oude mobiele telefoons

Mobiele telefoon recyclen: verkoop je oude mobiel

oude mobiele telefoonsAls eindelijk je nieuwe telefoon binnen is wat doe je dan met de oude? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt als er een telefoon over is.

Als je net als het grootste deel van de Nederlandse bevolking bent dan wordt de mobiele telefoon in een kastlade gelegd waar het een lange tijd zal vertoeven. Of misschien eindigt de mobiele telefoon in de doos met resten van elektronische producten zoals kabels en opladers. Het is zelfs mogelijk dat je de mobiele telefoon weggooit in de prullenbak waarna het ergens op de afvalstortplaats belandt.  Wat veel mensen niet weten is dat een mobiele telefoon niet weggegooid mag worden met het normale afval met als alle andere elektronische producten. De prullenbak is dus niet de goede rustplek voor de mobiele telefoon. Mobiele telefoons die niet op de juiste manier afgevoerd worden vallen onder de noemer e-waste. Dit is één van de belangrijkste oorzaken van wereldwijde gezondheids- en milieuproblemen. Het recyclen van een mobiele telefoon voorkomt dat het eindigt als e-waste. Hier volgen drie redenen waar je je mobiele telefoon beter kunt recyclen.

Voorkom gezondheidsproblemen

Mobiele telefoons en andere elektronische producten bevatten giftige elementen. Dit zijn materialen zoals kwik, lood, koper en arseen. Deze giftige elementen kunnen voor ernstige gezondheidsproblemen bij mensen en dieren zorgen. Kwik kan bijvoorbeeld leiden tot zintuiglijke problemen, huidaandoeningen, geheugenverlies. Het kan dodelijk zijn voor dieren. Als je niet wilt dat andere mensen en dieren te maken krijgen met deze gevolgen dan is het verstandig om je oude mobiele telefoon te recyclen. Het voorkomt dat de giftige stoffen in de open lucht terechtkomen en het land vervuilen. In landen zoals China en India zijn de gevolgen al zichtbaar. Complete stukken land kunnen niet meer gebruikt worden door de grote mate van vervuiling. Het is zelfs niet meer mogelijk om te leven in deze gebieden. Dit geeft maar weer eens aan hoe desastreus de gevolgen van elektronisch afval kunnen zijn.

Steun het milieu

Als een mobiele telefoon met het afval weggegooid wordt of ergens gedumpt dan blijft het er voor een lange tijd liggen. De materialen van een mobiele telefoon worden namelijk niet afgebroken. Hier bovenop komt nog dat de giftige elementen die voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen ook een negatieve invloed hebben op het milieu. De giftige element kunnen in de grond lekken, het grondwater waardoor een compleet gebied vervuild kan raken inclusief de lucht erboven. Bepaalde elementen in mobiele telefoons kunnen bijvoorbeeld de zuurgraad van een vijver aantasten waardoor er geen vissen meer in kunnen leven. Een mobiele telefoon recyclen is een kleine stap in de goede richting om dit soort zaken te voorkomen.

Overzicht van refurbished smartphone aanbieders, direct online te kopen.

Bescherm je telefoon met een glazen screenprotector van Telefoonglaasje. Telefoonglaasje staat voor kwaliteit, kennis en service. Bekijk direct online! ✓ Voor 17u besteld, is morgen gratis bezorgd ✓ Meer dan 10.000 klanten

Waarde volledig benutten

Door een mobiele telefoon te recyclen of her te gebruiken wordt de waarde van de mobiele telefoon volledig benut. Als een mobiele telefoon niet meer gebruikt wordt dan betekent het niet dat het geen waarde meer heeft. Zelfs als de mobiele telefoon defect is en uit elkaar hangt kan het nog een bepaalde waarde hebben. Dit komt voornamelijk door de materialen waarmee de mobiele telefoon gemaakt is. Dit zijn materialen zoals zilver, goud, palladium en platina. Deze materialen kunnen uit de mobiele telefoon gehaald wordt tijdens het recycling proces.  Het voordeel hiervan is ook dat deze materialen weer hergebruikt kunnen worden bij de productie van nieuwe mobiele telefoons. Er zijn dan minder grondstoffen nodig.

Als je je mobiele telefoon weggooit dan laat je veel kansen liggen. Het milieu wordt er niet door geholpen, er worden geen grondstoffen gerecycled, giftige elementen kunnen in de aarde terechtkomen en de risico’s voor de gezondheid van veel mensen blijven bestaan. Wil je dit op je geweten hebben? Iedereen wil graag een leefbare en schone wereld, jij toch ook? Dit alles kun je voorkomen door de mobiele telefoon niet weg te gooien maar te recyclen. Nu je weet wat de voordelen zijn van recyclen kun je de mobiele telefoon op de volgende manier recyclen:

  • Oude mobiele telefoon doneren aan het goede doel
  • Verkopen op een tweedehands website
  • Inleveren bij een elektronicawinkel
  • Verkopen aan een telefoonrecycling bedrijf
  • Inruilen bij een provider voor korting op een nieuwe mobiele telefoon

Zoals je kunt zien zijn er meerdere manieren om een telefoon te recyclen. Je hoeft niet zelf de telefoon te demonteren en de waardevolle materialen eruit te halen. Dat is veel te moeilijk voor een gemiddelde gebruiker. Telefoonrecycling bedrijven zijn hierin gespecialiseerd waardoor je het beter aan hen kunt overlaten. Het enige dat je hoeft te doen is initiatief tonen door oude mobiele telefoons uit de kastlade te halen en deze te verkopen, in te ruilen, in te leveren of te doneren. De telefoons kunnen via de post verstuurd worden waarna je binnen een paar dagen al de betaling hebt ontvangen op je bankrekening. Door dit te doen voorkom je dat de mobiele telefoon op de afvalstortplaats terechtkomt of ergens gedumpt wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nickberends
Aantal keer gelezen: 5478x
Toegevoegd: 08-12-2015 09:03
Gewijzigd: 08-12-2015 12:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!