korting code

Goedkoop winkelen met kortingscodes

korting codeNederlanders staan bekend als fanatieke spaarders en fervente kortingsjagers. Waar je in veel andere Europese landen niet hoeft te rekenen op een kortingspasje of spaaractie, krijg je in ons land om de haverklap een leuke aanbieding aangereikt. Wij gaan echter graag met onze tijd mee en vertellen je meer over kortingscodes online. Geen ingewikkelde pasjes, maar korting wat voor het oprapen ligt.

Een vriendelijke Kruidvat-medewerker vraagt of je nu toch eens gebruik wilt maken van de handige klantenpas en de Albert Heijn-kassière biedt je na het afrekenen al gauw drie soorten actiepunten aan. Ook horecagelegenheden gaan steeds vaker overstag. Neem de kortingsbonnetjes voor een gratis kop koffie bij La Place of de Groupon-vouchers voor restaurants. Leuke acties, waar wij Nederlanders maar al te gevoelig voor zijn. Dat er een hele administratie aan kleeft nemen we daarom maar voor lief. Bonnetjes afdrukken, uit de krant knippen of in boekjes plakken is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad bij het koopjesjagen. Dit is echter volstrekt onnodig. We leggen je graag uit waarom.

Shoppen met kortingen zonder administratie

Door middel van online kortingscodes kun je ook digitaal profiteren van de grootste voordeelacties, zonder hierbij geconfronteerd te worden met een hoop papierwerk. De codes werken volgens hetzelfde principe als de traditionele variant die je gewend bent in de winkel, maar het bijhouden van een administratie is hierbij niet nodig. Zo kun je je volledig richten op het verzamelen van de mooiste kortingsacties en aanbiedingen.

Verschillende soorten kortingscodes

Kortingscodes bestaan in allerlei variaties, waarbij ze niet altijd dezelfde naam dragen. Zo beschrijven sommige webshops het als promocode, waar andere de benaming voucher of coupon gebruiken. In de meeste gevallen komt het op hetzelfde neer, waarbij je bij het gebruik van de kortingscode kunt rekenen op een verscheidenheid aan kortingen.

Kortingspercentage op je bestelling

Bij sommige webshops of artikelen kun je dankzij de code rekenen op een kortingspercentage op je totale orderbedrag, bijvoorbeeld 10% korting op je bestelling. Dit soort aanbiedingen komen veel voor bij aanbieders van schoenen of andere kleding, zoals VanHaren, Adidas of Levi’s. Ook verkopers van computers en gadgets hanteren deze kortingsmethode graag. Hetzelfde geldt voor online aanbieders van eten. Het zorgt ervoor dat je korting groter wordt naarmate je meer besteedt en dat biedt voor zowel de klant als de verkoper een duidelijk voordeel.

Vast kortingsbedrag

Andere kortingscodes zorgen voor een vast kortingsbedrag op je totale bestelling, bijvoorbeeld € 50,00 op de boeking van een reis. Deze kortingsmethode is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die een eenmalige transactie verwachten, voor een vooraf goed in te schaffen bedrag. Reisorganisaties als TUI maken hier graag gebruik van en ook bij de aankoop van entreebewijzen voor beurzen of concerten kom je de kortingscodes regelmatig tegen. Het maakt het zoeken naar een leuke aanbieding voor de consument een erg dankbare taak.

Korting vanaf een bepaald orderbedrag

Ook zijn er kortingscodes die alleen gelden vanaf een bepaald orderbedrag, bijvoorbeeld 10% korting op bestellingen vanaf € 100,00. Het stimuleert het aankoopgedrag van de klant en verleidt hen meer uit te geven dan zij misschien aanvankelijk hadden gepland. Andere kopers, op zoek naar een geschikte aanbieder voor het gezochte product, zullen eerder geneigd zijn een beroep te doen op de korting en de verkoper als zij weten dat zij toch wel aan dit bedrag zullen komen. Het is daarom een geschikte methode om de gemiddelde aankoopbedragen op te drijven en voor klanten een fijne manier om geld te besparen.

Korting op een specifiek assortiment

Ook populair is het gebruik van kortingscodes voor een specifiek set producten, bijvoorbeeld 10% korting op alle schoenen. Het verleidt de klant tot het bekijken van het gehele assortiment, waardoor de kans op een aankoop groter is. Daarnaast ziet de bezoeker zijn kans schoon om een mooie deal op te strijken, waarmee het mes dus aan twee kanten snijdt.

Goedkope artikelen online kopen.

Alternatieve kortingsacties

Een andere vorm van korting is het aanbod van alternatieve acties, zoals gratis verzending van de bestelling met behulp van de code. Dit is vooral bij grotere bestellingen een extra stimulans voor de klant om zijn aankoop te doen bij de betreffende verkoper. Voor de verkoper is het op zijn beurt een mooie gelegenheid om extra aandacht op zich te vestigen.

Providers van mobiele telefonie of internet willen nog wel eens gebruikmaken van soortgelijke kortingsacties, waarmee aanvullende diensten gratis worden aangeboden. Bij gebruik van de code en een bestelling van een bepaald product, sluit de provider je bijvoorbeeld kosteloos aan op het netwerk.

Alternatieve acties kunnen ook de vorm hebben van een korting bij aanmelding op een website. Ook vragen sommige verkopers hun klanten zich in te schrijven voor hun nieuwsbrief, waarna de korting beschikbaar wordt.

Koopjesjachtinstinct

Het zal duidelijk zijn dat bedrijven graag inspelen op het koopjesjachtinstinct van de gemiddelde Nederlander. Waren we als consument tot een decennium geleden nog vooral aangewezen op een papieren administratie met bonnetjes, coupons en vouchers, tegenwoordig kunnen we genieten van de ongekende mogelijkheden van het internet. Hierdoor kun je dus gebruikmaken van kortingscodes die overal op het net circuleren. Het loont dus de moeite om bij een geplande aankoop te onderzoeken of het product met een korting te verkrijgen is.

Zo komt het regelmatig voor dat er met een code een korting wordt gegeven op een totaalbedrag van je bestelling. Dit kan een vast kortingsbedrag zijn, zoals een tientje korting op het orderbedrag. Of een kortingspercentage, waarmee het kan lonen om meerdere artikelen tegelijk te bestellen om de besparing te vergroten. Andere webshops maken gebruik van kortingen vanaf een bepaald orderbedrag of een korting op een specifiek assortiment. Tot slot zijn er nog de alternatieve kortingsacties, waarmee met behulp van een code een aanvullende dienst gratis kan worden verkregen of de korting wordt aangeboden na aanmelding op de website of inschrijving voor een nieuwsbrief.

Op zoek naar kortingscodes

Wie gebruik wil maken van de kortingscodes hoeft niet lang te zoeken. Door te checken op Google.nl kun je binnen no-time de meest uiteenlopende codes bemachtigen. Bekende websites voor kortingscodes zijn MrKortingscode.nl, Kortingscode.nl, Kortingscodes.com, BesteKortingscode.nl en DicountDude.nl. De sites bieden verschillende handige functies, zoals een 'succes rate' onder andere bezoekers die dezelfde kortingscode hebben gebruikt of een overzicht van de meest populaire codes. Neem zelf eens een kijkje en laat je verleiden door al die mooie aanbiedingen. En dat zonder couponboekje of ander vervelend papierwerk!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Boris
Aantal keer gelezen: 3354x
Toegevoegd: 19-10-2016 20:11
Gewijzigd: 20-10-2016 23:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!