Contactloos betalen met betaalpas of mobiele telefoon

Contactloos betalen met betaalpas of mobiele telefoon

Contactloos betalen met betaalpas of mobiele telefoonBijna alle Nederlandse banken accepteren tegenwoordige draadloze betalingen. Kleine bedragen kunnen op deze manier worden betaald zonder de pincode in te vullen. De betaalpas hoeft niet in de betaalautomaat gestoken te worden en slechts langs het apparaat te worden bewogen.

Contactloos betalen kan met een betaalpas of met de mobiele telefoon. Contactloos pinnen kan tot €25,- en zonder pincode. Wanneer je contactloos pint boven de €25,- met de mobiele telefoon wordt er om een pincode gevraagd. Wanneer je meerdere keren contactloos pint en boven de €50,- komt moet je alsnog een pincode gebruiken.

Bij sommige banken kun je zelf het limiet bepalen voor betalingen met de mobiele telefoon. Sommige banken stellen het verplicht om een pincode te gebruiken wanneer je contactloos pint met de mobiele telefoon. Het is bij contactloos pinnen niet nodig om een betaalpas op te laden, in principe wordt het bedrag van de gewone rekening afgehaald zoals bij een normale betaling. Contactloos betalen is in het buitenland al langer mogelijk en in sommige landen zelfs al heel gewoon.

Contactloos betalen met mijn betaalpas

Het duurt een aantal maanden tot jaren voor iedereen contactloos kan betalen. Wanneer je contactloos kunt betalen is dit aangegeven met een logo. Het logo staat op je betaalpas weergegeven en garandeert contactloos betalen. Niet in alle winkels zijn betaalautomaten aanwezig waarmee je contactloos kunt betalen. Alleen wanneer er een speciaal logo op de betaalautomaat is te vinden kun je er contactloos betalen. Het logo kun je vinden op het scherm van een automaat, op de automaat zelf of op een sticker. Een logo geeft aan op welke plaats je de betaalpas moet houden om contactloos te betalen. Tijdens de opstartfase vind je op de meeste automaten een stukje promotie met ‘Betaal hier ook’ en dan het bijbehorende logo.

Contactloos betalen per bank

Contactloos betalen is per bank ongeveer hetzelfde. Wanneer je het fijne wilt weten is het raadzaam om naar de gebruikersvoorwaarden bij de bank te vragen. Je kunt bij je bank meer informatie aanvragen over contactloos betalen met de mobiele of je betaalpas.

  • Contactloos betalen bij ING

Met de nieuwe betaalpas van ING is het mogelijk om contactloos te betalen. Je ontvangt de betaalpas wanneer de oude toe is aan vervanging. Wanneer je niet kunt wachten op de nieuwe pas is het mogelijk om via Mijn ING of een ING-kantoor in de buurt kosteloos een nieuwe betaalpas aan te vragen. Gebruik je contactloos betalen liever niet? Via Mijn ING kun je deze functie uitschakelen of eventueel kun je dit telefonisch regelen. Als je er nog steeds niet uitkomt kun je contactloos betalen bij een ING-kantoor uitschakelen.

  • Contactloos betalen bij Rabobank

Contactloos betalen kan met de nieuwe betaalpas van de Rabobank of via de Rabo Wallet app. De Rabobank heeft Rabo Wallet in februari 2015 geïntroduceerd en maakt op deze manier betalingen met de mobiele telefoon mogelijk. Je kunt ook folderaanbiedingen en klantenkaarten opslaan. Winkeliers kunnen eenvoudig aanbiedingen toevoegen aan de Rabo Wallet. De Rabo Wallet is geschikt voor een beperkt aantal toestellen van Samsung. Zakelijke klanten kunnen op dit moment nog geen app gebruiken. Contactloos betalen met de betaalpas is voor iedereen mogelijk en wanneer je als ondernemer een betaalautomaat via Rabobank bestelt beschikt deze standaard over de functie van contactloos betalen.

