Peru Zuid-Amerika

Zuid-Amerika, Peru

Peru Zuid-AmerikaIn Zuid-Amerika Peru vind je prachtige natuurgebieden en bezienswaardigheden. Het land behoort tot de kleurrijkste landen in Zuid-Amerika. Met een rondreis door Peru kun je de wonderen van de natuur ontdekken. De Colca Canyon en het Amazonegebied zijn fantastische plaatsen om te bezoeken, maar ook de Nascalijnen en het meer van Titicaca zijn een geweldige ervaring. In dit artikel vertellen we je meer over Zuid-Amerika Peru en rondreizen door dit land.

Historie

Peru is gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika. In het verleden werd het land bewoond door de Inca's. Spanje veroverde het land in het jaar 1572 en is het blijven besturen tot 1821. Daarna zijn er diverse militaire en burgerregering geweest die over het land regeerden afgewisseld met democratische regeringen en dictators. In de laatste jaren werd Peru bestuurd door de president Ollanta Humala.

Zuid-Amerika Peru heeft in de geschiedenis verschillende oorlogen meegemaakt. Zo is er een oorlog gevoerd tussen Peru en Spanje tussen 1864 en 1866 over de bezetting van de Peruaanse guano-eilanden door Spanje. Met behulp van Chili, Bolivia en Ecuador heeft Peru deze oorlog gewonnen. Tussen 1879 en 1883 heeft er een oorlog plaatsgevonden tussen Peru en Chili. Het land Bolivia heeft Peru in deze tijd bijgestaan. De reden voor deze oorlog was het feit dat Chili de kuststrook van Peru was binnengevallen en de woestijn bezette. De oorlog heeft Peru verloren en als gevolg hiervan moest het land twee provincies afstaan aan Chili.

De terreurbeweging Lichtend Pad was tussen 1980 en 1992 verantwoordelijk voor diverse gewelddadige acties in Zuid-Amerika Peru. Hierbij zijn ruim dertigduizend mensen omgekomen en er is voor miljarden aan materiële schade aangericht. De leiding van de terreurbeweging werd in het jaar 1992 gevangen genomen en daarmee is er een einde gekomen aan deze gewelddadige acties.

Landschappen

In Zuid-Amerika Peru zijn er drie verschillende landschapsvormen te vinden. La selva is een gebied met tropisch regenwoud dat we kunnen verdelen in laaglanden en nevelwoud. Hier heerst een subtropisch klimaat met droge seizonen en regenseizoenen. In het gebied is het regelmatig warmer dan 35 graden en in het regenseizoen kan er worden gerekend op heftige regenbuien.

Een andere landschapsvorm in Peru is het bergland dat gelegen is tussen het tropisch regenwoud en het kustgebied. Dit gebied wordt ook wel La sierra genoemd. Hier vind je veel reliëf en gebergtes. De temperaturen zijn over het algemeen laag, maar toch is de meeste bevolking van Peru hier woonachtig. De warmste dagen zijn tussen december en april.

La costa is het derde landschap in Peru en omschrijft het gebied rond de kust. Deze landschapsvorm bestaat voornamelijk uit woestijn en er is hier ook nog wat gebergte te vinden (gedeeltes van de Andes). In het kustgebied regent het bijna nooit, maar van mei tot half september is er wel sprake van een hardnekkige mist. Van december tot februari is het het warmst in dit gebied.

Natuurgebieden


Amazonegebied
Het amazonegebied van Peru is gelegen in het landschap la selva. Het bestaat uit een dicht tropisch regenwoud en het is een fantastische ervaring om hier te wandelen. En niet alleen de fauna is prachtig; de kans is ook groot dat je hier wilde dieren tegenkomt. Als je naar het amazonegebied in Peru reist, kun je ook direct een bezoekje brengen aan het Manu Wildlife Center.

Titicacameer
In Peru vind je het hoogst bevaarbare meer ter wereld, namelijk het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3800 meter. In het meer liggen een aantal eilandjes waar je als toerist een nacht kunt verblijven tijdens je rondreis. Dit is een geweldige ervaring!

Hoogvlakte
De hoogvlakte van Zuid-Amerika Peru is wel vier tot zes kilometer hoog. Je kunt hierheen reizen met de trein of met de bus. Het uitzicht is overweldigend en het is heel mooi om te zien hoe mens en dier op deze hoogte leven.

Ballestaseilanden
Nabij de kust van Peru vind je de Ballestaseilanden. Pinguins, zeeleeuwen en diverse zeevogels bezoeken deze eilanden en het zijn dan ook heerlijke plaatsen om te genieten van de natuur.

Bezienswaardigheden

Lima
De hoofdstad van Peru is de prachtige stad Lima. Hier kun je niet alleen historische gebouwen vinden - zoals het 16-eeuwse kathedraal Plaza de Armas - maar ook een aantal interessante musea. Het goudmuseum is een van de bekendste en je vind hier een groot aantal gouden objecten en verschillende voorwerpen van de oude indianen.

Chan Chan
In deze stad kun je veel te weten komen over de historie van Peru. Chan Chan is namelijk een ruïnestad waar nog overblijfselen staan van een aantal grote paleizen gemaakt van leem. Het Tschudi-complex is nog goed bewaard gebleven en hier kun je een bezoekje aan brengen.

Cuzco
De stad Cuzco was vroeger de hoofdstad van de Inca's. De Incagebouwen zijn grotendeels vernield door de Spanjaarden, maar toch kun je nog veel fundamenten terugvinden. Je kunt in deze stad de oude bouwstijl van de Inca's ontdekken.

Machu Picchu
Machu Piccha is een oude stad van de Inca's die nooit is gevonden van de Spanjaarden. Daarom is er hier nog veel terug te vinden van de Inca-beschaving. Het is mogelijk om Machu Picchu als toerist te bezoeken via de oorspronkelijke inca trail.

Nazcalijnen
Tijdens je reis door Zuid-Amerika Peru moet je zeker een bezoekje brengen aan de Nazcalijnen. Dit zijn eeuwenoude figuren die in het zand van de woestijn zijn getekend. Het is een wonder dat de Nazcalijnen na al die eeuwen nog zijn blijven bestaan!

Groepsrondreis

Een groepsrondreis door Peru is een fantastische manier om het gehele land te ontdekken. Je vliegticket en het reizen door het land zitten hierbij in, evenals je verblijf. Sommige maaltijden worden ook vergoed tijdens de rondreis. De meeste rondreizen duren twee weken tot een maand. Wil liever niet met een groep rondreizen? Dan is het vaak ook mogelijk om te kiezen voor een privé rondreis.

Rondreis met de auto

Als je zelfstandig Peru wilt ontdekken, kun je ervoor kiezen om een rondreis te maken met de auto. Het beste is dan om te kiezen voor Fly&Drive. Je betaalt dan voor een vliegticket, een huurauto en overnachtingen in verschillende hotels. De huurauto kun je na je aankomst op het vliegveld ophalen bij een autoverhuurbedrijf in de buurt. De eerste nacht kun je in een hotel vlakbij het vliegveld overnachten. Daarna krijg je coupons mee waarmee je bij verschillende hotels kunt overnachten. Zo kun je zelf je gehele rondreis door Peru samenstellen.

Wil je een rondreis gaan maken door Zuid-Amerika Peru? Houd dan dit artikel bij de hand, zodat je weet welke natuurgebieden en bezienswaardigheden je echt niet mag missen!






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 8832x
Toegevoegd: 10-09-2015 12:36
Gewijzigd: 24-09-2015 20:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!