miljonair op grote yacht

Hoe kan ik miljonair worden?

miljonair op grote yachtMiljonair worden: dat willen we waarschijnlijk allemaal wel. We kopen een lot in de loterij en we hopen dat we een keer geluk hebben. Maar als je echt miljonair wil worden zonder af te wachten op de loterij, is dat ook zeker mogelijk. Je moet hiervoor echter wel de juiste mindset hebben en er 100% voor gaan. In dit artikel leggen wij je uit hoe je miljonair kunt worden.

Welke stappen moet je zetten?

Als je gewoon een baantje hebt bij de supermarkt en hier je gehele leven blijft werken, zul je waarschijnlijk nooit miljonair worden. Je kunt wel een heel goed betaalde baan zoeken, maar met de meeste baantjes verdien je niet genoeg om miljonair te worden. Eigenlijk kun je alleen rijk worden door een eigen bedrijf op te zetten dat goed loopt en eventueel hiernaast ook nog andere bedrijven.

Stap 1: Start een bedrijf op

Het opstarten van een bedrijf is niet zo moeilijk in Nederland. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel en je hebt officieel een bedrijf. Maar daarna wordt het pas moeilijk. Je concept moet goed genoeg zijn om te verkopen. Er moet een markt voor zijn. Je moet ervoor zorgen dat je het product of de dienst kunt leveren, je moet jezelf promoten via verschillende kanalen en de administratie moet ook worden gedaan. Verder moet je zelf je dagen indelen, een bedrijfspand regelen, werknemers aannemen etc. We hebben het dan nog niet eens gehad over het risico dat je loopt met een eigen bedrijf. Wellicht blijkt dat het product of de dienst toch niet zo in trek is, waardoor je voor niets de investeringen hebt gedaan en ook al het werk.

Toch kan het een heel goed idee zijn om een bedrijf op te zetten, als je hier ook echt tijd in wilt gaan investeren. Als je hard genoeg blijft werken, kom je er vanzelf wel. Dat betekent niet dat je eerste bedrijf een succes gaat worden. Het kan zijn dat pas het tiende project dat je opzet goed gaat lopen of misschien pas het vijftigste bedrijf. Maar als je door blijft zetten, niet opgeeft en precies weet wat je doelen zijn, heb je een grote kans om uiteindelijk iets succesvols op te zetten.

Stap 2: Zet een deel van je geld weg op een spaarrekening

Je bedrijf loopt goed en het geld begint binnen te stromen. Stel dat je nu 100.000 euro hebt verdiend. Waarschijnlijk wil je dan het liefst een nieuwe auto kopen, een grote televisie en misschien kun je nu ook wel op wereldreis gaan. Je gaat op die manier alleen geen miljonair worden. Als je al dit geld opmaakt en het gaat op een gegeven moment iets minder met je bedrijf, dan heb je misschien wel helemaal niets meer. Daarom is het belangrijk dat je een groot deel van het geld dat je verdient op een spaarrekening zet, op zijn minst twintig procent. Je hebt dan altijd genoeg geld op momenten dat het minder gaat en zo kom iets dichterbij je eerst miljoen.

Stap 3: Werk niet in je bedrijf, maar buiten je bedrijf

Als je op een gegevens echt goed geld verdient, heb je waarschijnlijk ook een groot aantal klanten. De meeste ondernemers gaan op dit punt de mist in. Ze blijven werken in hun bedrijf en aangezien er steeds meer klanten komen krijgen ze het ook steeds drukker. Op een gegeven moment wordt het een chaos en raak jij overwerkt. Het is daarom belangrijk om buiten je bedrijf te gaan werken, zodra het bedrijf goed is opgezet.

Wat betekent dit nu precies? Als je in je bedrijf werkt, ben je waarschijnlijk een soort manager. Je bent eigenlijk in dienst van het bedrijf. Indien je ervoor kiest om buiten het bedrijf te werken, laat je al het werk over aan je personeel. Je verlegt zelf je focus naar de groei van het bedrijf. Je kijkt op welke punten je het bedrijf kunt verbeteren en dit geef je weer door aan je medewerkers. Op die manier behoud je het overzicht, raak je niet overwerkt en zorg je ervoor dat het bedrijf door blijft groeien. Eventueel kun je naast dit bedrijf nog andere bedrijven opzetten, waardoor je nog meer geld verdient. Zo kun jij dus miljonair worden.

Wat is de juiste mindset?

Je kunt niet zomaar miljonair worden als je de bovenste drie stappen volgt. Dan zouden namelijk al veel meer mensen miljonair zijn. Als we kijken naar succesvolle mensen, zien we dat zij een bepaalde mindset hebben die veel mensen niet hebben. Diezelfde mindset moet jij ook hebben als je miljonair wilt worden. Hieronder lees je hoe jij de juiste mindset kunt bereiken.

