Carmen is namelijk vlakbij het vliegveld gelegen. Dit kan een voordeel zijn, maar het nadeel eraan is dat je vaak vliegtuigen over ziet en hoort komen vanaf je bestemming. Puerto del Carmen is verder populair vanwege de prettige uitstraling. Er zijn veel toeristische voorzieningen en activiteiten en er is een boulevard van maar liefst 6,5 kilometer lang. Puerto del Carmen is een locatie die geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie. De langste stranden van het eiland zijn hier namelijk te vinden.
Playa Blanca
Playa Blanca ligt op een klein half uurtje rijden van Puerto del Carmen en ligt in het uiterste zuiden van Lanzarote. Playa Blanca is een voormalig vissersdorpje en beschikt nog over een oud centrum. Veel mensen kiezen voor een vakantie naar Playa Blanca, omdat het hier een stuk rustiger is dan in Puerto del Carmen, maar je nog steeds over de benodigde toeristische faciliteiten beschikt. In Playa Blanca zijn 4 kleinere stranden te vinden.
Costa Teguise
Aan de oostkust van het eiland is Costa Teguise te vinden. Deze badplaats is over het algemeen luxer en wat chiquer dan de rest van de bestemmingen op het eiland. Het is niet ver bij de hoofdstad Arrecife vandaan en biedt veel verschillende hotels en appartementen. De plaats is langgerekter, waardoor het een stuk rustiger oogt. Ook voor watersporters is Costa Teguise erg geschikt. Je komt hier voornamelijk veel wind- en kitesurfers tegen. Verder is Costa Teguise bekend vanwege een golfbaan en het witte zandstrand. Op Lanzarote bestaan de meeste stranden uit zwart lavazand, maar in Costa Teguise kom je een mooi wit zandstrand tegen.
Puerto Calero
Ook Puerto Calero is een bestemming waar voornamelijk mensen heen komen die meer te besteden hebben. Er is een grote jachthaven aanwezig en er zijn veel grote villa’s en mooie hotels. Puerto Calero heeft echter geen eigen strand. Er is een gezellig centrum met een boulevard. Voor het strand bezoekt men het naastgelegen Puerto del Carmen.
Arrecife
De hoofdstad van het eiland en tevens het zakelijke centrum is Arrecife. Voor de meeste toeristen is het niet interessant om hier de hele vakantie te verblijven, maar voor een dagtripje is een bezoek aan deze stad het zeker waard. Dit is een goede manier om te zien hoe de lokale bevolking van Lanzarote leeft. Verder is er een archeologisch museum en een strand om te bezoeken.


Bezienswaardigheden

Op Lanzarote zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen. Hieronder geven we de leukste bezichtigingen, zodat jij je niet snel hoeft te vervelen tijdens je vakantie.

