Wat is een VPN? Hoe werk een VPN?

Wat is een VPN? Hoe werkt een VPN?

Wat is een VPN? Hoe werk een VPN?Omdat we in een verbonden wereld leven, zijn veiligheid en privacy van cruciaal belang om onze persoonlijke veiligheid tegen kwaadwillige hacks te waarborgen.

Veelgestelde vragen over VPN

Van online bankieren tot dagelijkse communicatie met collega's, we verzenden nu vaak gegevens over onze computers en smartphones. Het is buitengewoon belangrijk om manieren te vinden om ons digitale leven te beveiligen en daarom zijn VPN's steeds gebruikelijker geworden.

Wat is een VPN?

Een virtual private network (VPN) is een technologie waarmee u een veilige verbinding kunt maken via een minder beveiligd netwerk tussen uw device en het internet. Het beschermt uw privacy doordat u anoniem lijkt te zijn waar u maar wilt. Een VPN is gunstig omdat het een passend niveau van beveiliging en privacy voor de verbonden systemen garandeert. Dit is uiterst handig wanneer de bestaande netwerkinfrastructuur het alleen niet kan ondersteunen. Als uw computer bijvoorbeeld is verbonden met een VPN, doet de computer alsof deze zich ook in hetzelfde netwerk bevindt als de VPN. Al uw online verkeer wordt overgedragen via een beveiligde verbinding met de VPN. De computer zal zich dan gedragen alsof hij zich in dat netwerk bevindt, zodat u veilig toegang kunt krijgen tot lokale netwerkbronnen. Ongeacht uw locatie, krijgt u toestemming om het internet te gebruiken alsof u aanwezig was op de locatie van het VPN. Dit kan zeer nuttig zijn voor personen die een openbare wifi gebruiken. Daarom, wanneer u op internet surft terwijl u op een VPN bent, zal uw computer contact opnemen met de website via een gecodeerde VPN-serviceverbinding. De VPN stuurt vervolgens het verzoek voor u door en stuurt het antwoord van de website terug via een beveiligde verbinding. VPN's zijn echt gemakkelijk te gebruiken en worden beschouwd als zeer effectieve hulpmiddelen. Ze kunnen worden gebruikt om een ??breed scala aan dingen te doen. De populairste typen VPN's zijn RPN-VPN's en site-to-site VPN's.

Wat is een VPN met externe toegang?

Een externe VPN gebruikt openbare infrastructuur zoals internet om externe gebruikers veilige toegang tot hun netwerk te bieden. Dit is vooral belangrijk voor organisaties en hun bedrijfsnetwerken. Het is cruciaal wanneer werknemers verbinding maken met een openbare hotspot en internet gebruiken voor het verzenden van werkgerelateerde e-mails. Een VPN-client op de computer of het mobiele apparaat van de gebruiker maakt verbinding met een VPN-gateway in het bedrijfsnetwerk. Voor deze gateway moet het apparaat doorgaans zijn identiteit verifiëren. Vervolgens maakt het een netwerkverbinding naar het apparaat waarmee het interne netwerkbronnen zoals bestandsservers, printers en intranetten kan bereiken, alsof het zich op hetzelfde lokale netwerk bevindt. Gewoonlijk vertrouwt het op Internet Protocol Security (IPsec) of Secure Sockets Layer (SSL) om de verbinding te beveiligen. SSL VPN's kunnen echter ook worden gebruikt om beveiligde toegang tot één applicatie te bieden in plaats van een volledig intern netwerk. Sommige VPN's bieden ook Layer 2-toegang tot het doelnetwerk; hiervoor is een tunnelingprotocol nodig zoals PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) of L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) dat over de basis-IPsec-verbinding loopt.

Wat is een site-to-site VPN?

Dit is wanneer de VPN een gateway-apparaat gebruikt om verbinding te maken met het hele netwerk op één locatie met een netwerk op een andere locatie. Het merendeel van site-to-site VPN's die verbinding maken via internet gebruiken IPsec. In plaats van het openbare internet te gebruiken, is het ook normaal om carrières multiprotocol label switching (MPLS) clouds te gebruiken als het belangrijkste transport voor site-to-site VPN's. VPN's worden vaak gedefinieerd tussen specifieke computers en zijn in de meeste gevallen servers in afzonderlijke datacenters. Nieuwe hybride toegangssituaties hebben de VPN-gateway nu echter omgezet in de cloud, meestal met een veilige link van de cloudserviceprovider naar het interne netwerk.

Wie heeft een VPN nodig?

