Hoe reinig ik het beste mijn tuinmeubelen?

Hoe reinig ik het beste mijn tuinmeubelen?

Hoe reinig ik het beste mijn tuinmeubelen?Uw tuinmeubelen op hun best houden is een hele klus, maar wel de moeite waard. Uw tuin is een geweldige plek om tot rust te komen en te ontspannen met uw vrienden en familie. Het is echter ook een plek waar vuil en viezigheid zich snel kunnen ophopen. Houd daarom uw tuinmeubels in tiptop conditie. Hier zijn enkele van de beste manieren om uw tuinmeubelen op lange termijn schoon te houden.

Het beste seizoen om tuinmeubels schoon te maken

Als u uw tuinmeubelen de hele winter in de schuur of garage hebt gezet, hebt u een mooie gelegenheid om ze schoon te maken. Verwijder gewoon de kussens en was de bekleding. U kunt ook een tuinslang gebruiken om de poten en het houtwerk schoon te maken. Wanneer het weer tijd is om uw meubels op te bergen, kunt u de kussens gewoon weer terugplaatsen en hebt u uzelf een hoop tijd bespaard. 

Soorten buitenmeubilair

Als u op zoek bent naar manieren om uw meubels schoon te houden, vraagt u zich misschien af wat voor soort meubels er zoal zijn. Er zijn een paar verschillende soorten meubels die u voor uw tuin kunt krijgen. Er zijn twee soorten terrasmeubilair, Meubilair dat glad van oppervlak is en dus gemakkelijk met een tuinslang of hoge drukreiniger schoongemaakt kan worden. Of tuinmeubilair dat bekleed is met (vaak vochtwerende) stof. Dit type meubilair moet worden afgeveegd met een vochtige doek en vervolgens moet u het laten drogen, voordat u het weer opbergt.

Op te klappen terrasmeubelen
Op te klappen terrasmeubelen kunnen tijdens de wintermaanden in de garage worden opgeslagen en er in het voorjaar weer worden uitgehaald. Het hoeft niet zo vaak onderhouden te worden omdat het niet het hele naar buiten staat. Als je echt serieus bent over het schoonhouden van je meubels, probeer dan een product zoals een meubelpoetsmiddel te gebruiken. Dit laat laagje glans op uw meubels achter. Zo zien ze er weer als nieuw uit en blijven ze langer schoon.

Veeg eerst het afval op

Het aanpakken van de meest voorkomende oorzaak van uw meubels die vies en bevlekt worden Het is dan ook belangrijk om eerste het vuil eraf te vegen.  Vermijd het gebruik van oplossingen met zout erin bij het afvegen. Zout kan ervoor zorgen dat uw meubels kromtrekken, verkleuren en kleverig worden. Vooral in de zilte zeelucht is het belangrijk hier op te letten. 

Uw tuinmeubelen schoonmaken

Zodra het vuil is verwijderd, is het tijd om te beginnen met het schoonmaken van uw meubels. U hebt hier een paar opties, afhankelijk van wat voor soort meubels u heeft. Tuinmeubelen met een glad oppervlak kunt u gewoon afspuiten. Beklede meubels kunt u afnemen met een vochtige doek en vervolgens laten drogen, of u kunt ze stofzuigen.

De beste manier om uw meubels schoon te maken is met een huishoudelijk schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Zachte borstels zijn ook ideaal voor het schoonmaken van tafels en stoelen, terwijl zachte sponzen kunnen worden gebruikt voor het schoonmaken van kleinere voorwerpen, zoals lampen, vazen en vogelbaden die in uw tuin staan. U kunt ook een doek in een huishoudschoonmaakmiddel, zoals azijn, dompelen en het meubilair ermee schoonvegen. Voor meer hardnekkige vlekken, zoals bloed, kunt u producten als Oxi Clean proberen, die veilig zijn voor de meeste oppervlakken. Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste tuincentra.

Vermijd agressieve chemicaliën bij hout

Wanneer u uw houten meubels schoonmaakt, is het belangrijk om in gedachten te houden dat u niet het hout zelf schoonmaakt. In plaats daarvan wilt u het vuil van het oppervlak verwijderen. Dus inderdaad niet het hout zelf. Om een houten tafel of stoel schoon te maken, gebruikt u gewoon een zachte lap of doek die u in een huishoudschoonmaakmiddel hebt gedrenkt. Onthoud dat houten meubelen poreus zijn en ze dus het reinigingsmiddel zullen absorberen. U kunt verschillende doeken proberen om te zien welke het meest effectief is om het vuil te verwijderen.

