vakantie boeken

Goedkoopste vakanties online boeken

vakantie boekenJe bent op zoek naar een goedkope vakantie? Steeds meer mensen boeken een vakantie online, daar kun jij ook gebruik van maken. Dit artikel gaat over het online boeken van de goedkoopste vakanties.

Vakantie

In de zomer en in de winter gaan veel mensen op vakantie. Of dat het nu een wintersportvakantie is, of een strandvakantie, een vakantie is bij de meeste mensen erg populair. Soms kost een vakantie veel geld, maar je kunt het ook goedkoper regelen. Hoe? Door op zoek te gaan naar de goedkoopste vakanties en deze kunnen online geboekt worden. Bij goedkope vakanties denken veel mensen niet aan luxe, maar een last minute kan bijvoorbeeld wel voorzien zijn van alle luxe en toch goedkoop zijn. Soms worden vakantiehuizen en hotelkamers goedkoop aangeboden, omdat het hotel dan niet vol zit. De reden dat zij dan aan worden geboden tegen een lagere prijs, is dat de aanbieders graag de kamers en huizen vol boeken. Men hoeft er niet de hoofdprijs voor te betalen, maar op deze manier brengt een kamer of een vakantiehuisje toch nog wat geld op.

Vakantiegeld

Veel mensen besteden hun vakantiegeld aan een vakantie. Het kan een lange vakantie zijn, maar het kunnen ook meerdere korte vakanties zijn. Een weekendje naar zee, twee weken in de zomer naar het buitenland naar de zon en in de winter misschien op wintersport? Waar je naar toe kunt, hangt ook af van de hoogte van het vakantiegeld en het geld dat je de rest van het jaar kunt sparen voor een vakantie.

Goedkoopste vakantie boeken

De goedkoopste vakantie boeken, dat is iets wat de meeste mensen wel willen. Maar hoe doe je dat?

 • Ga eens na waar je naar toe wilt op vakantie, wil je naar het buitenland of wil je in je eigen land blijven? Als je weet wat je wil kun je gericht zoeken en ook tijd besparen!
 • Tijdens je vakantie wil je vaak een auto huren (in het buitenland). Je kunt door van tevoren naar de prijzen van de autoverhuur te kijken veel geld besparen.
 • Een reis boeken naar minder populaire steden zorgt voor een flinke besparing. Ook wanneer je buiten het hoogseizoen gaat ben je veel goedkoper uit. Iedereen wil in het hoogseizoen op vakantie en daar profiteren aanbieders van. Mensen willen weg en betalen dan gerust meer geld om in een hotel te kunnen overnachten.
 • Als je nagaat wat een vakantie bij elkaar kost, dan kan dat al vele honderden euro’s zijn. Iedere dag ga je eten en drinken, vaak buiten de deur. Als je nu voor all inclusive kiest, dan weet je van tevoren wat de kosten zijn. Je kunt de hele vakantie eten en drinken zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Het lijkt in eerste instantie duurder, maar reken maar eens uit wat de totale kosten zijn als je iedere dag uit eten gaat en terrasjes gaat pakken. All inclusie kan hierdoor veel goedkoper zijn, je weet dan ook waar je aan toe bent qua kosten met je vakantie.
 • Vakantie vieren in eigen land, daar staan veel mensen niet bij stil. Maar je eigen land heeft veel mooie plekjes waar je naar toe kunt. Als je in je eigen land op vakantie gaat, ben je vaak ook goedkoper uit én het is net zo leuk!
 • Tolwegen kunnen je veel geld kosten. Je kunt de tolwegen dan ook maar beter vermijden. Je kunt de route naar je vakantiebestemming ook aanpassen, zodat je wat moois ziet. Je rijdt een beetje om, zodat je de tolwegen gaat vermijden en je ziet nog veel extra mooie plekjes die je anders niet had gezien.
 • Op tijd boeken bespaart je ook veel geld. Er zijn vaak flinke kortingen die dan kunnen zorgen voor een van de goedkoopste vakanties. Als je veel wensen/eisen hebt, dan kan het soms lastiger zijn, maar misschien kun je met minder eisen wel net zo’n leuke vakantie hebben.
 • Last minute boeken bespaart je erg veel geld. Als je vakantie hebt, kun je iedere dag op internet kijken of dat er een mooie reis wordt aangeboden. Als je de mogelijkheid hebt is het inpakken en wegwezen. Hierdoor kun je goedkoop de mooiste plekjes van de wereld bekijken.
 • Als je gaat vliegen kun je je het beste laten halen en brengen naar Schiphol. Het parkeren kan namelijk erg prijzig zijn. Je vraagt iemand om je weg te brengen en op te halen en diegene geef je dan bijvoorbeeld een fles wijn of wat leuks van de vakantie als bedankje.
 • Met de fiets kun je ook op vakantie, dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook erg leuk. Daarnaast kun je veel geld besparen. Maar je kunt ook erg veel mooie plekjes ontdekken. Als je ergens wat langer wil blijven, dan kan dat. Je bent niet gebonden aan een vaste route of een tijd.

