Een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragenIedereen die naar de Verenigde Staten reist en in Nederland of België woont, is verplicht een ESTA aan te vragen. Het is een soort uitgekleed visum, dat kan worden aangevraagd op twee manieren: via papier of online. Het digitale visum is het gemakkelijkst aan te vragen en wordt door verstrekkers ESTA genoemd.

Een ESTA aanvragen

Iedereen die naar de Verenigde Staten reist en in Nederland of België woont, is verplicht een ESTA aan te vragen. Het is een soort uitgekleed visum, dat kan worden aangevraagd op twee manieren: via papier of online. Het digitale visum is het gemakkelijkst aan te vragen en wordt door verstrekkers ESTA genoemd.

De ESTA is enkel voor Amerika geldig. Zonder een geldig ESTA is het niet mogelijk de Verenigde Staten te betreden. De aanvraag voor een ESTA Amerika is gemakkelijk. De kosten bedragen 29,95 euro per persoon. Het is mogelijk meerdere visa in één aanvraag te doen. De visa dienen dan wel apart te worden afgerekend.

Wat is een ESTA voor de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten hebben een eigen visumsysteem opgezet. Het gaat hier om het zogenaamde Visa Waiver Program (VWP). Binnen dit programma mogen burgers zonder visum naar de Verenigde Staten reizen voor zaken of toerisme. Wel is er toestemming nodig om het land te betreden. Dit programma geldt voor 38 verschillende landen, waaronder Nederland en België.

Alvorens aankomst in de Verenigde Staten, is het noodzakelijk digitaal toestemming te vragen voor het inreizen. Dit gaat aan de hand van de ESTA, Electronic System for Travel Authorisation’. Dit systeem is volledig automatisch en is speciaal bedoeld voor reizigers die binnen het VWP-programma vallen.

Om deze reden gaat het aanvragen van een ESTA heel gemakkelijk. De aanvraagprocedure duurt vaak niet langer dan 5 minuten. Binnen een paar minuten wordt de ESTA digitaal per e-mail toegestuurd. In sommige gevallen duurt het iets langer totdat de ESTA verstrekt wordt. Een ESTA is tot twee jaar na afgifte door de Amerikaanse overheid geldig. Tenzij het paspoort waarmee de ESTA is aangevraagd, eerder verloopt. Het is sinds 12 januari 2009 verplicht voor iedereen uit Nederland en België om over een ESTA te beschikken, alvorens de reiziger naar Amerika vertrekt.

Belangrijk om te weten: men dient op de luchthaven in Nederland al in bezit te zijn van een geldig ESTA. Daarom is het belangrijk de ESTA te printen en mee te nemen bij het paspoort. Op deze manier is de kans op kwijtraken de ESTA het kleinst. Zorg ervoor dat de ESTA paraat is. Dit betekent dat de reiziger het document met zich meeneemt, maar ook dat het document geldig moet zijn. Controleer de gegevens op het aanvraagformulier. Deze dienen precies overeen te komen met de gegevens het paspoort. Luchtvaartmaatschappijen mogen geen reizigers meenemen naar Amerika, die niet beschikken over een geldig ESTA. Daarom wordt de controle al uitgevoerd op de luchthaven.

De ESTA is niet alleen noodzakelijk voor mensen die in Amerika verblijven. Ook reizigers die op doorreis zijn en via de Verenigde Staten reizen, dienen in het bezit te zijn van dit bewijs.De voorwaarden van een Amerika ESTA

Een ESTA is geldig voor iedereen die voor een zakelijk reisdoel of een toeristisch doel naar de Verenigde Staten reist. Met een ESTA is het toegestaan maximaal 90 dagen in Amerika te verblijven. Het is dus toegestaan meerdere keren naar Amerika te reizen. Het gaat om een totaal van 90 dagen; men mag dus ook 90 dagen achter elkaar in Amerika verblijven. Wel dient de reiziger gedurende het verblijf in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Dit betekent dat als een ESTA twee jaar geldig is, maar het paspoort over 8 maanden verloopt, de ESTA maar 8 maanden geldig is. Er zijn speciale voorwaarden waarbij de reiziger de ESTA moet vernieuwen.

Bijvoorbeeld als er een nieuw paspoort is afgegeven. Dit omdat de ESTA en het paspoort aan elkaar gekoppeld zijn. Als de voor- of achternaam wijzigt, dient de reiziger een nieuw ESTA aan te vragen. Hetzelfde geldt voor geslachts- en locatiewijzigingen.

Ten slotte is er nog een andere strenge voorwaarde. De reiziger dient een nieuw ESTA aan te vragen als er sprake is van bepaalde omstandigheden: bijvoorbeeld als de reiziger tussentijds veroordeeld wordt voor een misdrijf dat door de Amerikaanse overheid kan worden aangerekend, of wanneer de reiziger een besmettelijke ziekte heeft. In dat geval is een visum nodig en volstaat de ESTA niet meer.

Ben ik verplicht een ESTA aan te vragen?

Het is verplicht voor iedereen die uit Nederland of België komt, een ESTA aan te vragen voor vertrek naar Amerika. De ESTA is niet hetzelfde als een visum. In speciale omstandigheden geldt de visumplicht. In andere omstandigheden voldoet de ESTA. De ESTA is geen visum, omdat het enkel een bewijs van toestemming is, dat de reiziger Amerika in mag reizen. De ESTA kan dus gezien worden als een soort uitgekleed visum. Een dergelijk bewijs aanvragen is binnen vijf minuten geregeld.

