supermarkt geld besparen

Geld overhouden met geld besparen

supermarkt geld besparenAls je moeite hebt met rond te komen, ben je niet de enige. Veel mensen hebben mede door de crisis namelijk moeite met rondkomen, en blijft er aan het eind van het geld vaak nog een stuk maand over. Toch kan je door simpele tips, methodes en adviezen extra geld overhouden of verdienen, gewoon door geld te besparen!

Geld overhouden door geld te besparen

Ken jij dat ook? Aan het eind van je geld heb je nog een stuk maand over. Je hebt geen mogelijkheden om extra geld te verdienen, omdat je al een fulltime baan hebt, en je geen mogelijkheid hebt om een andere baan te vinden die meer geld in het laatje brengt. Wees gerust, jij bent echt niet de enige die tegen deze problemen aanloopt, samen met jou zijn er nog vele (miljoenen) andere mensen die hetzelfde probleem hebben als jij. Zelfs als je geen mogelijkheid hebt om een extra inkomen te vergaren, om wat voor reden dan ook, kan je extra geld verdienen. Dit doe je door simpelweg geld te besparen. Dit klinkt je waarschijnlijk vreemd en gek in de oren, maar het is zeker niet raar. Onderstaande tips zorgen er niet voor dat je helemaal geen financiële problemen meer hebt, maar de gegeven tips, trucs en adviezen kunnen het leven van jou en eventuele gezinsleden toch een stukje makkelijker en eenvoudiger maken.

Bezuinigen op boodschappen

Misschien ben je hier al mee bezig, maar het wordt vaak gezien dat veel mensen niet bezuinigen op hun boodschappen. En als ze het al doen, gebeurt dit vaak veel te weinig. Als je boodschappen gaat doen, kan je natuurlijk naar de Albert Heijn gaan, maar je kan ook een bezoek brengen aan een goedkopere supermarkt, zoals de Aldi of de Lidl. Doordat je je boodschappen doet bij een goedkopere supermarkt, spaar je al een hoop geld uit. Een volle boodschappentas kan bij een goedkopere winkel al snel tien tot vijftien euro goedkoper zijn dan bij een dure supermarkt. Reken voor jezelf dus uit hoeveel geld je al bespaart (dus verdient!) door te shoppen bij één van de goedkopere supermarkten. Misschien moet je voor deze goedkope supermarkten wel iets langer fietsen, en ben je iets meer tijd kwijt, maar het levert je wel geld op!

Let op de reclames

Naast het feit dat je geld kan besparen door naar een goedkopere supermarkt te gaan, is het ook verstandig om goed op de reclames te letten. Heb je een Nee-Nee sticker op je deur? Haal deze er dan af. Zo krijg je van alle supermarkten bij jou in de omgeving een reclamefolder op de mat geworpen. Hier staan alle weekaanbiedingen in, wat je ook een hoop geld kan besparen. Het is ook verstandig om grootverpakkingen te kopen. Deze zijn in verhouding ook goedkoper dan de kleine verpakkingen. Bij vlees kan je bij thuiskomst het vlees in porties opdelen en per portie in de vriezer leggen.

Koop eens een huismerk

Als je boodschappen doet in de supermarkt, zijn er van elk product meerdere merken te koop. In Nederland is het zo dat een goedkoop (huismerk) product net zo goed is als een product van een bekend en duurder merk. Overal zitten dezelfde ingrediënten in, alleen bij de bekende merken betaal je ook voor de naam en de mooie, duur ontworpen verpakking. Maar waarom zou jij meer gaan betalen voor spaghetti, alleen omdat het in een mooie verpakking zit? Het gaat immers om de spaghetti zelf, die je uiteindelijk op je bord hebt liggen om op te eten. Als je in de supermarkt alleen nog maar B-merken (huismerken) zou kopen, bespaar je al snel 20 tot 30 procent op je boodschappen.

Kunnen de verzekeringen goedkoper?

Als je kritisch naar je verzekeringen kijkt, kom je er vaak achter dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Als je alles afsluit bij één aanbieder, krijg je vaak een leuke korting aangeboden. Maar vergelijk hierbij wel nog de andere verzekeraars, omdat die ‘korting’ soms bedrog is en je bij andere aanbieders alsnog goedkoper uit bent.

Zoek spullen op marktplaats

Ben je op zoek naar iets wat je nodig hebt, of dat je graag wilt hebben? Kijk eerst eens rond op marktplaats. Daar worden vaak producten aangeboden die nog heel goed te gebruiken zijn, en er nog heel netjes uit zien. Op sites zoals marktplaats zijn de spullen vaak veel goedkoper dan in de winkel, soms kan je dingen zelfs gratis ophalen!

Geld verdienen met marktplaats

Heb jij spullen liggen die je niet meer gebruikt, maar die nog best een ronde mee kunnen? Maak een mooie foto, schrijf een leuk verhaaltje en zet deze op marktplaats. Misschien kan je er nog iemand anders blij mee maken, en verdien jij er nog wat geld mee ook!

Denk goed na voor je iets koopt

Kijk eens voor de gein naar alle spullen die je koopt. Het grootste deel van de aankopen die wij doen, bestaat uit impulsaankopen. Dit betekent dat je iets in een opwelling koopt omdat je het wilt hebben, maar niet omdat je het nodig hebt. Als je iets gaat kopen, denk dan vooraf goed na of je het echt wel nodig hebt. Heb je echt nieuwe handdoeken nodig, of kunnen de handdoeken die nu nog in je kast liggen nog wel een jaartje langer mee?

Vraag dingen die je nodig hebt voor je verjaardag

Als je jarig bent krijg je vaak cadeaus die je niet gebruikt. Douchegel of badschuim kan je zelf ook wel kopen, en een bosje bloemen is na een week in de bloemenvaas ook wel weer verwelkt. Als je iets nodig hebt, bijvoorbeeld een nieuwe koekenpan omdat die je nu hebt toe is aan vervanging, kan je dit ook vragen aan de mensen die op jouw verjaardag komen. Zo bespaar jij geld, omdat je die koekenpan niet zelf hoeft te kopen, en mensen hebben meteen een cadeau waarvan ze weten dat jij het goed kan gebruiken!






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Mamadebby
Aantal keer gelezen: 6966x
Toegevoegd: 31-07-2015 16:47
Gewijzigd: 22-01-2016 16:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!