We geven het grif toe: we zijn erg enthousiast over de iPhone 7 en alle mogelijkheden. Is dat niet altijd het geval bij nieuwe versies, deze keer is de nieuwste versie een echte killer. De iPhone 7 is dus de laatste uit de reeks van iPhones van Apple, en er is weer wat aan bijgewerkt. Verwacht aan de buitenkant geen enorme veranderingen, het design van deze smartphone is voor een groot deel hetzelfde gebleven. Hoewel, je kunt nu de iPhone ook in gitzwart kopen in plaats van enkel in grijs en wit. Maar verder hebben ze ook nog een paar andere dingen aangepast. Het meest opvallende is de nieuwe aanpak voor de camera's en de flash, een Retina display met 3D Touch waarmee je dus ook "in de diepte" kan voelen door harder te drukken, knisperende nieuwe hifi speakers en een chip upgrade waardoor de 7 maar liefst 2x sneller is dan de iPhone 6.
Om betere resultaten te krijgen met de camera koos Apple ervoor om vanaf nu met drie camera's te werken in de iPhone, eentje ervan zit vooraan waarmee je naar hartelust selfies kan maken of die handig is bij Facetime. Het gaat om een HD camera van 7 megapixel. Aan de “achterkant” vind je de camera die je meestal voor fotografie zal gebruiken en deze is uitgerust met twee 12 megapixel camera's. Een groothoek en een telelenscamera geven je niet enkel een betere fotokwaliteit maar laten ook toe dat je tot 2x optische zoom of tot 10x digitale zoom tot je beschikking hebt. Een goede reden dus om eens een nieuwe selfiestick aan te schaffen of, wanneer je fervent facetime in de auto gebruikt. O ja, vergeet dan niet een hands-free oplossing zoals een iPhone 7 autohouder te gebruiken.
De camera aan de voorkant kreeg trouwens nog een andere extra upgrade, een True Tone Flash met 4 "warmere" leds. Op deze manier kan je levendigere selfies maken zonder jezelf compleet over te belichten. Een zeer handige extra op de iPhone omdat we ons nog regelmatig schuldig maken aan de obligate selfie links of rechts, maar nu zie je er dus ook nog beter uit. En dan hebben we de optische beeldstabilisatie die ook standaard op deze nieuwe uitvoering beschikbaar is, nog niet eens genoemd is.
Vanaf nu heb je ook een stereospeakersysteem ter beschikking dat tot tweemaal luider gaat dan de iPhone 6s. Je krijgt ook iPhone 7 oordoppen, of Airpods zoals Apple ze graag noemt. Deze iPhone 7 oordoppen zijn volledig draadloos, je moet dus vanaf nu wel opletten dat je geen iPhone 7 oordopje verliest. Via een slim gebruik van bluetooth slaagde Apple erin te zorgen dat elk iPhone 7 oordopje tegelijk hetzelfde signaal krijgt en zo dus een stereo ervaring kan aanbieden op de iPhone 7. Een probleem dat niet makkelijk op te lossen viel want er was wat vertraging om deze op tijd in productie te krijgen. De iPhone 7 oordoppen moet je trouwens apart bestellen.
Met de iPhone 7 maakte Apple ook korte metten met de traditionele hoofdtelefoon ingang, vanaf nu koppel jij je iPhone 7 oortjes via de lightning-connector, dat is dezelfde plug die je ook gebruikt om hem op te laden. Maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dan je alle oude koptelefoons moet vervangen door iPhone 7 oortjes hoor, er is natuurlijk ook een adapter op de markt om die traditionele (of hoe moeten we ze nu noemen) oortjes aan te sluiten op de 7.
De voorgangers waren enkel beschikbaar in grijs en wit, maar deze iPhone kan je ook in gitzwart krijgen. Geweldig, maar geef mij toch maar een kleurig iPhone 7 hoesje waar ik wat meer persoonlijkheid in kan leggen. Om een iPhone 7 hoesje moet je tegenwoordig echt niet meer verlegen zitten er zijn er verschillende op de markt, de meeste trouwens voor alle modellen (een iPhone 7 plus hoesje misschien?) waarbij er een bijna eindeloze catalogus aan afbeeldingen te vinden is. Je kan op bepaalde sites zelfs je eigen design of een foto aanleveren die dan prachtig op zo een iPhone 7 hoesje terecht kan komen. Ik weet niet wat jullie ervan denken maar dat staat mij veel meer aan dan kiezen tussen enkel zwart, grijs of wit.
Nu geeft Apple ook toegang tot de laatste nieuwe technologie op het gebied van draadloze verbindingen, zowel op gebied van wifi als van gsm. Met de LTE technologie kan je tot wel 25 banden gebruiken, dus als je veel rondreist kan je de iPhone 7 in zowat elk land gebruiken. Daarbij krijgen nu een aantal belangrijke communicatie apps zoals WhatsApp (die niet van Apple zelf zijn) nu ook de mogelijkheid om rechtstreeks op je homescherm te bellen, je kan dus gewoon het gesprek aannemen zonder dat je eerst nog de app moet openen. Een hele vereenvoudiging (en verbetering) dus voor deze iPhone 7.
Wat wel hetzelfde blijft met deze versie is iOS 10, dat kende je natuurlijk al van de vorige iPhone en blijft natuurlijk gewoon werken. Wat extra toeters en bellen die je eerst niet had zoals de 3D touch werken natuurlijk enkel op deze laatste versie van de iPhone 7, maar we zien in het operating system nu niet dadelijk iets waar we helemaal van achterover vallen. Apple zal je zelf zonder twijfel blijven vertellen dat de iPhone 7 de beste telefoon is om alle functionaliteit van iOS te kunnen gebruiken op de snelste manier... maar ja, die jongens konden altijd al iets van marketing.
De iPhone 7 is wederom een prachtig gemaakt apparaat met een dito design, dit jaar is hij dus ook nog beschikbaar in een extra kleurtje: gitzwart. De camera's kregen een goede beurt en hij heeft dan ook 3 exemplaren hiervan gekregen bovenop een vernieuwde flash met warmere leds. De iPhone 7 oortjes zijn vanaf nu draadloos en heten volgens Apple Airbuds, de traditionele koptelefoon aansluiting is er niet meer op te vinden maar je kan de iPhone 7 oortjes wel aansluiten via de Lightning connector, of een nieuw soort adapter kopen en je oude vertrouwde oortjes daarmee blijven gebruiken.