Personen die vanaf een computer, tablet of smartphone toegang tot internet hebben, zullen baat hebben bij het gebruik van een VPN. Een VPN-service verhoogt uw beveiliging altijd door al uw online activiteiten te coderen en te anonimiseren. Daarom kunnen zowel particuliere als zakelijke gebruikers profiteren van het gebruik van een VPN. Communicatie die plaatsvindt tussen de VPN-server en uw apparaat is gecodeerd, dus een hacker of website die u bespioneert, weet niet welke webpagina's u opent. Ze kunnen ook geen privé-informatie zien zoals wachtwoorden, gebruikersnamen en bank- of winkeldetails enzovoort. Iedereen die zijn privacy en beveiliging online wil beveiligen, doet er verstandig aan een VPN te overwegen.


Hoe een VPN-service kiezen?

Er is een breed scala aan VPN-servers op het internet. Sommige zijn gratis, maar de besten vereisen een maandelijks abonnement. Voordat u besluit een VPN te downloaden, moet u rekening houden met de volgende factoren om een VPN te begrijpen :
Kosten - VPN's zijn niet al te prijzig, maar ze variëren van leverancier tot leverancier. Als uw grootste zorg de prijs is, ga dan met iets goedkoops of gratis, zoals Spotflux Premium VPN of AnchorFree HotSpot Shield Elite. Probeer in ieder geval een gratis server, maar ze hebben een paar nadelen, omdat ze veel gebruikers aantrekken. Gratis servers zijn vaak langzamer en aangezien de meeste door advertenties worden ondersteund, plaatsen ze advertenties op de online pagina's die u bezoekt. Anderen kunnen zelfs de snelheid van uw verbinding beperken, evenals uw online tijd of hoeveelheid overgedragen gegevens.
Het is ook belangrijk op te merken dat toonaangevende VPN-providers zoals NordVPN en Private Internet Access sterkere beveiligingsfuncties bieden om te zorgen dat u digitaal veilig bent. Wanneer u een betaalde VPN-service selecteert, moet u altijd controleren in welke landen de servers worden uitgevoerd.

  • Betrouwbaarheid - Selecteer een VPN die betrouwbaar is en lees de recensies om ervoor te zorgen dat hij u kan beschermen door u voldoende online privacy te bieden.
  • Hoge beveiliging - Een effectieve VPN heeft de volgende beveiligingsfuncties: 128-bits codering, anonieme DNS-servers en het ontbreken van verbindingslogboeken.
  • Zijn er bandbreedtelimieten? Dit kan vaak worden gekoppeld aan de prijs; meer betalen levert over het algemeen meer bandbreedte op met snellere internettoegang.
  • Zijn apps voor Android, iOS-telefoons en tablets beschikbaar? Apps voor Android- en iOS-apparaten zijn ook kwetsbaar, dus zorg ervoor dat uw VPN-server ze kan ondersteunen.

Om de privacy te waarborgen, moet u ervoor zorgen dat u over een VPN beschikt die geen online logboeken opslaat. Sommige servers bieden bescherming tegen virussen en spyware en dergelijke functies kunnen uw online veiligheid aanzienlijk vergroten.
Het gebruik van een no-logs VPN-service biedt u een hogere mate van beveiliging. Het kan u beschermen tegen algemene bewaking door de overheid en voorkomen dat uw internetprovider uw online activiteiten kent.

Een VPN gebruiken voor Netflix en andere verboden schatten

Online streamingdiensten zoals Netflix en Hulu hebben het voor buitenlandse gebruikers moeilijk gemaakt om toegang te krijgen tot hun inhoud in andere landen. Veel mensen kunnen regiobeperkingen omzeilen door een VPN-service te gebruiken om uw verkeer door een ander land te leiden. Het kan vrij eenvoudig zijn om Netflix en andere beperkte goodies te bekijken. U moet een VPN-service gebruiken waarmee u een uniek IP-adres kunt krijgen. Dit kan vaak beschikbaar zijn voor een extra vergoeding. Zoek naar VPN-services die een 'dedicated IP-adres', 'dedicated IP' of 'static IP' bieden. Met extra functies zoals deze kunt u altijd toegang krijgen tot inhoud van Netflix via een VPN-service. Dit is veruit de gemakkelijkste manier om toegang tot je verboden apps te krijgen, omdat er geen specifieke manier is om VPN-verkeer te blokkeren. Veel mensen begonnen een VPN te gebruiken om geo-beperkingen te omzeilen. Maar ondanks de verboden voordelen voor gebruikers buiten de VS, is een VPN een geweldige tool die u kan beschermen en uw online ervaring op internet kan verbeteren door u voldoende beveiliging en privacy te bieden. Als het gaat om het selecteren van de beste VPN, hebt u veel keuze. Er zijn veel kosteneffectieve VPN-opties en ze kunnen allemaal variëren in maandelijkse aanbiedingen. Het kiezen van de beste VPN is eenvoudiger als je de concurrentie beperkt. De beste indicatie voor een goede VPN-serviceprovider is dat ze de juiste beveiliging en de juiste ondersteuning voor u hebben.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1601x
Toegevoegd: 06-12-2018 17:41
Gewijzigd: 08-12-2018 12:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!