Haal jij het uiterste uit je tuin?

Haal jij het uiterste uit je tuin?

Haal jij het uiterste uit je tuin?Wij Nederlanders zijn dol op de zomer! Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen weten we allemaal niet hoe snel we naar buiten moeten! Je hoeft niet ver van huis omdat fijne gevoel op te lopen, dat kan al in je eigen tuin! Geen wonder dat steeds meer mensen net even dat beetje meer investeren in de eigen tuin. Want een fijne tuin brengt het vakantiegevoel heel erg dichtbij!

Twijfeldagen

Hoewel onze zomers steeds warmer lijken te worden, hebben we in Nederland nog altijd een heleboel “Twijfeldagen”. Dagen met de vraag; “Zal ik een jas meenemen?” “Moet ik mijn paraplu inladen?” “Zou ik vanavond een extra trui nodig hebben?”. Ons weer is erg twijfelachtig en wie op zeker speelt zal uiteindelijk weinig van het buitenleven genieten. Veel avonden zijn nu eenmaal van die “net-niet-avonden”. Het is net niet warm genoeg, het is net niet droog genoeg, en het is dus net niet behaaglijk genoeg om fijn in eigen tuin te zitten. Heb jij al zoveel van je set tuinstoelen gebruik gemaakt, als dat je verwachtte op het moment dat je ze kocht? Ook al niet? Jammer toch?

Haal de gezelligheid van binnen naar buiten!

Wist je dat er hele simpele manieren zijn om te zorgen voor meer geschikte tuinavonden? Doordat steeds meer mensen investeren in eigen tuin is de markt voor tuinartikelen enorm gegroeid. Door het gebruik van nieuwe materialen zijn bijzondere producten mogelijk gemaakt. Dit zie je bijvoorbeeld in de enorme vraag naar luxe overkappingen en tuinkamers, maar ook in de groeiende vraag naar tuinhaarden en terrasverwarming. De tuin-business zit enorm in de lift! Niet alleen voor rijke gepensioneerden, maar ook voor jonge gezinnen of minder gefortuneerden is erg tegenwoordig erg veel mogelijk. Voor enkele honderden euro’s maak je jouw zomer al oneindig langer!

Over overkappingen en tuinkamers..

Overkappingen of tuinkamers worden steeds populairder, en met een goede reden. Het aanbod is spectaculair gegroeid en door dit grotere aanbod zijn ook de prijzen gekelderd. Voor een betaalbaar bedrag maak je nu je lente- en najaar avonden zoveel langer! Een investering in een overkapping of tuinkamer verdiend zich terug verdeeld over vele avonden, maar wanneer je de waardevermeerdering van je huis erbij mee rekent, dan gaat dit sneller dan verwacht! Laat je eens informeren naar de vele mogelijkheden op de diverse tuin- en woonfora op internet, of doe eens wat inspiratie op via Pinterest.

Genieten doe je toch het hele jaar door?

Woon je in een huurhuis en zie je op tegen de aanschaf van een overkapping of tuinkamer? Heel begrijpelijk. Investeren in een gehuurde woning blijft altijd wat lastiger. Toch zijn er ook minder ingrijpende maatregelen om ook als huurder het uiterste uit je zomer te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fraaie tuinhaard? Tuinhaarden zijn relatief betaalbaar en meestal gemakkelijk te verplaatsten naar een nieuwe locatie. Met een tuinhaard haal je de gezelligheid van binnen naar buiten. Het zorgt voor heel wat meer avonden genieten in eigen tuin!

