Gran Canaria

Handige tips voor een geslaagde vakantie Gran Canaria

Gran CanariaGran Canaria is een onderdeel van de Canarische eilanden gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van de kust van Marokko. De Canarische Eilanden behoren als autonome regio bij Spanje. Een vakantie naar Gran Canaria is ontzettend populair vanwege de vele activiteiten, het lekkere eten en het gunstige klimaat. Op deze pagina lees je meer informatie over een vakantie naar dit eiland.

Algemene informatie

Gran Canaria is het derde grootste eiland van de Canarische Eilanden met een oppervlakte van 1560m2. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas. Las Palmas is tevens samen met Santa Cruz op Tenerife de hoofdstad van de Canarische Eilanden. De belangrijkste inkomstenbron van Gran Canaria was voor een lange tijd de bananenteelt. Echter kwam het toerisme sinds de tweede helft van de vorige eeuw sterk op en is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron geworden van het eiland.
Dat het eiland tegenwoordig zo populair is, is niet zonder reden. Gran Canaria heeft namelijk schitterende stranden te bieden, veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Tijdens een vakantie naar Gran Canaria zal jij je niet snel hoeven te vervelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel verschillende badplaatsen tot stand zijn gekomen. De meeste badplaatsen zijn te vinden in het zuiden van het eiland. Hier heerst ook het meest gunstige klimaat. In het zuiden is het warm en er is een droog klimaat. Verder op deze pagina lees je meer informatie over:

 • De bestemmingen
 • De leukste stranden
 • Bezienswaardigheden
 • Activiteiten
 • Nachtleven

De bestemmingen op Gran Canaria

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Gran Canaria, maar weet je nog niet naar welke bestemming op het eiland? Hieronder hebben we de meest populaire bestemmingen uitgewerkt. Zo zijn enkele bestemmingen het meest geschikt voor jongeren of juist voor gezinnen en stelletjes.
Playa del Inglés
Helemaal in het zuiden van het eiland is de badplaats Playa del Inglés te vinden. Dit is tevens de meest populaire bestemming van het eiland. Deze bestemming is voornamelijk erg populair vanwege de vele uitgaansgelegenheden en de prachtige stranden. Gezien de uitgaansgelegenheden komen er veel jongeren uit West-Europa naar Playa del Inglés. Deze bestemming vormt samen met de badplaatsen San Agunstín en Maspalomas het toeristencentrum van heel Gran Canaria. Deze bestemmingen samen worden ook wel Costa Canaria genoemd.
Maspalomas
Maspalomas behoort ook tot de Costa Canaria in het zuiden van het eiland en het loopt direct over in het hiervoor genoemde Playa del Inglés. Toch heeft deze bestemming geheel zijn eigen karakter. Maspalomas focust zich niet op jongeren en deze badplaats is juist een stuk chiquer. Je komt hier veel chique winkels en accommodaties tegen en daarmee is deze vakantie erg geschikt voor gezinnen. Een voordeel is dat je hier rustig kunt verblijven, maar ook op loopafstand verblijft van het bruisende uitgaansleven in Playa del Inglés. Een van de hoogtepunten van Maspalomas is het duingebied dat Dunas de Maspalomas wordt genoemd. Verder is er naast alle gewone winkels ook een groot en modern winkelcentrum te vinden met de naam Faro II.
San Agustín
San Agustín is de derde badplaats van de Costa Canaria. Het is de minst bekende bestemming van de drie. San Agustín is gelegen in een subtropische omgeving en kent in totaal drie stranden. De stranden zijn een stuk rustiger dan de stranden in de hiervoor genoemde bestemmingen. Dit is een reden waarom veel mensen kiezen voor een vakantie naar San Agustín. Je kunt er op je gemak genieten van het heerlijke klimaat in het zuiden en verblijft dichtbij de andere populaire bestemmingen. Vanaf San Agustín is het een klein uurtje lopen naar Playa del Inglés. Met de taxi ben je er al binnen enkele minuten.
Las Palmas
De hoofdstad van het eiland is Las Palmas en gelegen in het noordoosten van het eiland. Het is mogelijk om een vakantie te boeken naar Las Palmas, maar je kunt ook een dagtrip maken naar deze stad indien je op een andere locatie op het eiland verblijft. Las Palmas is een bijzondere stad. De stad is namelijk aan drie kanten omgeven door de Atlantische Oceaan en aan de andere kant door bergen. Las Palmas is verder een havenstad en het bezichtigen van de haven Puerto de la Luz is een aanrader. Ook beschikt de stad over koloniale gebouwen, musea, winkelcentra, theaters, leuke parken en er zijn twee stranden om ook nog even te relaxen in de zon.
Puerto de Mogán
In het westen van Gran Canaria is de badplaats Puerto de Mogán te vinden. Deze bestemming wordt ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Dat komt door de kanalen die door het dorpje heen lopen en de huizen die over de grachten heen zijn gebouwd. Vanwege de leuke architectuur in de plaats is het al een bezoekje waard. De bestemming is verder populair om de bijzondere onderwaterwereld, de wekelijkse lokale markt en de bijzondere jachthaven. Door de ligging aan de zuidwest kust is dit de meest zon zekere locatie van het eiland.
Puerto Rico
Puerto Rico ligt ook aan de zuidwestkust en ligt enkele kilometers onder Puerto de Mogán. Puerto Rico is een voormalig vissersdorp en het is een bijzondere bestemming, omdat alle accommodaties tegen de bergen op zijn gebouwd. Puerto Rico heeft twee moderne jachthavens, meerdere grote winkel- en uitgaanscentra en er is een kunstmatig strand. Dit strand loopt geleidelijk af aan in zee en is daarom ook geschikt voor gezinnen met kinderen.