Zet je voor 100% in

Het belangrijkste kenmerk van de mindset die miljonairs hebben is dat ze zich voor de volledige 100% inzetten. Het kan zo zijn dat je bij de start van je bedrijf werkweken moet maken van tachtig uur per week. Als dit nodig is om het bedrijf goed te starten, zul je dit ook echt moeten doen. Zorg er altijd van tevoren voor dat je duidelijk weet wat je doelen zijn, zodat je weet waarvoor je die tachtig uur per week werkt. Het zal je dan ook een stuk gemakkelijker afgaan, maar de weg naar boven blijft altijd moeilijk. Moet je de keuze maken tussen een avondje met je vrienden of een meeting met een belangrijke klant of zakenpartner? Als je echt miljonair wilt worden, verkies je de afspraak met de klant of zakenpartner boven je vrienden.

Geef nooit op

Het is niet zo dat je sommige mensen miljonair worden door een aantal stappen te zetten die toevallig allemaal juist zijn. De meeste miljonairs hebben eerst tientallen keren gefaald, voordat ze een keer succes hadden. Denk dus niet dat je in één keer miljonair zult worden. Je zult heel wat fouten maken, maar hier leer je uiteindelijk ook weer van. Het belangrijkste is dat je nooit opgeeft, want na honderd keer falen ga je op een gegeven moment een keer succes hebben.

Doe wat anderen niet doen

Mensen zijn kuddedieren: we volgen graag anderen. Dit is echter iets wat je juist niet moet doen als je miljonair wilt worden. Niet alleen moet je met iets op de markt komen wat niemand anders doet, ook in andere zaken moet je juist doen wat anderen niet doen. Denk bijvoorbeeld aan marketing: als je niet bang bent om het anders te doen dan anderen, zul je veel eerder opvallen. Je moet het spel met je eigen regels spelen en ervoor zorgen dat je opvalt door je uniekheid. Eigenlijk moet je dus precies het omgekeerde doen als wat iedereen doet, want alleen op die manier kun je miljonair worden.

Manage je tijd

Miljonairs zijn heel goed in timemanagement en dat moeten ze ook wel. Sommige miljonairs hebben tientallen bedrijven die ze moeten runnen. Je kunt alleen miljonair worden als je weet hoe je je tijd het beste kunt gebruiken. Televisie kijken of even je social media profielen bekijken? Dat is iets wat miljonairs niet doen. Het helpt hen niet om hun doel te bereiken en verder is het eigenlijk ook nergens belangrijk voor. Natuurlijk heb je zo nu en dan wel wat vrije tijd nodig, maar besteed die tijd dan met je familie of vrienden.

Het managen van je tijd gaat ook over de tijd waarin je werkt. Wellicht heb je een to do list waar honderd dingen opstaan. Maar welke punten brengen je echt verder naar je doel? Stel prioriteiten en doe alleen de dingen die je verder naar je doel brengen. Schrap de zaken niet belangrijk zijn van je to do list en denk hier ook niet meer aan.

Ga uitdagingen aan

Nog een belangrijk kenmerk van miljonairs is dat ze uitdagingen aangaan. Zijn ze bang voor een belangrijke meeting of durven ze niet het podium op als ze hiervoor de kans krijgen? Miljonairs zetten zich over die angst heen en doen het gewoon. Als het iets is dat je dichterbij je succes brengt, moet je je over de angst heen zetten en het gewoon doen. En het fijne is dat je het na een aantal keren doen waarschijnlijk ook een stuk minder eng vindt.

Verder durven miljonairs ook risico’s te nemen. Ze proberen zoveel mogelijk kansen aan te pakken, ook al betekent dat dat ze eigenlijk in het diepe springen. Natuurlijk zal niet elke kans die je aanpakt positieve resultaten met zich meebrengen, maar een kans zal nooit slagen als je hem niet aanpakt!

Omring je met positieve, succesvolle mensen

Vrijwel iedereen heeft wel negatieve mensen in zijn of haar omgeving. We onderschatten vaak het effect dat deze mensen op ons hebben. Als je negatieve mensen in je omgeving hebt, zorgt dit ervoor dat je zelf ook een negatief gevoel krijgt. Het kan zijn dat je uiteindelijk opgeeft door dit negatieve gevoel en dat wil je natuurlijk niet. Het is daarom belangrijk dat je je met positieve, succesvolle mensen omringt die jou motiveren en je kunnen helpen.

Blijf jezelf ontwikkelen

Miljonairs denken niet dat ze alles weten. Ook zij blijven zich nog steeds ontwikkelen. De meeste miljonairs lezen regelmatig een business boek en volgen bijvoorbeeld ook cursussen. Vaak worden ze ook nog een gecoacht. Je kun jezelf nooit teveel ontwikkelen en van anderen kun je meestal heel wat leren. Lees daarom boeken, volg cursussen en huur een coach in. Op die manier heb je uiteindelijk veel meer kennis en ervaring, waardoor de kans groter is dat je een miljoenenbusiness opzet.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 2304x
Toegevoegd: 26-02-2016 07:02
Gewijzigd: 03-04-2016 22:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!