  

Het gezelligste plekje dichtbij huis

Gezelligheid is een typisch Nederlands woord. We zijn er dol op! Onze huizen vullen we met duizenden dingetjes om het gezellig te maken, maar vreemd genoeg slaan we onze tuin vaak over. Wil jij de gezelligheid van je huis ook in je tuin voelen? Kijk dan eens naar een tuinhaard! Tuinhaarden zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen en de keuze is enorm groot. Van klein en discreet tot opvallend uitbundig, de mogelijkheden zijn eindeloos! Tuinhaarden zijn er zowel op gas als op hout en kunnen vrijstaand zijn of ingemetseld. De keuze is helemaal aan jou! Kies de haard die het beste bij jou situatie past. Misschien ligt jou favoriete vakantiebestemming dan wel dichter bij je deur dan ooit! Onze Nederlandse zomers zijn steeds minder goed te voorspellen. Echte winters lijken er niet meer te zijn en het voorjaar lijkt steeds vroeger te beginnen. Tegenwoordig is het soms begin maart al heerlijk vertoeven in eigen tuin! De kracht van vroege zonnestralen is helaas nog niet zo groot, vandaar dat het na het vallen van de duisternis al snel onbehaaglijk koud wordt. Natuurlijk helpt een wollen dekentje of een extra dikke trui om je die koude voorjaarsavonden door te helpen. Maar pas echt behaaglijk wordt het wanneer je eenmaal het plezier van een tuinhaard hebt ontdekt!

Vuurkorf vs. tuinhaard

Veel tuinliefhebbers kiezen voor een vuurkorf om een avond samen net even wat gezelliger te maken. Het geknipper en de laaiende vlammen die een houtblok verteren blijven nu eenmaal een fascinerend schouwspel. Het maakt de avonden met familie en vrienden nog net even wat specialer, het geeft de momenten met je geliefde net even wat meer glans. Vuurkorven zijn populair omdat het principe zo lekker eenvoudig is. Een paar blokken brandhout en je hebt urenlang gezellige verlichting en behaaglijke warmte tegelijk!

Maar toch kleven er ook nadelen aan de ouderwetse vuurkorf. De verbranding is slecht waardoor het vaak enorm rookt, en de warmte opbrengst is minimaal omdat het om een open vuurtje gaat. Alle warmte vertrekt direct naar boven en verlaat de vuurkorf zonder de kans te krijgen om de omgeving op te warmen. In een vuurkorf is de luchttoevoer niet te regelen en daardoor is verbranding meestal verre van optimaal. Dit zorgt voor zwarte rook, een enorme brandlucht en uiteindelijk klagende buren! Gelukkig zijn er tegenwoordig erg veel alternatieven voor de vuurkorf beschikbaar!
Tuinhaarden zijn er in allerlei stijlen, formaten en verschillende soorten. Van heel klein en simpel tot enorm groot en opvallend. We kennen allemaal de terracottavariant wel die we vaak bij tuincentra zien. Meestal meer decoratief bedoeld dan als echte tuinhaard. Maar gelukkig is het aanbod in echte tuinhaarden enorm gegroeid de laatste jaren. Van enkele tientjes tot duizenden euro’s, in elk prijsklasse vinden we nu een ruime keuze. Natuurlijk zijn er de meer traditionele modellen met een klassieke uitstraling, maar meer en meer fabrikanten wagen zich aan gedurfde concepten en bijzondere designs! Google maar eens op “tuinhaard” en je zult je verbazen over de bijzondere modellen!

Gasvuur is schoon vuur. De ontbranding is vrijwel volledig en er zijn weinig reststoffen. Maar helaas kleven aan gas weer andere nadelen. Toen gas werd gevonden in Nederland leek de toekomst van gas zeker, de prijzen zakten snel en heel het land werd snel aangesloten op het gasnet. Helaas hebben we tegenwoordig ook de keerzijde van grootschalige gaswinning ondervonden. Flinke verzakkingen in Groningen hebben ervoor gezorgd dat we meer afhankelijk zijn van externe leveranciers. Hierdoor is een kentering ontstaan en moeten steeds meer huishoudens het zonder gasaansluiting doen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lotte
Aantal keer gelezen: 1459x
Toegevoegd: 21-07-2020 14:04
Gewijzigd: 22-07-2020 09:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!