Het toekomstperspectief voor Cryptocurrency

Het toekomstperspectief voor Cryptocurrency

Het toekomstperspectief voor Cryptocurrency De crypto coins hebben de afgelopen jaren een enorme groei meegemaakt. Vele investeerders hebben een online portefeuille en hebben de crypto ’s in hun wallet staan. In het begin stegen de coins in een rap tempo omhoog, hierna kwam er begin januari 2018 hier een eind aan en daalde de coins flink naar beneden. Sommige investeerders twijfelen of het gunstig is om nog verder te investeren in de coins.

De meest bekende

Omdat er vele honderden cryptocurrencies zijn zullen we in dit artikel de meest populaire cryptocurrencies bespreken. Hierbij bespreken we wat voor coin dit is en waar het in de toekomst mogelijk naartoe gaat. 

Bitcoin 

Als eerste beginnen we met de bitcoin, dit is de bekendste bitcoin van alle cryptocurrencies. Bitcoin heeft net zoals andere currencies een enorme boost meegemaakt en steeg in korte periodes zeer hoog (tot 20.000 euro). Bitcoin is de oorspronkelijke blockchain en is ontworpen als vorm van geld. Na de hoge stijging (en daling) verwachten verschillende deskundige dat deze coin in de toekomst weer zal gaan stijgen. Dit hebben zij berekend door de geschiedenis van de bitcoin te bekijken. Hierin werd duidelijk dat telkens na een grote groei en volgens de statistieken telkens weer een stevige daling wordt waargenomen. Na de daling van de bitcoin dachten daardoor vele dat de stijging voorbij was, de deskundige zagen hier meer achter en wisten dat dit de normale loop is die zich continu herhaalt bij bitcoin. 


Litecoin

Litecoin is een van de eerste altcoins. Alle cryptomunten die na de bitcoin kwamen worden de altcoin genoemd. De bedoeling van litecoin was vooral om meer snelheid in de transacties te krijgen. Bitcoin bestond al maar hierbij werd volgens gebruikers te lang gewacht voor een transactie. Bij litecoin gingen de transacties een stuk sneller zonder dat hiervoor een derde partij ter sprake kwam. Doordat litecoin een goed imago heeft en als betrouwbaar overkomt wordt verwacht dat deze in de toekomst zal stijgen. Dit komt tevens door de snelle transactie die de munt heeft. 


Ripple

Ripple is een bekende munt die evenals de litecoin in een vroeg stadium beschikbaar was. De koers is niet zo hoog als de bitcoin, dit maakt voor een investeerder niet veel uit omdat beide munten aanzienlijk kunnen verhogen in hun koers. Ripple had een snelle stijging in het begin maar deze werd na een tijd steeds minder. De betrouwbaarheid van de munt werd namelijk minder en er verschenen berichten op nieuwspagina’s waarin stond dat Ripple juist van de wereldwijde banken zijn. De toekomst voor Ripple wordt dan ook als niet goed gezien en wordt afgeraden om hierin te investeren. 


Ubiq

Ubiq is een munt dat aantrekkelijk is voor bedrijven. Ubiq is een beginnende munt dat zijn weg nog wel naar boven moet vinden. Als er meer mensen de munt Ubiq toepassen kan het systeen pas echt goed gaan werken. Vaak vinden bedrijven het wat te vroeg om hiermee gebruik van te maken of vinden het te riskant. Dit komt omdat grotere concurrenten van bedrijven er ook geen gebruik van maken.





Blockchain

De blockchain wordt gezien als ‘de’ systeem voor in de toekomst. Hier zal volgens vele deskundigen ook steeds meer gebruik van worden gemaakt. Blockchain is namelijk een waterdicht systeem en staat voor veiligheid. Elk pc heeft namelijk een kopie van de blockchain, hierdoor kan je het systeem niet voor de gek houden of manipuleren. Alle transacties worden dus gecontroleerd door alle aangesloten computers. De blockchain wordt vaak vergeleken met geld en investeren, in de praktijk kan blockchain nog vele andere dingen gebruikt worden. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden voor elektronische patiëntendossiers, of stemmen tijdens een landelijke verkiezing. Wanneer er fraude wordt gepleegd tijdens verkiezingen wordt dit door de kopieën van andere aangesloten computers opgemerkt en worden de stem(men) ongeldig verklaard en niet meegeteld. 

 

Samenwerken

Voor bedrijven is het handig om samenwerking te zoeken binnen de keten. Blockchain stimuleert zulke samenwerkingen. Door namelijk allerlei gegevens en documenten veilig onderling naar elkaar te versturen. Daarbij is ook de herkomst van alle transacties bekend, oftewel alles is terug te vinden. 

Doordat de hele keten alle transacties kan zien en controleren is het een zeer transparant systeem. Iedereen kan alles volgen en controleren hierdoor ontstaat er een soort geautomatiseerde accountant. 

 

Eerlijke lonen

Door blockchain wordt er duurzamer en eerlijker gewerkt. In bijvoorbeeld de chocoladeketen zijn er verschillende ketens die de prijs steeds verhogen, sommige meer dan de ander. Bij gebruik van blockchain kan zowel de boer als fabrikant zien hoeveel ieder keten vraagt voor de prijs. Hierdoor is de markt transparanter en is het niet acceptabel als de hele keten ziet dat één schakel de prijs aanzienlijk verhoogt. 

 

Slimme afspraken

Door blockchain is het ook mogelijk om slimme contracten te maken tussen bedrijven en consumenten. De consumenten krijgen vaak een extraatje en bedrijven kunnen meer waarde geven aan hun klanten. Deze slimme afspraken zijn afspraken waarbij er vaak beloningen/compensaties zijn wanneer iets niet verloop zoals het hoort. Als een vliegtuig bijvoorbeeld een aantal uur vertraging heeft kan er automatisch een bon of coupon komen waarbij de klanten gratis een kopje koffie kunnen ophalen, een win-win situatie waarbij de klant iets extra’s krijgt en het bedrijf meer waarde kan leveren en een hoger percentage tevreden klanten krijgt. 


En de bedrijven van nu?

Vele bedrijven/systemen van nu zullen overbodig worden. De complete besluitvorming en financiële besluitvormingen vanuit de regering kan vervangen worden door de blockchain technologie. Dit is veiliger, sneller, transparanter en eenvoudig in gebruik te nemen zonder hoge implementatiekosten of dergelijke abonnementskosten. De blockchain is dan ook niet direct een bedreiging voor bedrijven die denken hun core business te verliezen. Bedrijven zullen weliswaar diensten verliezen die blockchain kan overnemen maar er zijn nog genoeg kansen over. Deze bedrijven kunnen namelijk een extra service aanbieden. Zij kunnen bedrijven kennis laten maken met blockchain en deze introduceren binnen het bedrijf, hierna kan het bedrijf ervoor kiezen om dit toe te passen in de praktijk of juist niet. 


Voorlopig moeten we kijken wat de toekomst de verschillende systemen brengt. Niks is met zekerheid te zeggen en blockchain heeft tijd nodig om door de verschillende bedrijven geïmplementeerd te worden, dit zal naar verwachting een aantal jaar duren. Ook zullen veel mensen nog terughoudend zijn over het investeren in cryptocurrrency en het betalen ermee. Vooral de jongere generatie zal dit gaan oppakken en wie weet zal dit in de toekomst de nieuwe manier van betalen worden. 







                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: marloes83
Aantal keer gelezen: 1578x
Toegevoegd: 06-04-2020 09:06
Gewijzigd: 06-04-2020 09:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!