Dit omdat het ESTA-systeem volledig geautomatiseerd is. Niet alleen volwassenen dienen in het bezit te zijn van een ESTA. De regeling geldt namelijk ook voor kinderen en baby’s. Zij dienen in het bezit te zijn van een eigen, geldig reisdocument. Dat betekent dat voor hen apart een ESTA aangevraagd dient te worden, als mede een geldig reispaspoort. Het bijschrijven van kinderen op het paspoort van de ouders is sinds enkele jaren niet meer toegestaan.

ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen duurt maximaal vijf minuten. Voor 23:00 besteld, betekent dat de ESTA meest waarschijnlijk dezelfde dag nog geleverd wordt. Echter, dit is geen garantie, omdat VisumBuitenland afhankelijk is van de Amerikaanse overheid.

Een ESTA aanvragen gaat eenvoudig.  Houd ten eerste het paspoort bij de hand. Het is belangrijk dat de gegevens die op het paspoort staan, precies op deze manier worden overgenomen tijdens de aanvraag. Als de gegevens afwijken, is de ESTA ongeldig. Met een ongeldig ESTA is het niet toegestaan om Amerika in te reizen.

Vul nu het aanvraagformulier in. Ondanks dat Amerika een Engelstalig land is, is het mogelijk het aanvraagformulier in het Nederlands in te vullen. Dit om eventuele fouten te voorkomen. Controleer nogmaals of de gegevens correct zijn overgenomen van het paspoort. Het is mogelijk een aanvraagformulier te gebruiken voor meerdere reizigers. Klik onderaan het aanvraagformulier op de knop ‘reiziger toevoegen’. Vul vervolgens alle gegevens van alle personen in voor wie men de ESTA aanvraagt. Het is mogelijk meerdere personen aan de aanvraag toe te voegen. De ESTA dient wel apart te worden afgerekend.

Na het afronden van de betaling krijgt de aanvrager een bevestiging per e-mail. In dit e-mailbericht staat precies aangegeven welke ESTA’s er zijn aangevraagd en voor wie. Daarin staan precies de gebruikte gegevens vermeld. Binnen enkele minuten wordt de ESTA al digitaal geleverd per e-mail. Voor 23:00 besteld, betekent doorgaans dat het bewijs nog dezelfde dag geleverd wordt.

Ongeveer 99 procent van alle aanvragen wordt direct door de Amerikaanse overheid goedgekeurd. Wel kan het soms langer duren, afhankelijk van de drukte bij de overheid in de Verenigde Staten.

ESTA Verenigde Staten afrekenen

Het afrekenen van een ESTA kan op de bekende betaalmanieren. Het is mogelijk de betaling te voldoen via iDEAL, Mister Cash of BanContact. De ESTA kost 29,95 euro per persoon (per visum). Dit bewijs is niet alleen noodzakelijk voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s.

De ESTA is maximaal twee jaar geldig en geeft recht op 90 dagen verblijf in de Verenigde Staten, tenzij het paspoort eerder afloopt. De maximale levertijd is 72 uur, maar in de meeste gevallen wordt de ESTA al direct per e-mail toegezonden. Vraag om deze reden de ESTA al op tijd aan. Aangeraden is minimaal een maand van tevoren de ESTA al aan te vragen. Uiteraard is het mogelijk de aanvraag op factuur te ontvangen. Deze factuur wordt digitaal verzonden.

Spoedvisum ESTA

Wanneer de reiziger op zeer korte termijn naar Amerika vertrekt, is het raadzaam de ESTA aan te vragen middels een spoedprocedure. Voor een kleine bijbetaling wordt de aanvraag dan binnen 15 minuten, met voorrang in behandeling genomen. Het aanvragen van een spoedvisum ESTA kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Bij het doen van een spoedaanvraag is het mogelijk dat de Amerikaanse overheid de gegevens handmatig controleert. Daardoor kan het toch langer duren voordat de ESTA wordt goedgekeurd. Om deze reden zijn er geen garanties dat bij een spoedvisum de ESTA ook echt meteen geleverd wordt. VisumBuitenland blijft afhankelijk van de Amerikaanse overheid in deze.

Reizen met kinderen naar de VS

Kinderontvoeringen komen nog steeds regelmatig voor, ook in Nederland. Daarom is iedereen die rest met kinderen naar het buitenland, gebonden aan een aantal extra regels. Ten eerste mogen kinderen niet meer worden bijgeschreven op het paspoort van de ouders. Ook kinderen en baby’s dienen in het bezit te zijn van een eigen, geldig paspoort. Voor reizen naar de Verenigde Staten geldt een verplicht reispaspoort. Het is namelijk niet mogelijk Amerika te betreden met een identiteitsbewijs.

Kinderen dienen een eigen reisdocument en eigen ESTA te hebben. Zorg ervoor dat alle bewijzen van alle reizigers op de luchthaven al paraat zijn. Luchtvaartmaatschappijen mogen reizigers die geen ESTA hebben, niet naar Amerika vervoeren. Aangezien het hier om kinderen gaat, wordt de reis geannuleerd wanneer een van de familieleden geen geldig ESTA heeft. Controleer de gegevens daarom goed.

De Koninklijke Marechaussee voert uitgebreide en strenge controles uit. Op die manier worden mogelijke internationale kinderontvoeringen voorkomen. Wanneer de reiziger met een kind reist naar het buitenland, waarover hij gezamenlijk gezag heeft, dan moeten beide ouders middels een formulier toestemming geven. Wanneer de reiziger geen gezag over het kind heeft, dan bestaat er een speciaal formulier waarop de gezaghebbende toch toestemming kan geven om naar het buitenland te reizen. Meer informatie over dit onderwerp staat vermeld op de website van de Rijksoverheid.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: leichim
Aantal keer gelezen: 2781x
Toegevoegd: 29-01-2018 14:19
Gewijzigd: 03-02-2018 16:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!