Vakantie boeken via reisbureau

Wanneer je op vakantie gaat kun je een vakantie boeken via een reisbureau. Het voordeel is dat je je wensen aan kunt geven en dat medewerker(s) van een reisbureau op zoek gaat naar de mogelijkheden. Je hoeft er zelf geen tijd aan te besteden, zij doen het werk voor je. Maar je bent wel vaak duurder uit, omdat zij er uiteraard ook geld mee verdienen. Je zou ook de vakantiebrochures bij een reisbureau kunnen halen en dan op internet kunnen kijken waar je het goedkoopste uit bent als je gaat boeken. Toch zijn er nog steeds mensen die een vakantie blijven boeken bij een reisbureau, maar het wordt wel steeds minder.

Online een vakantie boeken

Online een vakantie boeken is erg populair. Via internet kun je namelijk gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Je kunt ook een land selecteren, de datum aangeven wanneer je op vakantie wil en je wensen invoeren. Vervolgens worden alle mogelijkheden aan je weergegeven en zo kun je kijken waar jij de goedkoopste vakantie kunt boeken. Online boeken heeft zeker voordelen, het is gemakkelijk, snel, goedkoper en er zijn veel mogelijkheden. Let er wel goed op waar je gaat boeken, zodat wanneer je vragen hebt deze ook goed beantwoord worden.

Reisverzekeringen

Bij een vakantie hoort een reisverzekering. Maar je kunt ook erg dure reisverzekeringen afsluiten, let daar goed mee op. Verzeker jezelf tijdens een vakantie alleen voor de kosten die je zelf niet kunt dekken. Je hoeft dure sieraden en je nieuwste smartphone niet perse mee te nemen, je kunt het allemaal kwijtraken en als je het wilt verzekeren, dan zijn daar ook weer kosten aan verbonden. Als je een paar weken of maanden op reis gaat, is het anders. De kans is groot dat je dan ook waardevolle spullen meeneemt. Let er dan goed op in welke periode je je reisverzekering af gaat sluiten. Je kunt namelijk een doorlopende verzekering afsluiten (zodat je het hele jaar op vakantie kunt waarin de hele periode de kosten zijn gedekt) of je kunt een reisverzekering afsluiten die een bepaald aantal dagen geldig is (de periode dat je op vakantie gaat). Als je vaker op vakantie gaat, dan kan het voordelig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Goedkoopste vakanties vergelijken

Voordat je je vakantie gaat boeken, ga je eerst op zoek naar een bestemming. Als je weet waar je naar toe wil kun je bekijken bij welke aanbieders je kunt boeken en wat de kosten zijn. De kosten kunnen per seizoen, locatie en verblijfplaats verschillen. Zorg daarom bij het vergelijken van de goedkoopste vakanties dat je altijd dezelfde gegevens invult, zodat je een goede vergelijking kunt maken. Ook de algemene voorwaarden kun je maar beter doornemen, voordat je gaat boeken. Hierdoor weet je waar je mee akkoord gaat en of dat er nog extra kosten aan je reis zijn verbonden.

Bijkomende kosten vakantie

Als je een reis gaat boeken, kan het zijn dat er wordt geadverteerd met een prijs, maar dat er nog extra kosten gelden als je eenmaal gaat boeken. Dit is misleidend en daarom gelden daar speciale regels voor. Je krijgt te maken met onvermijdbare kosten, dit zijn alle kosten waar je niet omheen kunt en dit zijn dan ook de kosten die standaard bij iedere vakantieboeking komen, deze moeten in de prijs van het aanbod zijn inbegrepen. Voorbeelden van deze kosten zijn de boekingskosten en belastingen.

 • Er zijn extra kosten waar je zelf voor kunt kiezen, de optionele elementen bij een reis. Je zou hierbij kunnen denken aan een reisverzekering of een annuleringsverzekering. Ontbijt en diner, of een lakenpakket kunnen hier ook bij horen. Je bent niet verplicht om de kosten te maken, maar je kunt het zelf kiezen of je dit bij je reis wil boeken.

Voordat je gaat boeken, let goed op wat je hebt gekozen en wat de totale kosten zijn. Zijn er vinkjes bij iets wat je niet wil? Zet deze dan uit. Als dat niet lukt, neem dan eerst contact op met de aanbieder (het liefst per e-mail), zodat je het eerst in orde kunt maken voordat je “akkoord” gaat met de boeking. Als je het contact per e-mail onderhoudt, dan kun je de gemaakte afspraken laten zien. Als je het telefonisch doet, is dat een stuk lastiger, omdat er niets vast ligt, waar je op terug kunt vallen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2630x
Toegevoegd: 02-08-2016 18:13
Gewijzigd: 16-08-2016 21:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!