 • Nationaal Park Timanfaya. Het hoogtepunt van de bezienswaardigheden tijdens je vakantie op Lanzarote zal ongetwijfeld het bezoeken van het Nationaal Park Timanfaya zijn. Dit is een vulkaanlandschap wat ook wel een maanlandschap kan worden genoemd. Er zijn maar liefst 25 kraters in dit gebied te bewonderen. Om het park te bezoeken kun je een bus nemen. In het park zelf kun je met een gids er doorheen wandelen die je meer over het park kan vertellen.
 • Cueva de los Verdes. In het noordoosten van het eiland vind je het grotten- en gangenstelsel Cueva de los Verdes. Dit is ontstaan door het uitbarsten van nabijgelegen vulkanen en is een absolute aanrader om te bezoeken. Het is mogelijk om samen met een gids een tocht door de gangen te maken van enkele kilometers. 
 • Jameos del Agua is de meest bijzondere grot van het eiland. Ook deze grot is ontstaan door een uitbarsting van een vulkaan. De grot Jameos del Agua is verbonden met de Atlantische Oceaan, waardoor er een meertje in de grot staat en er stroompjes water naar binnen komen. 
 • Castillo de Santa Bárbara. Dit is het oudste kasteel van het eiland en is gebouwd in de 16e eeuw. Het kasteel is verder in het centrum van het eiland op een heuvel gebouwd. Naast dat het bijzonder is om dit kasteel te bezoeken kun je vanaf hier ook genieten van het mooie uitzicht over het eiland. 
 • Monumento a la Fecundidad is ook een bijzonder monument in het centrum van het eiland. Het monument staat voor vruchtbaarheid en is bedoeld voor de plaatselijke boeren op het eiland. Het is gebouwd van witgeschilderde watertanks. 
 • Teguise is de oorspronkelijke hoofdstad van het eiland. Sinds 1852 is deze plaats echter niet meer de hoofdstad van Lanzarote en heeft het plaats moeten maken voor Arrecife als nieuwe hoofdstad. Vandaag de dag is het nog wel een aanrader om deze plaats te bezoeken om te zien hoe de oorspronkelijke huizen op het eiland zijn gebouwd. Verder is er wekelijks een lokale markt die het bezoeken waard is.
 • Nog een hoogtepunt van je vakantie is het bezoeken van La Geria. Dit is het wijngebied op Lanzarote. Voorheen was dit het gebied voor de fruit- en bloemteelt, maar door de vulkaanuitbarstingen is hier niks van overgebleven. Toch was de bevolking creatief genoeg om hier wijn te produceren.

Activiteiten op Lanzarote

Tijdens je vakantie hoef je je absoluut niet te vervelen. Naast het vertier dat de badplaatsen te bieden hebben en de bovenstaande bezienswaardigheden zijn er nog meer activiteiten op het eiland. Een van de meest populaire activiteiten is kameel rijden. Zo is het mogelijk om het Nationaal Park Timanfaya te bezoeken op de rug van een kameel. Naast een kameel is het ook mogelijk om op de rug van een paard te rijden door dit gebied.
Een dagje relaxen en tegelijkertijd actief zijn? Dan kun je deelnemen aan een van de boottochten. Er zijn veel verschillende boottochten vanuit de havens op het eiland te boeken. Zo is het mogelijk om mee te gaan op een catamaran, een glasbodemboot, een onderzeeër of met een zeiljacht mee te gaan. Ook kun je vanaf Lanzarote andere eilanden bezoeken.
Ben je een liefhebber van watersporten? Ook dan heeft Lanzarote voldoende te bieden. Voor surfers is Lanzarote een van de meest geschikte plekken ter wereld vanwege de passaatwind. Surfers, windsurfers en kitesurfers worden aangeraden om Caleta de Famara te bezoeken. Andere watersporten die je op Lanzarote kunt uitvoeren zijn duiken, diepzeevissen of parasailen.
Wil je het eiland op een unieke manier ontdekken? Dan wordt er aangeraden om een quad te huren of om een mountainbike te huren. Via Megafun Quad Safari’s is het mogelijk om een buggy of een quad te huren waarmee je over het eiland kunt toeren. Ook met een mountainbike is dit erg geschikt. Vanwege het ruige vulkaanlandschap op het eiland is dit een uitermate geschikt parcours om af te leggen.

Uitgaan

Ben je van plan om tijdens je vakantie nog veel uit te gaan? Dan wordt het aangeraden om naar Puerto del Carmen op vakantie te gaan. In Puerto del Carmen zijn de meeste uitgaansgelegenheden van het eiland te vinden. De meeste hiervan bevinden zich aan de uitgaansstraat Avenida de las Playas. Ook de grootste discotheek van het eiland is hier te vinden: Tropical. Een andere populaire discotheek is Café La Ola.
In Costa Teguise komen ook steeds meer uitgaansgelegenheden voor toeristen. Wie op vakantie gaat naar Playa Blanca kan ook kiezen uit enkele uitgaansgelegenheden, maar lang niet zoveel als in Puerto del Carmen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3372x
Toegevoegd: 06-03-2017 03:17
Gewijzigd: 26-06-2017 10:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!