Goud verkopen?

Goud verkopen?

Goud verkopen?Goud wordt nu massaal verkocht, maar waarom zo u snel goud verkopen? De markt zit immers in een erg zware dip. Een dergelijke daling is bijna nooit voorgekomen.

Enkel in het verleden kwamen percentueel gezien vergelijkbare dalingen voor. Maar als je het in waarde beoordeelt, dan is dit ongezien. Goud bereikte eind 2012 ongekende hoogtes, tot zelfs 1900 dollar per ounce. Een historische hoogte, die werd gevolgd door een van de grootste dalingen in de geschiedenis van het goud. De marktberichten begin 2013 waarschuwden al voor een sterke daling van de goudprijs. Maar hoe komt dit eigenlijk, en waarom lijkt het alsof u snel uw goud verkopen moet?

De crisis en het goud

Daalt het vertrouwen op de markt, dan zoeken mensen naar een safe haven. Een safe haven is eigenlijk een bepaalde belegging die altijd waarde zal hebben, ondanks fluctuaties in de markt. In 2008 brak de internationale en mondiale economische crisis uit. Niemand bleef gespaard, zelfs het tot dan toe ongenaakbaar geachte China moest eraan geloven. Op dat moment ging de hele beleggingswereld op zoek naar een safe haven en dat was goud.

Goud werd altijd al gezien als een gezonde belegging en zodra de economie begint te slabakken en er een sterk verlies van vertrouwen komt in de financiële en economische stelsels, verkoopt men onzekere beleggingen zoals bonds en valuta om dan te vluchten naar iets dat zeker zijn waarde zal behouden. Dat was goud! Dit zorgde van 2008 tot en met 2012 voor een ongeziene stijging van de goudprijs.
Maar anno 2013 kwamen er steeds meer positieve over de economie en ook de financiële wereld trok terug aan. De grote beleggers waren in 2012 reeds uit goud gestapt en dat zorgde al voor onrust onder de goudbeleggers. Goud verloor dan ook pijlsnel zijn waarde, omdat het zijn functie als safe haven had verloren. In 2013 kon je immers een rendement van meer dan 30% behalen op de beurs. Heb je jouw goud nog niet verkocht? Ga dan alsnog snel uw goud verkopen, want de waarde kan nog verder dalen!
Natuurlijk kun je altijd nog een Lening verkrijgen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Gert-Jan
Aantal keer gelezen: 11354x
Toegevoegd: 05-01-2014 10:01
Gewijzigd: 22-02-2017 00:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!