Glaszetter

Glaszetter vinden

GlaszetterHeb je een glaszetter nodig? Dan is het prettig als jij er een in de buurt weet te vinden. Weet jij waar je aan moet denken bij een goede glaszetter? Dit artikel zal je helpen. Een glaszetter vinden kost namelijk tijd, maar dan heb je wel een professional die je goed kan helpen.

Glaszetter in de buurt

Als je een glaszetter nodig hebt, is er in de omgeving wel een bedrijf te vinden waar je glas kunt kopen en dat tevens het glas  vakkundig plaatst. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet iedereen zomaar een ruit in een kozijn kunt laten zetten. Als je een glaszetter nodig hebt is het belangrijk dat deze glaszetter ook weet waar hij over praat, een man met ervaring.

Goede glaszetter

Als je een goede glaszetter nodig hebt moet je er een hebben die goed is opgeleid. Heb je een glaszetter nodig om dubbelglas te zetten dan moet je ook een vakman in de arm nemen. Het plaatsen van dubbel glas moet je zien als echt vakwerk, dubbel glas is heel zwaar en daarom bijna niet te tillen. De glaszetter die je hiervoor in wil zetten moet weten dat het een precisiewerk is, hij moet weten dat het glas goed ondersteund moet worden. Heb je een glaszetter gevonden die het dubbelglas niet goed heeft geplaatst dan kan het breken of gaan lekken.

Als je voor een goede glaszetter hebt gekozen dan kun je dat merken aan de manier hoe hij te werk gaat. Je zult zien dat een vakkundige glaszetter zal beginnen met het opmeten van het oppervlak van het te plaatsen glas. Heeft de glaszetter die je hebt gevonden de juiste certificaten dan zal hij ook het kozijn inspecteren en als het nodig mocht zijn zal hij het kozijn aanpassen. Als de glaszetter hiermee klaar is zul je zien dat hij het oude glas gaat verwijderen. Is dit allemaal in orde dan zal de glaszetter beginnen met het plaatsen van het dubbel glas, het monteren en afwerken kun je zien als laatste handeling. Een goede glaszetter kent zijn vak.

Glaszetter zoeken

Bij het vinden van een goede glaszetter moet je er ook op letten dat de glaszetter in het bezit is van de juiste certificaten. Aan de certificaten kun je zien of de glaszetter kennis en ervaring heeft om alle soorten glas te plaatsen. Als je een goede glaszetter wil vinden moet je ook weten dat de eisen die gesteld worden aan glaszetters veel strenger zijn geworden. De glaszetter die je wil vinden moet weten dat er nieuwe soorten glas, andere kozijnen en andere plaatsingstechnieken worden toegepast. Als je een glaszetter hebt gevonden zou je kunnen vragen of hij kennis heeft van het plaatsen van isolatieglas, veiligheidsglas en brandwerend glas. Kortom: een goede glaszetter moet op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes en technieken.

Glasbedrijf

Een vakbekwame glaszetter kun je meestal wel vinden bij een glasbedrijf dat ook het glas kan leveren. Als je zeker wil weten dat je een gecertificeerde glaszetter hebt dan kun je vragen of het bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging. Maak je gebruik van een glaszetter die is aangesloten bij een branchevereniging en er gaat is mis dan zal alles worden vergoed door de glashandelaar. Loop geen onnodig risico en vraag er gerust naar.

Wat kan een glaszetter?

Wat verwacht je van een ervaren en goede glaszetter? Een vakkundige glaszetter zal je adviseren bij de keuze van bijvoorbeeld het dubbel glas. De glaszetter zal het kozijn en de maat van het glas precies opmeten en het glas dat hij nodig heeft, bestelt hij bij het bedrijf waarvoor hij werkt. Als het een goede glaszetter is die je hebt gevonden dan zal hij ook zelf voor het transport en de levering van het glas zorgen. Je hebt een goede glaszetter gevonden als hij alles weet over de montage techniek van het glas.

Glaszetter offerte

De beste manier om een goede glaszetter te vinden is het aanvragen van meerdere offertes. Als je een goede offerte krijgt van een glaszetter dan staan hier de afspraken in die je met de glaszetter hebt gemaakt. Wanneer je de offerte hebt gekregen moet je er op letten dat de prijs incl. of excl. btw is. De prijs van het glaszetten wordt meestal per vierkante meter of per uur berekend. Als je een glaszetter wil vinden moet je ook weten dat er verschil is tussen een glaszetter en een glasbedrijf.

Weet je al een tijdje dat je nieuw glas nodig hebt en je wil een glaszetter vinden dan kun je er ook op letten of er in de buurt niet iemand is die aan het verbouwen is en al een glaszetter nodig heeft gehad. Je kunt daar dan om informatie vragen over het glasbedrijf, de glaszetter en of men tevreden is met het resultaat. Weet je geen glaszetter in de buurt te vinden dan kun je ook nog proberen om op het internet een goede glaszetter te vinden. Als je op het internet een glaszetter gaat zoeken probeer er dan wel een te vinden die vakkundig en betrouwbaar is. Wellicht staan er reviews, die je kunnen helpen en die de doorslag kunnen geven.

Glaszetter vinden tips

Als je een glaszetter nodig hebt, hebben we nog wat tips voor je:

  • Ga op zoek naar meerdere glaszetters, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.
  • Vraag altijd offertes aan, zodat je weet dat je niet de hoofdprijs gaat betalen, maar weet wat de gemiddelde prijs is voor wat je wenst.
  • Ga na hoe eerder werk is afgeleverd, vraag een portfolio bijvoorbeeld.
  • Vraag in je omgeving eens aan mensen of dat zij recent een glaszetter nodig hebben gehad en wie zij toen hebben benaderd/wat de ervaringen zijn. Je zou dan vervolgens als het goed klinkt zelf contact op kunnen nemen. Het is vaak prettig om te weten hoe de werkwijze is en dan kun je bekijken of dat wat voor jou kan zijn. Vaak wil je toch weten hoe andere mensen het ervaren hebben en daar kun je zo mooi achter komen.
  • Zoek op internet naar referenties en reviews. Veel mensen plaatsen ervaringen met bijvoorbeeld een glaszetter online. Hierdoor kun je er achter komen of klanten tevreden zijn of dat je beter een andere glaszetter kunt zoeken.
  • Bekijk hoeveel jaar ervaring de glaszetter heeft en eventueel welke opleidingen diegene heeft gevolgd.
  • Is het een glaszettersbedrijf of kies je een ZZP’er?
  • Vraag na wanneer het glas geplaatst kan worden, als je haast hebt, kun je geen weken wachten. Vraag hier daarom ook altijd naar, zodat je daar zicht op hebt.
  • Let goed op eventuele garantie en vraag ook de voorwaarden die gelden als je met elkaar in zee gaat. Het beste kun je alles op papier vragen, zodat je alles nog even rustig na kunt kijken.
  • Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan de glaszetter. Diegene kan dan naar je toe komen en de situatie bekijken. Op die manier kun je alvast kennismaken en weet je wie je eventueel in huis haalt. Spreek af dat dit bezoek vrijblijvend is, dan kun je er nog onderuit als het je niet bevalt.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 6174x
Toegevoegd: 09-11-2015 09:49
Gewijzigd: 10-11-2015 23:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!