Hoe maak je een alcoholvrije cocktail?

Hoe maak je een alcoholvrije cocktail?

Hoe maak je een alcoholvrije cocktail? Als je graag een cocktail drinkt, maar je wilt liever geen alcohol, dan kun je een alcoholvrije cocktail maken. Je vindt hier leuke ideeën en tips over lekkere alcoholvrije cocktails die jezelf kunt maken.

Eigen alcoholvrije cocktail maken

Als je over een cocktail praat dan denk je meteen aan een lekkere cocktail met verschillende soorten alcohol er in. Maar sinds dat jonge mensen onder de 18 jaar geen alcohol meer mogen drinken is het idee ontstaan om een alcoholvrije cocktail te gaan maken. Een cocktail maken zonder dat je daarbij alcohol gaat gebruiken kan ook best lekker zijn, ervaar dat zelf. Een cocktail zonder alcohol is ook helemaal niet saai er zijn genoeg cocktails zonder alcohol. Je kunt al in meerdere restaurants op de kaart cocktails vinden waar geen alcohol in zit. Het grote voordeel wat je hebt als je een alcoholvrije cocktail neemt is dat je deze ook gerust overdag kunt drinken, de kans op een kater is namelijk niet aanwezig.

Basis alcoholvrije cocktail

De basis van de alcoholvrije cocktail bestaat uit fruitsap, vers fruit, een cocktailshaker en ijsklontjes. Je kunt zelf fruit kiezen wat je lekker vindt en zo kun je dus ook een zoete alcoholvrije cocktail maken, of juist een cocktail met een wat bittere smaak. Zo kun je heerlijk variëren. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Veel mogelijkheden met alcoholvrije cocktails

Nu is het niet zo dat alle cocktails geschikt zijn om ze zonder alcohol te maken, maar als je een fruitcocktail wilt maken dan kan het bijna altijd zonder alcohol. Als je vers fruit hebt samen met een blender dan ben je een heel eind op de goede weg.

Alcoholvrije cocktail met bessen

Ben je een liefhebber van bessen dan zou je kunnen beginnen met een Berrytini Virgin te gaan maken op basis van geblende verse besjes. Als je deze naam leest dan denk je meteen aan een martini, maar je moet het bereiden als een daiquiri. Je moet de bessen samen met wat frambozen in de blender doen. Hier moet je dan cranberrysap en een scheutje suikersiroop aan toe voegen. En als laatste moet je verse limoensap van een halve limoen er bij doen. Dit alles moet je blenden tot het drinkbaar is, je kunt het dan uitschenken in een martiniglas. Als je dit klaar hebt zou je het nog kunnen garneren met een takje munt samen met twee blauwe bessen. Je zult hoge ogen gooien met deze heerlijke en blikvangende cocktail. Maak deze voor je vrienden en ze zullen de alcohol niet missen.

Alcoholvrije cocktail mango dream

Een andere alcoholvrije cocktail die je zou kunnen maken is een Mango Dream. Deze cocktail maak je hetzelfde als al de andere cocktails zonder alcohol als het met fruit is. Heb je een Mango Dream gemaakt dan zul je een zacht zoete, dromerige cocktail met Mango en yoghurt proeven. Deze alcoholvrije cocktail kun je eventueel ook serveren als toetje aan je gasten na een maaltijd.

Geen alcohol?

Het kan zijn dat je geen alcohol mag drinken, als je dan een avondje hebt met vrienden en vriendinnen zou je er ook voor kunnen kiezen om ook mee te borrelen, het is altijd gezelliger dan dat je de hele avond cola moet drinken. Je kunt als je graag mee wilt borrelen en je wilt geen alcohol gebruiken een Bregje laten maken in een wijnglas, dit is een ideale alcoholvrije borrel zeker wat betreft de uitstraling, de kleur en de smaak. Deze borrel kun je maken in een wijnglas met crushed ice en appelsap, twee delen, dan 1 deel bruiswater en limoensap van een halve limoen. Dit alles moet je dan een beetje roeren en garneren met limoen en een muntkroontje.

Zwanger en alcohol

Ben je zwanger dan gebruik je natuurlijk geen alcohol, natuurlijk is dan een alcoholvrije cocktail wel een oplossing. Je zou naar punch kunnen vragen met frambozen en alcoholvrij wit bier. Dit kun je ook gemakkelijk zelf maken. Om dit te maken moet je een blender nemen daar doe je dan een bakje frambozen in met wat limoensap. Daarna neem je ook nog wat suikersiroop en een half glas water, ook dit doe je dan in de blender. Als je de pulp van de frambozen wilt scheiden dan moet je het sap uit de strainer in een schenkkan, die gevuld is met ijs, gieten. In dezelfde kan moet je dan per persoon een flesje wit bier toevoegen, dan roer je dit even met een lange lepel en je kunt het uitschenken in wijnglazen.

Alcoholvrije cocktails populair

Alcoholvrije cocktails zijn helemaal in en ze zijn bovendien ook nog erg lekker, wie zegt er ‘nee’ tegen een alcoholvrije cocktail? Als je verschillende soorten lekkere alcoholvrije drank door elkaar heen mixt kan het zomaar zijn dat je een nog lekkerder drankje hebt gemaakt. Een alcoholvrije cocktail maken is helemaal niet moeilijk, je moet er gewoon aan beginnen. Proberen en proeven en weer proberen en nog eens proeven. Wat wil je nog toevoegen? Op die manier komt er een heerlijke cocktail uit jouw handen.

Alcoholvrije cocktail zelf maken

Als je zelf een alcoholvrije cocktail wilt maken, dan is dat niet alleen een verstandige keuze, het is ook een leuke bezigheid. Je hebt er ook niet zoveel ingrediënten voor nodig en je cocktail is zo klaar. We geven je hieronder twee tips voor alcoholvrije cocktails.

Allereerst zou je een Cosmopolitan kunnen maken, daarvoor heb je nodig:

 • Cranberrysap
 • Soda water
 • Limoensap
 • IJsklontjes


Je neemt cranberrysap, sodawater en een beetje limoensap met een paar ijsklontjes in de shaker. Je schudt het goed door elkaar en dan kun je het door de zeef in een gekoeld glas gieten. Een schijfje citroen er bij en je alcoholvrije cocktail is klaar.

Een andere alcoholvrije cocktail die je kunt maken is Sangria.
Je krijgt dan:

 • Twee / drie eetlepels suiker
 • Een flink glas sinaasappelsap
 • 1 sinaasappel
 • 1 citroen
 • 1 appel of perzik
 • 1 liter druivensap
 • Een halve liter bronwater met koolzuur

Je neemt eerst het fruit en dit snijd je in kleine stukjes. Dan meng je dit met sinaasappelsap en met druivensap in een kan. Roer het goed, zodat de suiker ook goed is opgelost. Dan zet je de kan in de koelkast, zodat hij even goed koud kan worden en vlak voordat je het geheel gaat serveren doe je wat bronwater er doorheen en roer je het nog even goed door elkaar. Proost, je alcoholvrije cocktail is klaar!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 4148x
Toegevoegd: 19-06-2015 10:39
Gewijzigd: 22-08-2015 12:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!