iPhone X

Hup, ga de iPhone X kopen (en lees hierna waarom)!

iPhone XDe X, iPhone X oftewel: de iPhone 10. Mysterieus vanwege alleen al de X én ontzettend veelzijdig én vernieuwend. Met bijvoorbeeld weer een groter display, betere camera’s, gezichtsherkenning in plaats van de vingerscan en draadloos opladen. Veelzijdig, uniek en een must dus, de iPhone X voor de ware Apple-adept.

Het is telkens weer de vraag waar de innovatieve producent van telefoons nu weer mee zal komen. De ‘fans’ kunnen vaak niet wachten. Dat wachten loont echter. Elke keer weer. Ook nu als het gaat om de iPhone X. Gesteld kan worden dat de iPhone X het beste is wat er op telefoongebied te koop is. Of anders: deze telefoon biedt het nieuwste van het nieuwste. Face ID – gezichtsherkenning- bijvoorbeeld. De vingerscan is al weer ouderwets. Alhoewel± het feit dat de iPhone X niet meer ontgrendeld kan worden met een vinger komt door het indrukwekkende edge-to-edge scherm. De iPhone X biedt een heel groot scherm. Daardoor is er zelfs geen plaats meer ingeruimd voor de home knop, waarmee zeker voor de wat oudere gebruiker ook het laatste beetje houvast verdwijnt. Door te swipen ’ga je voortaan naar huis’, daar is geen knop meer voor nodig anno 2017.
Qua omvang lijkt de gloednieuwe iPhone X op de 8 Plus. Wie echter beter kijkt, zal zien dat het scherm van de iPhone X toch echt groter is: 5.8 inch om precies te zijn. Wie goed kijkt ziet bovendien een edge-to-edge display, een scherm dat van rand tot rand loopt. De voorkant van de iPhone X is dus scherm. Van boven naar beneden en van links naar rechts.

OLED

Dat grote scherm is overigens van Organic Light Emitting Diode (OLED), dat je eerder vooral zag bij het merk Samsung. Voordeel van OLED is dat achtergrondverlichting niet langer nodig is en de batterij z’n krachten dus kan sparen. OLED betekent bovendien een diepere kleurweergave en dan specifiek als het gaat om de donkere tinten. Op de iPhone X kijk je dus gewoon langer naar films en video’s en speel je net even een extra game met vrienden.

Selfie

De iPhone X lijkt welhaast gemaakt voor de man en vrouw die elke dag een nieuwe selfie post. Op de sociale media. De iPhone X beschikt namelijk over een zeven megapixel TrueDepth camera aan de voorzijde, mooi weggewerkt bovenaan het scherm. De gemaakte selfies kunnen de vergelijking met foto’s die in een studio gemaakt worden moeiteloos aan. Bijzonder is zeker ook de portretmodus. Dat bijzondere zit ‘m met name in het gecreëerde contrast tussen de voorkant van de portretfoto en de achterkant van die foto. Voorbeeld? Een scherpe voorgrond en een meer wazige achterkant. De belichtingseffecten zijn ook al bijzonder en maken van elke foto een heel bijzondere foto.