De mooiste en leukste stranden van Gran Canaria

Wanneer je op vakantie gaat naar Gran Canaria zal je ongetwijfeld veel gebruik willen maken van de zon. De beste manier om te genieten van het aangename klimaat doe je door het strand op te zoeken. Hieronder hebben wij de meest favoriete stranden op een rijtje gezet:

 1. Anfi Del Mar. Dit is een kunstmatig strand dat in het zuidwesten van het eiland is te vinden. Het ligt vlak onder Puerto Rico en is goed te bereiken van alle badplaatsen in het zuiden en zuidwesten van Gran Canaria. Het strand wordt goed onderhouden, beschikt over meerdere palmbomen en beschikt over prachtige bloemenvelden.
 2. Maspalomas. In Maspalomas loopt het strand over in duinen van woestijnachtige heuvels. Dit gebied is benoemd tot een natuurreservaat wat ervoor heeft gezorgd dat er geen hotels en accommodaties meer gebouwd mogen worden. Een absolute must visit tijdens je vakantie naar Gran Canaria.
 3. Güigüi is een strand in het westen van het eiland dat wordt afgeschermd door rotsen. Doordat dit strand is geïsoleerd door de rotsen en verder van de meeste badplaatsen vandaan ligt heb je hier de kans dat je het strand helemaal voor jezelf hebt. Bovendien is het leuk om een auto of een scooter te huren en hier zelfstandig heen te rijden. De weg erheen is al een ervaring op zich!
 4. Het strand van Playa del Inglés is het drukstbezochte strand van het eiland. Het strand heeft maar liefst een lengte van 3 kilometer en het loopt langzaam af in zee. Een voordeel aan de drukte is dat je er ook alle voorzieningen voor toeristen tegenkomt. Achter het strand loopt een promenade met terrasjes, winkels en meer. 
 5. Tufia is te vinden aan de oostkust van het eiland. Hier zijn geen toeristische voorzieningen te vinden en dit is een strand waar de lokale bevolking naartoe gaat. Je kunt hier dus in absolute rust genieten tussen de bevolking van het eiland zelf.