  • Contactloos betalen met ABN AMRO

Bij de ABN AMRO wordt contactloos betalen zo veilig mogelijk gemaakt. Wanneer je betaalpas bij schade of verlies is gebruikt voor kleine betalingen wordt dit volledig door de ABN AMRO vergoed. Via de ABN AMRO kun je hiervoor de precieze voorwaarden vinden. De ABN AMRO levert gratis een beschermend hoesje wanneer je hier de behoefte voor voelt. Op deze manier is het technisch niet mogelijk om achter je bankrekeningnummer te komen en zonder hoesje is dit met speciale apparatuur wel mogelijk. Door dit gratis hoesje te gebruiken bescherm je het signaal.

Ga naar de website van je bank voor de geldende en actuele voorwaarden.

Als ondernemer wil je graag in de behoefte van je klanten voorzien. Uiteraard geldt dit ook voor de betalingsmogelijkheden die je je klanten wilt aanbieden. Zeker omdat het tegenwoordig steeds vaker voorkomt dat klanten geen contant geld meer bij zich dragen. Je komt dan al snel uit bij een relatief duur pinapparaat. Mobiel pinnen is het ideale alternatief voor het huren of kopen van mobiele pinapparaten bij Nederlandse banken. Ze zijn geschikt voor ondernemingen van klein tot groot. De aantrekkelijkheid van mobiele betaalsystemen hangt sterk af van het transactievolume en de omzet die je als ondernemer genereert met je onderneming. In deze blog bespreek ik de mogelijkheden.Bescherm je telefoon met een glazen screenprotector van Telefoonglaasje. Telefoonglaasje staat voor kwaliteit, kennis en service. Bekijk direct online! ✓ Voor 17u besteld, is morgen gratis bezorgd ✓ Meer dan 10.000 klanten

Contactloos betalen en criminaliteit

Heel Nederland kan tegenwoordig contactloos betalen. De vraag is of dit wel zo veilig is. Een pinpas hoeft niet meer in de betaalautomaat gestoken te worden om te betalen en een contactloze betaling is snel gemaakt. Banken zien het als de toekomst en vinden het vooral handig. Tegelijk zijn er kritische geluiden en is contactloos betalen volgens critici ideaal om digitaal te stelen. Wanneer iemand een apparaat langs je broek houdt kan deze gemakkelijk €25,- stelen en zeker wanneer het druk is heb je dat niet eens door. De vraag is of het zo gemakkelijk is als het lijkt. Volgens experts blijkt het lang niet zo’n vaart te lopen en is de kans klein dat we op deze manier beroofd worden van ons geldt.

De veiligheid zit hem volgens banken vooral in het traceren van betalingen. Wanneer er een draadloze betaling wordt gedaan kan een bank direct traceren waar het geld gebleven is. De bank kan de betreffende persoon snel traceren en aansprakelijk stellen voor diefstal. Tegelijk werkt contactloos betalen alleen op een afstand van ongeveer 2 centimeter en vaak niet wanneer een pas nog in de portemonnee of broekzak is. Klanten van de ABN AMRO kunnen daarnaast een speciaal hoesje gebruiken om contact met apparatuur te voorkomen. In sommige landen wordt er al langer contactloos betalen gebruikt en in deze landen zijn er volgens experts nog geen gevallen bekend van een dergelijke diefstal.
 
Wanneer je als klant nog steeds vreest voor een digitale diefstal is het mogelijk om contactloos betalen uit te zetten. Bij ING kun je dit via het internet, telefonisch of via een ING-kantoor doen. Zit je bij de ABN AMRO? Dan is het noodzakelijk om een nieuw pasje aan te vragen. Per bank verschillen de regels en voorwaarden. Controleer de website of neem contact op per telefoon of via een kantoor om de werkwijze te verifiëren.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 8234x
Toegevoegd: 20-05-2015 18:15
Gewijzigd: 22-08-2015 11:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!