filmster

Hoe word je een filmster?

filmsterDroom je er altijd al van om een filmster te worden? Wil je graag weten hoe je dat wordt? En waar je moet beginnen? Er zijn heel veel manieren om bekend te worden. In ieder geval komen de rollen je niet aanwaaien. Het is dus belangrijk dat je je keihard inzet en je talent verder ontwikkelt, anders is de kans op een doorbraak erg klein.

Als je graag een filmster wilt worden en jij jouw droom waar wilt maken, dan is het een zaak dat je er echt serieus mee aan de slag gaat. Je bent namelijk niet de enige die graag filmster wilt worden. Door je aan een aantal stappen te houden, spring je eruit en ben je de concurrentie voor. Dan heb je in ieder geval een grotere kans om op te vallen en een beroemd filmster te worden. Het is in ieder geval belangrijk dat je over de volgende eigenschappen beschikt:

  • Doorzettingsvermogen
  • Flexibiliteit
  • Talent
  • Motivatie
  • Inlevingsvermogen
  • Durf

Denk eerst goed na

Het is niet makkelijk om een succesvol filmster te worden. Bedenk dus eerst goed of je het echt wilt en wat je precies wilt gaan doen. Je kunt namelijk in films spelen, maar ook in series. Ga ook na of je echt acteur wilt worden, omdat je het werk leuk vindt, of gaat het je meer om de beroemdheid? In het laatste geval, kun je ook voor een ander beroep kiezen zoals cabaretier, topsporter, politicus enzovoort. Er zijn namelijk honderden manieren om beroemd te worden. Zo kun je ook gaan zingen, toneelspelen, schrijven of zelfs vloggen. Verder is er ook maar een heel klein aantal acteurs dat echt goed geld verdiend met hun werk. De meesten worden er niet rijk of beroemd van.

Volg cursussen of een gerichte opleiding

Natuurlijk is het belangrijk dat je acteertalent hebt, maar hier kun je niet alleen op jouw acteervermogen vertrouwen. Bij het vak van filmster komt veel meer kijken, dan enkel talent. Het is dan ook een noodzaak dat je een cursus of een goede opleiding volgt, waarbij je leert om je talent nog beter in te zetten. Ook leer je dan meer over de verschillende acteertechnieken. In Nederland zijn er verschillende scholen waar je een opleiding tot acteur kunt volgen:

  • MBO Theaterschool in Rotterdam
  • Toneelacademie Maastricht
  • Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht
  • Theaterschool Arnhem
  • Theaterschool Amsterdam 


Je wordt niet zomaar toegelaten tot een theateropleiding. Aangezien veel mensen acteur willen worden, zijn de toelatingseisen erg streng en alleen de mensen die de meeste kans maken om echt door te breken worden tot de opleiding toegelaten. Zo volg je eerst een selectieprocedure. Als je erdoor komt, volgt er een intakegesprek en daarna wordt pas bepaald of je de opleiding mag volgen. Je moet jezelf dus continu bewijzen. Gedurende de opleiding is dit ook het geval. Het is behoorlijk zwaar en je moet dan ook genoeg zelfvertrouwen hebben en sterk in je schoenen staan.

Begin klein

Nadat je een theateropleiding hebt afgerond of een acteercursus hebt gevolgd, word je natuurlijk niet direct beroemd. Je zult zelf aan de slag moeten om rollen te krijgen. Loop audities af en begin klein. Kies ervoor om zoveel mogelijk rolletjes aan te nemen om wat ervaring op te doen. Bovendien staat dit ook weer goed op je cv en kun je het in je portfolio plaatsen. Verder leer je dan ook steeds meer (bekende) mensen in de filmwereld kennen. Iets dat weer in je voordeel werkt. Zorg er ook voor dat je je vaardigheden en kennis op peil houdt door workshops of cursussen te volgen.

Schrijf je in bij castingbureaus

Je hoeft niet alleen zelf actief op zoek te gaan naar acteerklussen. Schrijf je ook in bij meerdere castingbureaus. Deze bureaus zijn altijd op zoek naar acteurs en actrices voor acteerklusjes. Ga wel na of je te maken hebt met een betrouwbaar bureau. Lees bijvoorbeeld de recensies op internet en let op de inschrijfkosten. Een gerenommeerd castingbureau hanteert lage kosten of vraagt helemaal niets. Met deze inschrijvingen houdt het natuurlijk niet op. Zoek regelmatig contact met de bureaus of ga er langs om te vragen of ze nog een klus hebben.

Loop audities af

Na je inschrijving zullen de castingbureaus je regelmatig benaderen voor een acteerklus. Waarschijnlijk moet je hier auditie voor doen. Dit is vaak erg spannend, vooral als je het nog nooit hebt gedaan. Echter, oefening baart kunst. Hoe meer audities je afgaat, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt en hoe makkelijker het wordt. Je krijgt er steeds meer ervaring mee. Geef de moed dus niet op als je na 5 audities nog steeds geen rol te pakken hebt.

Ga figureren

Doe af en toe figurantenwerk. De castingbureaus kunnen je ook casten als figurant voor een film. Verder vind je online ook wel eens oproepjes waarin er naar figuranten wordt gezocht. Door als figurant te werken, doe je al een beetje ervaring op. Je maakt dan mee hoe het er op een filmset aan toegaat. Bovendien kan je deze werkzaamheden ook weer op je cv vermelden.

Leef gezond

Natuurlijk is het voor iedereen belangrijk om gezond te leven, maar voor een acteur is het nog nét iets belangrijker. Je moet er immers altijd gezond en fit uitzien. Eet dan ook gezond en sport regelmatig. Huur eventueel een personal trainer en/of een diëtiste in om gerichter aan je lichaam te werken. Verder zijn alcohol en roken natuurlijk ‘not done’. Vooral in de dagen voordat je een auditie hebt. Alcohol en roken tasten je huid aan, waardoor je er niet echt fit uitziet. Met een moe, brak hoofd maak je natuurlijk geen goede indruk tijdens een auditie.

Een representatief uiterlijk

Zorg ervoor dat je er representatief uitziet. Ga dus regelmatig naar de kapper en kleed je netjes. Trakteer jezelf dan ook op een stijlvolle, trendy outfit die bij jou als persoon past. Hiermee laat je zien wie je bent. Neem ook een professionele houding aan en laat je niet uit het veld slaan bij een tegenslag. Door positief en professioneel te zijn, maak je veel meer indruk.

Laat de moed niet zakken

Natuurlijk zal je niet direct omkomen in de vele rollen. Als je een keer een filmrol te pakken hebt, betekent dit dus nog niet dat je gelijk meerdere rollen krijgt. Het draait vooral om doorzettingsvermogen. De meeste filmsterren speelden eerst jarenlang in B- of C-films en hadden bijrollen, voordat ze doorbraken. Verder hadden ze er bijbaantjes naast. Geef het dus niet op als het je niet snel lukt. Blijf in jezelf geloven, ook na de tiende mislukte auditie of weer een afwijzing. Onthoud dat alle bekende filmsterren ook ooit niet beroemd waren en keihard hebben gewerkt om de top te bereiken. Als je positief blijft en je eenmaal een rol te pakken hebt, dan komt het succes vanzelf en word je al snel een filmster.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 3342x
Toegevoegd: 13-10-2016 22:51
Gewijzigd: 17-10-2016 01:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3866 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!