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie naar Gran Canaria is er voldoende te bezichtigen. In het noorden van het eiland kun je de bijzondere bestemming Valle de Agaete bezichtigen. Dit is een vissersdorpje dat gelegen is in een bijzondere diepe vallei. De bijzondere ligging van dit dorpje maakt een tocht erheen het absoluut waard. Indien je in het zuiden van het eiland verblijft kun je onderweg veel van het eiland zelf zien.
Wil je graag meer weten over de geschiedenis van Gran Canaria? Dan is het bezoeken van Agüimes een aanrader. Deze plaats heeft een rijke historie waar nog veel van is te zien. Enkele aanraders in deze bestemming zijn de kerk Iglesia de San Sebastián, het historisch museum of de authentieke markt.
Helemaal in het noorden van het eiland is de Cueva Pintada te vinden. Dit zijn de enige grotten op het eiland waar je muurschilderingen aantreft die de oorspronkelijke bewoners van het eiland hebben gemaakt.
Wil je graag iets anders zien van het eiland dan alleen de kustgebieden. Dan is het leuk om Barranco de Guayadeque te bezoeken. Dit is een vallei met veel diepe ravijnen van maar liefst 20 kilometer lang. Barranco de Guayadeque is benoemd als een natuurmonument. Dit natuurgebied heeft bijzondere landschappen en een grote diversiteit aan flora en fauna, vogelsoorten en rotswanden.
Tot slot is het een aanrader om Roque Nublo te bezoeken. Dit is een grote rots die centraal op het eiland is te vinden op een hoogte van maar liefst meer dan 1800 meter. De rots zelf heeft een hoogte van circa 70 meter en is vanaf verschillende locaties op het eiland te zien. Met een voertuig kun je bij de rots komen, waarbij je het laatste stuk zult moeten wandelen.

Activiteiten op Gran Canaria

Naast het relaxen op de stranden en het bezichtigen van de bezienswaardigheden zijn er op Gran Canaria ook voldoende mogelijkheden om actief te zijn. Hieronder een overzicht van verschillende activiteiten:

 • Iedere dag zijn er verschillende boottochten te boeken waarbij je naar andere bestemmingen op het eiland gaat of naar andere eilanden van de Canarische Eilanden kunt. Ook is het mogelijk om puur een dagje te toeren met een boot om dolfijnen en walvissen of andere zeedieren te spotten. De meeste tochten vertrekken vanuit Las Palmas, Puerto Rico of Puerto de Mogán. Een populaire tocht om walvissen te spotten is The Spirit of the Sea die meerdere malen per dag vanuit Puerto Rico vertrekt.
 • Nog een hoogtepunt tijdens een vakantie naar Gran Canaria is een kamelensafari in de duinen van Maspalomas. Je hebt overigens niet altijd de mogelijkheid om op de rug van een kameel te rijden door een schitterend natuurreservaat.
 • De prachtige landschappen en natuur van Gran Canaria op een leuke manier ontdekken? Ga dan mee met een jeepsafari waarbij je op plekken komt waar normale auto’s niet kunnen komen.
 • Ook een unieke activiteit tijdens je vakantie is een helikoptervlucht. Het bedrijf waarmee de vluchten kunnen worden gemaakt is Islas Helicopters.

Uitgaan op Gran Canaria

Gran Canaria is voor veel mensen uit heel Europa een populaire bestemming om een vakantie uit te gaan. Wie op zoek is naar een discotheek kan naar Las Palmas of naar Playa del Inglés. Playa del Inglés is de toeristische badplaats in het zuiden van het eiland waar het barst van de uitgaansgelegenheden. Enkele bekende discotheken in Playa del Inglés zijn Zig Zags, Chinawhite en Boney M. Ook in de hoofdstad van het eiland Las Palmas zijn veel clubs die doorgaan met feesten tot in de vroege uurtjes. Puerto Rico is tot slot ook een bestemming met diverse grote discotheken.
Ben jij een liefhebber van het bezoeken van een casino? Dan zijn er tijdens je vakantie ook enkele mogelijkheden. In San Agustín is een bekend casino te vinden in het hotel Melía Tamarindos. In Maspalomas is het Gran Casino te vinden in het Hotel Lopesan Costa Melonares. Tot slot is er in de hoofdstad het Casino Las Palmas gevestigd.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3238x
Toegevoegd: 05-03-2017 05:28
Gewijzigd: 21-06-2017 09:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!