regendouche

Het kiezen van een regendouche

regendoucheEen koele regendouche bij het gebruik van de badkamer in de ochtend, helpt veel mensen bij het wakker worden en roept ook een bijzondere soort van magie op. Het helpt om de slaap te verdrijven en te vervangen door energie, die het lichaam oplaadt en de dag met een goed gevoel en voldoende capaciteit laat beginnen. Kiezen is vaak echter moeilijk, zodoende hierbij enkel tips die je verder helpen.

Het kiezen van een regendouche en in welk model of uitvoering, blijkt toch vaak een hele opgave te zijn. Woon je met meerdere personen in de woning en gebruik je allemaal dezelfde badkamer, dan zijn er andere afwegingen te maken dan wanneer je alleen of zonder kinderen een huis bewoont. Ook een tweede badruimte of een en-suite badkamer hebben invloed op het soort van douchesysteem dat het beste bij je zou passen. Daarnaast spelen ook de wensen t.a.v. de mate van ontspanning of massagemogelijkheden door de douchekop een belangrijke rol. De stress van een werkdag afspoelen met een neerstortende waterval op de nekspieren of juist genieten van fijne druppels uit een regendouche met een grote diameter. Daarnaast is de kwaliteit van hetgeen in de markt aangeboden wordt ook van belang, je wilt bij voorkeur niet door de badkamer heen bewegen om het hele lichaam nat te krijgen. Ook een beduidend mindere kwaliteit van materialen, waardoor de douchekop na korte tijd een lelijk uiterlijk krijgt en er defecten optreden, kan voorkomen worden. Zelf deed ik online-onderzoek en inmiddels heb ik de juiste regendouche voor in de badkamer aangeschaft, zodat ik me zelfs kan verheugen om in de ochtend op te staan en te douchen. Zodoende de opgedane ervaringen gebundeld tot de onderstaande punten, die voor eenieder tot andere uitkomsten kunnen leiden, maar in ieder geval het antwoord geven op de vraag: hoe nu de beste regendouche te kiezen.

Wie maakt er gebruik van de regendouche

Een douchekop selecteer je op basis van wie deze allemaal zal gaan gebruiken. Je kan genoegen nemen met een handdouche en een glijstang als er ook kleine kinderen gebruik van de douche moeten maken. Soms wordt ook het huisdier regelmatig onder de douche gewassen, ook dan is een handdouche eigenlijk onmisbaar. Als je echter de douche alleen met volwassenen gebruikt is een vaste regendouche met een wand- of plafondaansluiting weer ideaal. Er zijn echter combinatie mogelijkheden tussen een handdouche en een vaste douchekop aan de wand of het plafond mogelijk. Hierbij wordt middels een omstelling bepaalt naar welke douche de watertoevoer stroomt. Deze derde mogelijkheid beschikt daarmee over de perfecte combinatiemogelijkheden en maakt het douchen voor iedere categorie geschikt.

Wie gaat de douchekop installeren

Als je van plan bent een nieuwe douchekop te laten installeren door een installateur of klusbedrijf, dan kan je gaan voor elke uitvoering, ook een inbouwvariant met leidingwerk dat aangebracht moet worden in de wand is dan geen probleem. Klusbedrijven die het door jouw gewenste systeem kunnen installeren zijn in de directe omgeving voldoende voorhanden. Ook zijn er sanitair webshops waarbij het mogelijk is om je aankopen door heel NL te laten installeren of zelfs de volledige renovatie van de badruimte te laten uitvoeren. Ben je van plan de installatie zelf te doen, dan is het wellicht raadzaam om een geschikt douchesysteem als opbouwexemplaar te kopen die op de muur wordt aangebracht.

Met welke stijl is jouw badkamer ingericht

Je wilt niet eindigen met een douchesysteem dat niet past bij de bestaande inrichting van jouw badkamer. Bedenk dank ook, voordat je op zoek gaat naar het voor jou beste douchesysteem, welke uitstraling deze dient te hebben om bij de bestaande interieurstijl te kunnen passen. Een wat meer nostalgische uitstraling vraagt tenslotte om een heel ander design dan een badkamer die ingericht is op basis van een natuurlijke uitstraling. Veel verschillende interieurstijlen zijn mogelijk maar gelukkig geldt dit ook voor de aantallen en types van de te kiezen douchesystemen. Zodoende is er altijd wel een bij het interieur van uw badruimte passend model te selecteren. Tevens zijn er verschillende afwerkingen, variërend van messing, roestvrijstaal, chroom, goud of zelfs verouderd tin en brons, enz. Bij deze keuze wordt eigenlijk altijd gekeken naar de afwerking van de andere kranen in de badkamer.

Waterbesparende douchekoppen

Het zuinig omgaan met energie en ons drinkwater is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Verantwoorde keuzes maken zijn een onderdeel van deze duurzame ontwikkelingen die ervoor moeten zorgen dat onze planeet, en daarmee onze kinderen, ook een toekomst heeft. Dit is zeker ook van toepassing in de badruimte waar juist een groot gedeelte van ons dagelijkse hoeveelheid water wordt verbruikt. Inbouwreservoirs voor het toilet die al vanaf vier liter water spoelen en het bijpassende, al of niet rimfree, wandcloset, dat zo gevormd is dat de waterflow maximaal reinigt. Of een wastafelkraan met Coolstart, waardoor de kraan minder warm water verspilt zijn voorbeelden van producten die verantwoord omgaan met het energie- en waterverbruik. Een douchekop of handdouche die waterbesparend is, maar ook een meng- of thermostaatkraan voor de douche biedt uitvoeringen waar je absoluut een verantwoorde keuze uit kunt maken.

Hoeveel ben je van plan om te besteden aan een regendouche

Er is verscheidenheid van douchekoppen op de markt en ze variëren in prijs en kwaliteit. Echter, de prijzen zijn niet per definitie altijd recht evenredig met de kwaliteit. Bij een designmodel dat ontworpen is voor een exclusief merk, is de exclusiviteit bepalend voor de prijs en is de kwaliteit niet perse hoger dan bij een ander A-merk. Design heeft nu eenmaal zijn prijs. Wel is er een groot verschil in kwaliteit tussen de reguliere A-merken en de goedkopere importproducten waarbij de kwaliteitstandaarden op een ander niveau liggen. Om de beste kwaliteit tegen de beste prijs te krijgen en de diverse producten goed met elkaar te vergelijken is het internet een prima bron. Hier vind je vaak ook beoordelingen over producten door de gebruiker, veelal ook een goede bron van informatie.

Tot slot

Als je de bovenstaande factoren meeneemt bij de overwegen voor het kopen van jouw regendouche of ander douchesysteem, dan zal je zeker eindigen met de voor jouw situatie de best passende oplossing. Door deze overwegingen vooraf te maken en deze goed uit te zoeken voorkom je dat je straks de antwoorden op deze vragen in de winkel aan het bedenken bent. Dan is het eigenlijk ook niet echt meer mogelijk om objectief vergelijkingen te maken met andere producten of aanbieders. Succes met het uitkiezen van de voor jouw meest geschikte en juiste regendouche en geniet van de momenten in de badkamer daarna.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sani
Aantal keer gelezen: 6026x
Toegevoegd: 20-04-2016 18:20
Gewijzigd: 22-04-2016 19:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3407 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!