iPhone 6S

iOS 9: 10 onbekende features voor de iPhone 6S

iPhone 6SiOS 9 is het meest recente besturingssysteem van Apple. Het wordt gebruikt op de iPhone en iPad en niet door andere fabrikanten dan Apple. De laatste versie van het besturingssysteem heeft veel nieuwe functionaliteiten. Er zijn er echter veel die gebruikers nog niet kennen. De volgende 10 functionaliteiten ken je mogelijk nog niet.

Batterijpercentage widget

Het is altijd makkelijk om het batterijpercentage te kunnen zien in plaats van een klein accu icoon. Met het percentage is sneller duidelijk hoeveel energie de batterij nog heeft. Er is nu ook een widget voor het batterijpercentage beschikbaar die gebruikt kan worden in het berichtencentrum. Het batterijpercentage is echter ook nog vanuit de statusbalk te bekijken. De widget is alleen beschikbaar als de iPhone of iPad gekoppeld wordt aan een Apple Watch.

Snelle toegang tot Wallet

Wallet is de vervanger van de Passbook app. Het is de app die gebruikt wordt om betalingen te verrichten met Apple Pay; het betaalsysteem van Apple. De app is snel te bereiken door twee keer op de Home button te drukken. Je kunt dan direct de betaalkaart selecteren. Deze functionaliteit is pas aanwezig sinds de introductie van iOS 9 en moet ertoe leiden dat er sneller betaald kan worden met Apple Pay.

Apple Pay locaties in Kaarten

In de Kaarten app zijn locaties te vinden die Apple Pay accepteren. In Nederland zijn dit nog niet veel locaties maar dit verandert nog in de komende tijd. Apple Pay wordt op dit moment vooral veel gebruikt in de Verenigde Staten maar Apple is voornemens om de gehele wereld te laten betalen met Apple Pay. Als je een zoekopdracht doet in de Kaarten app dan wordt met een Apple Pay icoon aangetoond of een verkoper betalen met Apple Pay accepteert.

Grotere multitasking apps

De weergave van de multitasking view is aangepast in iOS 9. De previews van apps worden groter getoond. De werking is nog hetzelfde. Apps kunnen gesloten worden door deze naar boven te vegen. Door naar links en rechts te vegen kunnen de apps bekeken worden. In eerdere versies van iOS werd de multitasking view nog aan de onderzijde van het scherm getoond.

Zoek mijn vrienden widget

De Zoek mijn vrienden app voor iOS is in iOS 9 een standaard app. De app is al geïnstalleerd op Apple apparaten die op iOS 9 draaien. In de voorgaande iOS versies moest de app gedownload worden. Dat hoeft nu niet meer. Je kunt zelf bepalen of je gevonden wilt worden door je vrienden of niet. Dit is in en uit te schakelen in de instellingen. Er is nu een widget voor beschikbaar die getoond kan worden in het Berichtencentrum. Op deze manier kun je in een oogopslag zien waar je vrienden zich bevinden.

Webpagina’s opslaan als PDF

Wil je een webpagina later weer bekijken? Sla de pagina dan op als PDF. Dit kun je doen als je in Safari een website bezoekt. Door op de Deel button te drukken komt de optie tevoorschijn. De pagina wordt vervolgens omgezet naar PDF en in iBooks geplaatst. Je kunt de PDF op een later moment weer bekijken als je meer tijd hebt.

Meldingen per app groeperen

Als je normaal gesproken meerdere meldingen kreeg dan werden deze op volgende van tijd gerangschikt. Dit betekende dat verschillende meldingen van verschillende apps door elkaar getoond werden. Het is in iOS 9 mogelijk om de meldingen van apps te groeperen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld snel het overzicht van Whatsapp berichten bekijken.

Links toevoegen

Direct vanuit Safari is het nu mogelijk om een notitie te maken met een link erin naar een webpagina. Dit is handig als je later verder wilt lezen zonder een herinnering aan te maken of de pagina op te slaan onder je favorieten. De link wordt in de notitie getoond met een korte beschrijving en een thumbnail. Het is ook mogelijk om een locatie toe te voegen aan de notitie.

Siri helpt met herinneringen

Als je bezig bent in de Notities, Mail of Safari app maar er geen tijd voor hebt dan kun je Siri vragen om je eraan te herinneren. De functie werkt alleen in deze drie apps. Siri plaatst de herinnering vervolgens in de Herinneringen app. In deze app kun je de herinnering vervolgens bekijken en aanpassen als je dat wilt.

6-Cijferige pincode

De pincode van de iPhone had eerder nog maar 4 cijfers maar dat is nu veranderd. De standaard pincode van iOS 9 apparaat bestaat nu uit een 6-cijferige code. Het aantal combinaties neemt hierdoor drastisch toe van 10.000 naar 1.000.000 verschillende combinaties. Dit maakt het voor anderen bijna onmogelijk om de pincode te gokken en toegang te krijgen tot het iOS apparaat.

In iOS 9 zijn een aantal veelbesproken features toegevoegd maar er zijn ook veel features die veel mensen nog niet kennen. De bovenstaande features zijn niet bij iedereen bekend. Dit komt doordat alleen aandacht besteed wordt aan de grootste updates en niet aan de kleine aanpassingen. De kleine veranderingen hebben echter een grote invloed op het gebruik van de iPhone en iPad. Alle features zijn een toevoeging aan het besturingssysteem ook al worden ze niet vermeld tijdens de presentatie. Er is meestal veel tijd besteed door ontwikkelaars aan de onbekende features. In veel gevallen wordt de productiviteit vergroot en nemen acties minder tijd in beslag.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nickberends
Aantal keer gelezen: 3671x
Toegevoegd: 18-11-2015 07:14
Gewijzigd: 15-01-2016 22:52

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!