verschillende hanglampen in de winkel

Hanglampen: de verschillende soorten voor de woonkamer

verschillende hanglampen in de winkelJe hebt hanglampen in diverse stijlen, maar welke hanglampen passen er in jouw woonkamer? In dit artikel worden de verschillende soorten besproken.

Hanglamp

Voor meer licht en sfeer in de kamer is een hanglamp een goede keuze. Vaak hangen hanglampen prominent in de kamer, daarom is het belangrijk dat er gekeken wordt welke bij je interieur passen. Er bestaan verschillende soorten, maar ook kleuren en afmetingen als het over lampen gaat. Misschien heb je maar één aansluitpunt en dan is een hanglamp met meerdere lichtpunten een goede optie. De lamp sluit je aan bij dat ene aansluitpunt en dan wordt het licht mooi verspreid via de verschillende lichtbronnen. Er zijn mooie hanglampen te koop, die je boven de eettafel kunt plaatsen.

Ruim aanbod hanglampen

Hanglampen die veel gekocht worden zijn bijvoorbeeld kroonluchters, hanglampen met lampenkappen, hanglampen met verschillende lichtbronnen of een tros hanglampen. Welke stijl van hanglampen je kiest, hangt af van je eigen smaak en van je interieur. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de landelijke hanglampen en moderne hanglampen. Voorbeelden daarvan zijn een houten of een rotan hanglamp, want deze geven vaak een landelijk tintje. De hanglamp van glas past goed in een modern interieur. Lampen zijn echte sfeermakers, daarom dien je ook na te gaan wat voor type licht de hanglamp kan verspreiden. Er zijn lampen die bijvoorbeeld meer direct licht geven dan andere hanglampen. Hierdoor kun je de perfecte sfeer creëren, die bij jouw interieur past.

Hanglamp voor je woonkamer

De kroonluchter kom je vaak tegen in een hotel of in een restaurant. De meeste mensen zijn hier erg van onder de indruk en dat kan ook wanneer je hem thuis op gaat hangen. Het zorgt voor een indrukwekkend beeld wat je kunt creëren in je eigen woonruimte. Ze worden vaak in de hal of woonkamer opgehangen. Je hebt daarbij de keuze uit grote hanglampen en ook uit de kleine hanglampen. Bij een grote woonruimte die je een klassieke of luxe uitstraling wil geven, past een grote kroonluchter beter.

Trends

Er zijn altijd bepaalde woontrends en ook bij de lampen is dat het geval. Koper is bijvoorbeeld helemaal in en er zijn ook koperen hanglampen die je kunt kiezen. Deze lamp zorgt voor een elegante uitstraling. Op het moment dat het licht aangaat in de koperen hanglamp dan lijkt het of dat de hele woonruimte mooie gouden tinten heeft. Dit zorgt voor een fraai beeld en dan lijkt jouw kamer nog mooier en heeft deze nog meer sfeer.

 • Bloemen en ecologisch design zijn bij de hanglampen ook populair.
 • Een gebreide hanglamp (heel bijzonder) is ook een trend.
 • Een andere trend is een papieren hanglamp.

Hanglampstijlen

De verschillende stijlen hanglampen kun je onderverdelen. Industriële en moderne hanglampen komen veel voor.

 • Vroeger waren de industriële lampen grof, groot en helemaal gemaakt van staal. De lampen werden gemaakt voor een grote lichtopbrengst.
 • Veel mensen denken bij industriële lampen aan grote en stoere hanglampen, maar ze kunnen ook klein zijn.
 • Een industriële lamp is vaak gemaakt van staal en aluminium.
 • De robuuste uitstraling wordt verzorgd door de combinatie van diverse materialen, maar ook door het gebruik van grote schroeven en scharnieren.
 • Veel fabriekslampen hebben nog een klassieke aluminium kleur, maar deze industriële lampen kunnen ook geëmailleerd worden in een speciale kleur. Er zijn bijvoorbeeld ook witte of zwarte industrielampen.
 • In de keuken of de woonkamer worden vaak industrielampen geplaatst.
 • De industriële hanglamp kan eigenlijk in ieder interieur geplaatst worden.

Hanglamp kiezen

Het kiezen van een hanglamp is niet altijd heel gemakkelijk. Het is daarom goed om op de volgende punten te letten:

 • Zorg dat je weet wat de functie is van de hanglamp.
 • Wil jij een lamp met fel licht of juist een echte sfeermaker? Er zijn zoveel mogelijkheden, dat het goed is om van tevoren daar alvast over na te denken.
 • Kies je een witte of een zwarte hanglamp of een andere kleur?
 • Ga je met de trends mee en kies je een industriële hanglamp, waarbij de oervormen prachtig blijven?
 • Er bestaan veel mooie design lampen. Let daar ook op als je een hanglamp uit gaat kiezen.
 • De afmetingen zijn belangrijk. Het ligt er een beetje aan of je een opvallende of minder opvallende lamp kiest. De afmeting van je woonruimte speelt daarin ook een rol.
 • De prijzen, je hebt voor een paar euro een mooie hanglamp, maar ook voor tientallen of honderden euro’s. Bekijk je budget en let ook goed op wat je wil. Misschien wil je aan beide kanten van de bank een lamp plaatsen. Je kunt dan twee dezelfde nemen en bijvoorbeeld een setje hanglampen kopen. Als je dat wil, dan is het verstandig om ze in één keer te kopen (zodat je in ieder geval een geheel hebt).
 • Merken, je hebt veel verschillende merken, maar wil jij een bepaald merk? Of kies je gewoon een lamp die je mooi vindt, zonder op het merk te letten?
 • Past de hanglamp bij je interieur? Dat is wel fijn om te weten, zodat het echt een geheel wordt en zorgt voor een mooie en sfeervolle uitstraling.
 • Aanpassingen in je interieur kunnen er ook voor zorgen dat je andere lampen wil. Misschien neem je de lampen wel als basis om je te laten inspireren. Je kunt dan diverse stijlen bekijken en dan een keuze maken wat jij mooi vindt, stoer of toch wat rustiger en modern misschien?

Hanglampen online kopen

Door een ruim aanbod aan hanglampen kun je online een ruim assortiment bekijken. Het is goed om de tijd te nemen om de mooie lampen te bekijken en in alle rust een keuze te maken. Als je een hanglamp hebt gevonden die bij je interieur past, dan kun je hem gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. Misschien kun je van een korting of aanbieding gebruik maken. Je kunt verschillende webshops bekijken en dan zien wat de laatste trends zijn. Voor iedereen is er een geschikte lamp te vinden, want het aanbod blijft veranderen. Er komen er steeds meer bij en zo kun je eens in de zoveel tijd ook een andere hanglamp kiezen en dan ziet de kamer, keuken of hal er meteen totaal anders uit. Je kunt ook een tijdschrift over wonen en interieur bekijken om te zien welke trends er nu zijn op het gebied van hanglampen. Maar ook een bezoekje aan de woonwinkel kan je voldoende inspiratie geven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3923x
Toegevoegd: 27-07-2016 08:50
Gewijzigd: 11-08-2016 17:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!