Aandachtspunten bij het kiezen van een garagedeur

Aandachtspunten bij het kiezen van een garagedeur

Aandachtspunten bij het kiezen van een garagedeurEen beetje garagedeur gaat met gemak 10 jaar mee. Door de lange levensduur wordt het echter lastig als je voor de keuze staat om een nieuwe garagedeur aan te schaffen. Met welke aandachtspunten moet je rekening houden en wat is een normale prijs? Daarom gaan we in dit artikel uitgebreid in op diverse aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden bij het uitkiezen van een nieuwe garagedeur.

Het gebruik van de garage

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe garagedeur, is het aan te raden om te beginnen bij het begin: op wat voor manier ga je de garage gebruiken? Hiermee bedoelen we of je de garage intensief gaat gebruiken, of je de garage vooral als opslagbox benut of dat je er misschien wel wekelijks de nodige uren in wilt doorbrengen om met je favoriete hobby bezig te zijn.

Het gebruik van de garage heeft gevolgen voor het soort garagedeur dat je het beste kunt kopen. Stel dat de garagedeur dag in dag uit meerdere malen open en dicht wordt gedaan, omdat het hele gezin bijvoorbeeld de fiets moet pakken. Dan is het prettig als het deurblad niet iedere keer in zijn geheel geopend hoeft te worden.

Nog een voorbeeld: Ga je de garage met name als opslagbox gebruiken, dan wil je de ruimte in de garage optimaal benutten en kun je het beste voor een roldeur kiezen. Roldeuren worden namelijk verticaal opgerold in een opbergsysteem dat direct boven de garagepoort wordt gehangen. Op die manier neemt de deur in de garageruimte geen ruimte in en heb je dus meer ruimte om spullen op te slaan. Dat is dan ook de reden waarom er in opslagboxen altijd met roldeuren wordt gewerkt.

Het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt

Garagedeuren worden van diverse materialen vervaardigd. Goedkopere deuren, zoals de klassieke kanteldeuren, zijn bijvoorbeeld van staal gemaakt. Wanneer je voor een luxere uitstraling wilt gaan zijn er ook deuren verkrijgbaar die van hout of kunststof zijn gemaakt. Kunststof deuren zijn zo goed als onderhoudsvrij. Houten garagedeuren zijn dat echter niet, maar kunnen wel een enorme verrijking zijn van de uitstraling van je woning.

Overigens heeft het gebruik van de garage ook gevolgen voor het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt. Stel dat je regelmatig de nodige uren in de garage doorbrengt, dan is een stalen deur niet de beste keuze. Een dergelijke deur houdt immers nauwelijks warmte binnen. Bovendien heb je met dit type deur vaak spleten aan alle kanten van het deurblad. Een geïsoleerde deur van kunststof of van hout is in dat geval een betere optie.

Wel of geen elektrische aandrijving

Een belangrijk punt bij de aanschaf van een garagedeur, is of je de deur handmatig gaat bedienen of dat je voor een elektrische garagedeur wilt gaan. Een elektrische garagedeur heeft als voordeel dat je zonder enige moeite de deur van de garage kunt openen en sluiten, ideaal als je de garage als parkeerplaatsen gebruikt.

Garagedeuren elektrisch maken

Wanneer je voor een deur kiest die niet elektrisch bedienbaar is, hoeft dat niet te betekenen dat je op een later moment de deur niet meer elektrisch kunt maken. Diverse garagedeuren specialisten verkopen namelijk losse elektrische aandrijvingen. Heb je op dit moment nog niet de behoefte aan een elektrisch aangedreven garagedeur, maar weet je niet of dat in de toekomst nog steeds het geval zal zijn? Dan is het aan te raden om voor een deur te kiezen die je achteraf alsnog elektrisch kunt laten maken.

Wat kost een nieuwe garagedeur?

De aanschaf van een nieuwe garagedeur kan een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn. Toch zijn er ook goedkope oplossingen, zoals bijvoorbeeld de eerder besproken klassieke kanteldeuren. Bovendien hangt de prijs ook af van zaken zoals een elektrische bediening en een geïsoleerd deurblad. Om je een idee te geven van wat een nieuwe garagedeur kan kosten, kunnen we je wel een indicatie geven: houd rekening met een bedrag van tussen de 600 en 4500 euro. Daarbij zijn met name de houten garagedeuren een stuk duurder dan deuren die van staal zijn gemaakt.


Tweedehands garagedeuren

Wanneer je je gaat oriënteren op de aanschaf van een nieuwe garagedeur, is het zeker de moeite waard om ook het tweedehandsaanbod te bekijken. Diverse garagedeuren specialisten hebben namelijk een beperkt aanbod tweedehands garagedeuren die je vaak voor een zeer scherpe prijs kunt aanschaffen.

Overigens hoeft het niet eens zo te zijn dat de deuren echt tweedehands zijn, vaak gaat het om de deurbladen die een beschadiging hebben of verkeerd zijn geleverd en niet retour kunnen. Met dergelijke deuren is in principe niets mis en daardoor kan een tweedehands garagedeur een zeer interessante optie zijn.
Ons advies is dan ook om je breed te oriënteren op zowel nieuwe als tweedehands garagedeuren. Ga ook zeker bij een aantal showrooms langs waar je de diverse typen deuren kunt bekijken en de bediening kunt uitproberen. Net zoals bij de aanschaf van ieder ander product, is het van toegevoegde waarde als je een product in het echt ziet, dus dat is bij garagedeuren niet anders.

Hoe kun je de kwaliteit van garagedeuren vaststellen?

Een van de gemakkelijkste manieren om er zeker van te zijn dat je een garagedeur van goede kwaliteit koopt, is door voor een deur te kiezen die van het SKG-keurmerk is voorzien en daarnaast een Politiekeurmerk veilig wonen heeft. Daarnaast kun je jezelf meer zekerheid geven door naar de garantietermijn en de garantievoorwaarden te kijken.

Overigens is het ook aan te raden om reviews te lezen van de garagedeur die jij op het oog hebt. Op die manier kom je erachter hoe andere mensen de deur in de praktijk ervaren en of ze tevreden zijn. Het laatste punt waar je naar kunt kijken is hoe lang een bedrijf dat garagedeuren levert al bestaat. Natuurlijk is het geen garantie dat je op basis daarvan een garagedeur van hoge kwaliteit krijgt, maar over het algemeen blijven bedrijven die slechte producten of diensten leveren niet lang bestaan. Een bedrijf dat is al vele jaren actief is in de garagedeurenhandel, kan dat vaak alleen zijn doordat ze goede producten en service leveren. Dat kun je overigens voor jezelf bevestigen door recensies van klanten te lezen.

Neem de tijd om je te oriënteren

Er zijn behoorlijk veel bedrijven die garagedeuren verkopen, daarom kan het lonend zijn om meerdere offertes bij diverse partijen op te vragen om een vergelijking te kunnen maken en op die manier een goede aankoop te kunnen doen. Let daarbij overigens niet alleen op de prijs, maar ook op de garantievoorwaarden, eventuele gratis montage en andere services. Op die manier kom je tot de juiste deur van de juiste leverancier.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: SjoerdH
Aantal keer gelezen: 1912x
Toegevoegd: 29-11-2018 16:33
Gewijzigd: 01-12-2018 00:33

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!