Als u een bank, stoel of ander voorwerp van stof hebt, kunt u proberen het af te nemen met een mengsel van water en azijn. Dit mengsel is veilig voor de meeste stoffen en is een goedkope en effectieve manier om stof schoon te maken.

Vergeet niet uw zonnescherm schoon te maken

Zodra uw meubels schoon zijn, kunt u naar de luifel of het zonnescherm gaan. Luifels en zonneschermen worden snel vies, dus het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. U kunt uw zonnescherm stofzuigen als het gemaakt is van stof of houten planken. Als de luifel van plastic is, is het veel moeilijker om te stofzuigen, dus u zult een bezem moeten gebruiken om het vuil te verwijderen. Als uw zonnescherm gemaakt is van een materiaal dat gemakkelijk beschadigd raakt, zoals hout, kunt u het beter door een professional laten schoonmaken. Zij kunnen het vuil en de vlekken verwijderen terwijl ze uw zonnescherm beschermen tegen beschadiging.


Bescherm uw tuinmeubelen met een hoes

Gelukkig zijn er hoezen om op een veilige manier uw meubels te beschermen tegen schade. Er zijn een paar verschillende soorten hoezen verkrijgbaar. U kunt plastic hoezen vinden die u na gebruik gewoon kunt weggooien, of u kunt hoezen vinden die herbruikbaar zijn. Plastic hoezen zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden. Ze beschermen uw meubelen tegen vocht en houden ook het licht tegen. Hoezen voor meermalig gebruik zijn gemaakt van stevig materiaal dat kan worden gewassen en steeds opnieuw kan worden gebruikt. Ze zijn duurder dan plastic hoezen, maar ook veel duurzamer. Als uw meubels duur en/of verzamelobjecten zijn, moet u ze beschermen met een hoes. Het is gemakkelijk genoeg om te doen en bespaart u een hoop gedoe.

De juiste plaats in de tuin voor uw tuinmeubelen?

Er zijn een paar verschillende plaatsen waar u uw tuinmeubelen kunt plaatsen. Er zijn veel voordelen aan het plaatsen van uw meubels in de buurt van de deur die naar uw huis leidt. Door uw tuinmeubelen dicht bij de voordeur te plaatsen, kunt u uw tuinmeubelen gemakkelijk naar binnen brengen. Een andere goede plek om uw tuinmeubelen te plaatsen zou de buurt van uw patio deur zijn. Als u uw meubels vlak voor deze deur plaatst, hebt u snel toegang tot uw meubels wanneer u ze moet schoonmaken of de kussens moet vervangen. Een andere geweldige plek om uw tuinmeubilair te plaatsen is in de buurt van een open raam. Zo kunt u frisse lucht binnenlaten en blijven uw meubels schoon en stofvrij. Als u een terras heeft, kunt u uw tuinmeubilair op het terras plaatsen, zodat u dicht bij uw buitenruimte blijft. Zo kunt u gemakkelijk bij uw terras komen en het schoonmaken als dat nodig is.

Welke schoonmaakproducten zijn er voor tuinmeubelen?

Er zijn een aantal verschillende producten die u kunt gebruiken om uw meubels schoon te maken. Verschillende soorten huishoudelijke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor verschillende soorten binnen- en buitenmeubelen. Als u een plastic tafel of stoel hebt, kunt u een meubelpoetsmiddel gebruiken om ze schoon te maken. U kunt ook proberen een stofzuiger met een zachte borstel of een huishoudschoonmaakmiddel te gebruiken om de binnenkant van uw meubels schoon te maken. Als uw meubels van hout zijn, kunt u proberen houtpoets te gebruiken of ze gewoon af te nemen met een doek. U kunt ook proberen een bezem te gebruiken om vuil en afval van het oppervlak van uw meubels te verwijderen. Als u een terras heeft, kunt u ook proberen het terras regelmatig te reinigen, daarmee voorkomt u ook vele vuil op uw tuinmeubelen. Goede schoonmaakmiddelen zijn verkrijgbaar bij een gerenommeerd tuincentrum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 950x
Toegevoegd: 10-05-2022 11:36
Gewijzigd: 12-05-2022 09:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!