Face ID

De iPhone X kopen, is het kopen van een telefoon met ‘levende’ emoji’s. De zo bekende animoji’s krijgen met dit toestel een (ook broodnodige) extra dimensie. De Face ID in de camera voorop je toestel zorgt voor ‘levende’ emoji’s. Met de iPhone X maak je van jezelf zomaar een konijn. Slechte dag? Verander dan je eigen hoofd in een alleszeggende emoji. Moeilijk is het ondanks de bijzondere techniek beslist niet. Je spreekt een tekst in, de Face ID maakt ondertussen het gewenste dier (of iets anders) aan. Een dier of bijvoorbeeld een drol die jouw specifieke kenmerken overneemt Die kijkt als jou, die net zo spreekt. Die je bewegingen analyseert en die je hoofd dus écht omtovert tot bijvoorbeeld een tweeling-drol. Vervolgens is het slechts nog een kwestie van de animatie naar je contacten sturen, via iMessage. Kind kan de was doen. Vanwege het grote scherm is er geen plaats meer ingeruimd voor de zo bekende home-knop. Niet meer nodig ook, want home bereik je eenvoudig door te swipen over je immense scherm. Met het verdwijnen van de home-knop is ook de vingerafdrukscan verleden tijd. Ontgrendelen doe je op de iPhone X namelijk niet met je vinger of de home-knop, maar met je gezicht. Hoe het werkt? Gelijk als de vingerscan eigenlijk, alleen maakt je telefoon nu een scan van je gezicht. Kijk naar je X en ontgrendeling is een feit. Producent Apple noemt de gezichtsscan dé veilige manier van ontgrendelen en of inloggen op je telefoon. De kans dat iemand die op je lijkt jouw iPhone X kan ontgrendelen, is berekend op één op de miljoen. Kleine kans dus dat iemand anders met zijn of haar gezicht jouw iPhone X kan gebruiken.


Draadloos

De iPhone X is ook al voorzien van ‘uitgebreide realiteit’ waarmee je (virtueel uiteraard) een stad verkent zonder er ooit echt geweest te zijn. Ook handig is het dat je met deze techniek nu al ziet hoe je nieuwe tatoeage je zal staan. Leuk is verder dat je met deze techniek bekende spelfiguren of icoontjes in jouw echte wereld plaatst. Een krokodil in de vijver achter je huis? Met de X wordt het een soort van realiteit. Muziekliefhebbers doen er ook goed aan voor de iPhone X te kiezen. Dit toestel is namelijk ideaal voor de Apple AirPods, waarmee het heerlijk – en draadloos - muziek luisteren is. Een speciale ingebouwde functie zorgt er bovendien voor dat zelfs de muzikale sloddervossen hun muziek niet langer zullen verliezen. De ‘zoek mijn AirPod’ functie voorkomt dat namelijk. En, waarde muziekliefhebbers, de speakers zijn daarnaast ook nog eens behoorlijk verbeterd.

Mat

Met een draadje opladen? Ook dat is niet langer noodzakelijk. De iPhone X of 10 laad je namelijk draadloos op. Met de vernieuwde AirPower-mat is er bovendien sprake van één oplaadstation waarmee je al je Apple-toestellen en apparaten oplaadt, en nog tegelijk pp. Overigens is die zo gewilde mat er nog niet. Pas volgend jaar is de ‘oplaadmat’ in de winkels verkrijgbaar. Nog even geduld dus en nog even ‘ouderwets’ met draad opladen. De iPhone X beschikt daarnaast ook over een dubbele camera aan de achterzijde (12 megapixel). Apple liet al weten dat het hier om een bijzonder geavanceerde camera gaat. Die camera wordt getypeerd als bijzonder lichtgevoelig en extra stabiel. Praktisch is ook de beeldstabilisatie. De ingebouwde stabilisatie vangt trillingen op terwijl speciaal voor de X ook de beeldsignaalprocessor verder is ontwikkeld. Deze processor herkent objecten en neemt activiteiten waar. Resultaat: altijd een prachtige foto. 

De X is slechts leverbaar in de kleuren space gray en silver en uiteraard draait de iPhone X op iOS11. Het spreekt bijna voor zich dat die weer slimmer is dan voorganger 10. Geleerd heeft van de ervaringen van gebruikers, zoals ook 11 dat weer zal doen. Ten slotte: ook de chaoot kan prima uit de voeten met de iPhone X. iOS11 zorgt namelijk voor een overzichtelijkere App-store. De X typt bovendien ook gemakkelijker. Kortom: de iPhone X biedt ontzettend veel. Veel nieuws. En ja, je kunt er ook nog gewoon mee bellen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 2926x
Toegevoegd: 02-11-2017 09:15
Gewijzigd: 07-11-2017 21:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!