sport app

Top 10 meest populaire sport apps

sport appSport apps: Iedere sporter heeft tegenwoordig wel 1 of meer van dergelijke apps op zijn smartphone staan. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 50% van de hardlopers in Nederland apps gebruikt.

Tien populaire sport apps

Er zijn zelfs applicaties ter voorkoming van sportblessures of voor mensen die thuis sporten. In dit artikel bespreken we de 10 meest populaire sport apps van dit moment. Er zijn uiteraard nog veel meer apps die op dit moment populair zijn, maar we komen echt ruimte te kort om die allemaal op deze pagina te behandelen.

JEFIT

Fitness fanaten die graag hun eigen trainingsschema's willen maken, die kunnen gebruikmaken van de fitness app JEFIT. Ook is het met deze applicatie mogelijk om je spiergroei en spieromvang bij te houden. Dat geldt ook voor je lichaamsvet en het gewicht. Al met al is dit een handige app en zeker het proberen waard. Een soortgelijke applicatie is Fitness Pro, die we hieronder met je bespreken.

Fitness Pro

Fitness Pro heeft wel enige overeenkomsten met de app JEFIT. Deze app is ons inziens echter wel iets uitgebreider. Want zo kan je persoonlijke trainingsschema's maken en oefeningen voor iedere lichaamsdeel daarbij zoeken. Deze oefeningen worden overigens tot in detail uitgelegd. De trainingsschema's kan je aanpassen op ieder moment. Heb je een steuntje in je rug nodig? Een oppepper? Vergelijk dan de statistieken van vorige trainingen met die van dit moment. Op die manier kan je gemakkelijk en snel zien hoeveel je vooruit bent gegaan!

Skimble

En tenslotte nog een fitness app die populair is onder vele fitness liefhebbers: Skimble. Ook met deze applicatie kan je weer persoonlijke trainingsschema's aanmaken en dat is per spiergroep mogelijk. Skimble heeft een gratis en betaalde versie. De betaalde versie is uiteraard uitgebreider. Zo kan je tijdens je trainingen je laten motiveren en ondersteunen door een 'echte stem'. Ook voor yoga- en cardio beoefenaars biedt deze app mogelijkheden.

Runkeeper

De applicatie Runkeeper is, anders dan de naam doet vermoeden, niet alleen geschikt voor hardlopers maar ook voor zwemmers, fietsers, skiërs/snowboarders en roeiers. Kortom voor veel duursporten. Runkeeper houdt statistieken bij zoals de afstanden die je hebt afgelegd en daarbij de snelheid. Met deze app is het heel eenvoudig om je prestaties te meten en te vergelijken met resultaten die je daarvoor hebt behaald. Runkeeper is een gratis app en is geschikt voor vrijwel alle smartphones en besturingssystemen. Deze app is geschikt voor fanatieke sporters die alles willen meten en berekenen.

Evy

Wie kent Evy niet? De app Evy is misschien wel een van de meest bekende apps voor hardlopers. Velen zijn dankzij deze applicatie aan het sporten geslagen. Evy begeleid jou tijdens het hardlopen en dat middels podcasts. Het is mogelijk om aanmoedigingen tijdens het hardlopen te personaliseren of om eigen muziek toe te voegen waarop je kan trainen.

Strava

Strava is een zeer populaire app onder hardlopers en wielrenners (of mountainbikers). Met deze handige applicatie kun je afstanden die je aflegt vast laten leggen en tevens de routes. Strava wordt door deze sporters veel gebruikt om de prestaties te vergelijken met anderen. Je kan vrienden toevoegen. Strava is min of meer een sociaal platform. Strava is op dit moment de grootste concurrent van apps zoals Runkeeper maar ook Endomondo. Met name het feit dat je al je prestaties tot in precisie zo gemakkelijk met anderen kan vergelijken, is het grootste pluspunt ten opzichte van andere apps.

Wandelen

Nederland is een heerlijk wandelland en kent daarom ook veel wandelaars. De applicatie 'Wandelen' is dan ook een app die voor beoefenaars van de wandelsport veel te bieden heeft. Niet alleen raak je met deze handige programma nooit meer de weg kwijt, maar ook herbergt de app talloze prachtige wandelroutes. Leuk is ook dat bij iedere route over de bezienswaardigheden informatie wordt gegeven. De app fungeert dus ook als gids.

Moves

Moves is een app die zich richt op beweging. Deze applicatie kan wel gebruikt worden door fietsers en hardlopers maar op deze doelgroep heeft het zich niet specifiek gericht. Moves houdt met name afstanden, calorieën en stappen bij. Moves is daarom eigenlijk het meest geschikt voor de wandelsport. Omdat dit programma op je smartphone altijd aan staat, weet je op het eind van de dag precies hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Deze app stimuleert de gebruikers dus om meer te bewegen.



Virtuagym Calorieënteller

De Virtuagym Calorieënteller is misschien niet perse een sport applicatie, wel is deze app erg nuttig voor mensen die extra op hun voeding willen letten. Zo kan je met deze app een persoonlijk voedingsplan aanmaken waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijker spiermassa kunt kweken of die je helpt sneller af te vallen. Een voedingsplan maak je snel een eenvoudig aan. Het is wel noodzakelijk dat je enkele persoonlijke gegevens invult. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan het aantal slaapuren die je per nacht nodig hebt of het soort werk dat je doet. Je geeft tenslotte ook aan wat je (eind)doel is. Tussentijds kan je beoordelen hoe ver je gevorderd bent.

Runtastic Altimeter GPS

De Runtastic Altimeter GPS kan je alleen op je iPhone gebruiken. Het is een app die veelvuldig gebruikt wordt door bergbeklimmers. Met deze handige applicatie kan je de weersvoorspellingen per locatie ontvangen, geeft het exact je positie weer, fungeert het als kompas en deze app geeft belangrijke info over de zonsopgang en de zonsondergang. Daarnaast kan je met deze app via GPS de hoogte berekenen.

Hardlopers blijken het vaakst apps te gebruiken

Een leuk feite is dat met name hardlopers apps blijken te gebruiken. Zo gebruikt maar liefst 46% van de hardlopers een applicatie. Voor vanaf de leeftijd van 35 jaar tot 50 jaar is het gebruik van applicaties het meest populair. Na de hardlopers blijken wielrenners (namelijk 25%) te eindigen op een goede tweede plek met op de derde plaats wandelaars (10%). Opmerkelijk is het dat maar 3% van alle sporters in Nederland een activity tracker gebruiken.

Sport apps en je privacy

Applicaties die worden gedownload door sporters om prestaties bij te houden zijn niet altijd even goed voor je privacy. Dat willen we tenslotte nog wel even gemeld hebben. Veel bekende sport apps delen namelijk bepaalde persoonlijke gegevens met derde partijen. Van enkele apps is bekend dat ze zelfs de exacte locatie van gebruikers delen met derden. En dat ook wanneer je de app niet gebruikt. In de instellingen van de meeste smartphones kan je aangeven welke app toegang mag hebben tot je GPS-functie.

Welke apps gebruik jij tijdens het sporten?

Wij zijn natuurlijk ook benieuwd welke apps jij zoal gebruikt tijdens het sporten en hoe die applicaties misschien wel jouw leven (of levensstijl) hebben verbeterd! Laat hieronder daarom gerust je mening achter.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jaell
Aantal keer gelezen: 3619x
Toegevoegd: 28-09-2016 00:42
Gewijzigd: 24-10-2016 00:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!