Meest gekozen abonnementsvormen bij een telefoon

Meest gekozen abonnementsvormen bij een telefoon

Meest gekozen abonnementsvormen bij een telefoonBij de aankoop van een nieuwe mobiele telefoon heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt de telefoon combineren met een prepaid simkaart, met een sim only bundel of bijvoorbeeld met een mobiel abonnement. Voor welke abonnementsvorm kies jij bij je telefoon? In dit artikel zetten we de verschillende abonnementsvormen voor je op een rijtje. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken bij de aanschaf van een toestel.

Overzicht van de huidige abonnementsvormen voor mobiele telefoons

Momenteel wordt er onderscheid gemaakt tussen drie abonnementsvormen voor mobiele telefoons, te weten: een prepaid simkaart, een sim only bundel en een mobiel abonnement. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type simkaart het beste bij je past. Om het vergelijken van abonnementsvormen makkelijker te maken, is het verstandig om vooraf een overzicht voor jezelf te schetsen van je huidige verbruik. Maak je bijvoorbeeld regelmatig gebruik van mobiele data op je telefoon, of gebruik je sneller een WiFi-netwerk? Bel je vaak via je toestel, of maak je gebruik van een vaste lijn? Door je verbruik in kaart te brengen, zal het straks makkelijker zijn om een keuze te maken uit de verschillende soorten

 

Ook wordt het maken van een keuze makkelijker, door een vergelijkingstool te gebruiken. Op internet vind je verschillende vergelijkingstools. Deze tools kunnen de verschillende abonnementsvormen vergelijken, maar ook hetzelfde type abonnement bij verschillende providers. Het is raadzaam om eerst een keuze te maken tussen de abonnementsvormen en vervolgens een geschikte provider te zoeken. Bij het zoeken naar een provider kan zo’n vergelijkingstool je helpen. Let hierbij niet alleen op de tarieven van een provider, maar ook op de service die zij bieden. Kun je bijvoorbeeld een toestel lenen bij een defect aan het toestel dat je via een mobiel abonnement hebt afgenomen?

Een prepaid simkaart bij je toestel kopen

Voorheen was de prepaid simkaart de meest gebruikte abonnementsvorm. Enkel zakenlieden kozen voor een duurder abonnement, waarmee zij een vast aantal belminuten en sms’jes per maand konden gebruiken. Het voornaamste voordeel van een prepaid simkaart, is het feit dat je enkel betaalt voor het tegoed wat je ook daadwerkelijk verbruikt. Op dit punt wijkt een prepaid simkaart af van de andere abonnementsvormen. Daarbij kun je met een prepaid simkaart zelf een abonnement samenstellen. Dit klinkt wellicht gek! Er zijn echter verschillende providers, die losse pakketten voor mensen met een prepaid simkaart aanbieden. Voor vijf euro van het saldo op je prepaid simkaart krijg je bijvoorbeeld een gigabyte aan mobiele data.

 

In de maanden waarin je relatief veel mobiele data verbruikt is het aantrekkelijk om voor een dergelijke bundel te kiezen. Mocht je een maand veel thuis zijn en het WiFi-netwerk in huis gebruiken, dan bespaar je vijf euro. Op deze manier sluit de prepaid simkaart altijd aan bij je verbruik in individuele maanden. Houd er rekening mee, dat een prepaid simkaart relatief duur is als je een hoog verbruik hebt. Mocht je veel internetten en bellen met je mobiele telefoon, dan loont het vaak om voor een andere abonnementsvorm te kiezen. Je kunt een prepaid simkaart vaak gratis of voor bijvoorbeeld tien euro aanvragen. In dit laatste geval wordt er normaliter ook direct tien euro tegoed op je prepaid simkaart gezet.Mobiele abonnementen van alle providers

Combineer je smartphone met een sim only abonnement

Een tweede abonnementsvorm om uit te lichten, is een zogenaamd sim only abonnement. Bij een sim only abonnement schaf je zelf een los toestel aan, of behoud je een toestel die je wellicht al hebt. De maandlasten van een sim only bundel zullen op deze manier altijd lager liggen dan die van een mobiel abonnement met toestel. Houd er echter rekening mee, dat de kosten voor een sim only bundel hoger kunnen liggen, dan die van een prepaid simkaart. Net als bij de beschrijving van de prepaid simkaart omschreven werd, hangt dit sterk af van je verbruik. Bij een sim only abonnement heb je een vast aantal belminuten, sms’jes en GB’s aan mobiele data per maand. Je betaalt hier een prijs voor, die oploopt als je buiten je bundel raakt. Mocht je het tegoed niet volledig verbruiken, dan betaal je voor een dienst die je niet volledig gebruikt.

 

Tegenwoordig is het bij verschillende providers in Nederland en België mogelijk om een sim only abonnement geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Bepaal bijvoorbeeld zelf hoeveel belminuten je maandelijks wilt kunnen gebruiken, met hoeveel mobiele data je dit wilt combineren, enzovoorts. In tegenstelling tot de bundels die je met een prepaid simkaart kunt kopen, is het bij een sim only abonnement niet mogelijk om af te schalen. Dit kan een nadeel zijn, als je af en toe een groot deel van de maand thuis bent. Het is in zo’n geval immers mogelijk om je WiFi-netwerk te gebruiken.

Een mobiel abonnement met toestel

De derde en tevens laatste abonnementsvorm die regelmatig gekozen wordt, is een abonnement met toestel. In feite verschilt deze abonnementsvorm niet veel van een sim only bundel. Het verschil is dat je bij deze abonnementsvorm maandelijks betaalt voor de aflossing van je mobiele telefoon. De exacte aflossing kun je vaak zelf kiezen bij het afsluiten van een dergelijk abonnement. Het kan voordelig zijn om een groot deel van het toestel vooraf zelf te betalen, waardoor je maandlasten lager uit zullen vallen. Een mobiel abonnement met toestel heeft normaliter een looptijd van twee jaar. In sommige gevallen kun je voor een eenjarig contract kiezen. Dit brengt echter zeer hoge maandlasten met zich mee, waardoor een sim only bundel al snel aantrekkelijker wordt.

 

Net als bij een sim only bundel, kun je ook bij een mobiel abonnement met toestel zelf een bundel samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om relatief veel belminuten in je pakket op te nemen, of juist veel mobiele data. Houd er rekening mee, dat de keuzevrijheid bij een abonnement met mobiele telefoon vaak iets minder groot is dan bij een sim only bundel. Een aantal maanden voor het verlopen van je abonnement kun je vaak al een nieuw abonnement afsluiten.

Combineer je abonnement met vast internet en televisie

In de afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker geworden om je abonnement bij een mobiele telefoon te combineren met een abonnement voor vast internet en televisie. Door deze abonnement bij dezelfde provider af te nemen, profiteer je doorgaans van een flinke korting. Daarbij kom je mogelijk in aanmerking voor extra mobiele data, extra belminuten of een extra zendpakket op je televisie. Onder meer KPN biedt dit aan, evenals de samenwerking via Vodafone en Ziggo. In vergelijkingstools kun je vinden welke besparing het combineren van deze diensten je op kan leveren als consument. Deze besparing kun je gebruiken om bijvoorbeeld een nieuwe mobiele telefoon te kopen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 4429x
Toegevoegd: 31-01-2019 08:41
Gewijzigd: 03-02-2019 23:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!