Wel of geen hoesje kopen voor jouw nieuwe telefoon

Wel of geen hoesje kopen voor jouw nieuwe telefoon?

Wel of geen hoesje kopen voor jouw nieuwe telefoonTelefoons worden steeds duurder. Het is dan ook heel logisch dat jij zuinig bent op jouw telefoon. Als je een nieuwe telefoon koopt dan stel je jezelf waarschijnlijk de vraag of je er een hoesje bij moet kopen. Er zijn verschillende redenen om dit wel of niet te doen. In dit artikel krijg je een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je twijfelt over de aanschaf van een telefoonhoesje.

Hoe zag jouw vorige telefoon eruit?

Het werd tijd voor een nieuwe telefoon, maar met welke reden heb je een telefoon gekocht? Het kan zijn dat de accu niet meer lang genoeg mee ging, dat je abonnement verliep of dat je je telefoon had laten vallen. Als jouw vorige telefoon onder de krassen zat of als er barsten in het scherm zaten, dan zegt dat iets over jouw telefoongebruik. En dan is het heel verstandig om een hoesje om jouw telefoon te doen ter bescherming. Als je telefoon er nog als nieuw uit zag, zegt dit ook iets over jouw telefoongebruik. Blijkbaar ben je erg zuinig op je telefoon en wellicht zo zuinig dat je helemaal geen hoesje nodig hebt. Toch geldt ook hier het spreekwoord: een ongeluk zit in een klein hoekje.

Had je een hoesje om jouw vorige telefoon?

Het is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar aan jouw vorige telefoon kun je vaak zien of het nodig is om een hoesje aan te schaffen. Als jouw vorige telefoon mooi is gebleven met een case, dan kan het maar zo zijn dat je deze keer ook weer voor een soortgelijk hoesje gaat. Het beviel immers goed. Of je gaat deze keer juist niet voor extra bescherming, omdat het bij de vorige keer ook goed ging. Had jouw vorige telefoon geen hoes en was het scherm kapot na een val? Dan is het toch verstandig om een hoesje aan te schaffen voor jouw nieuwe telefoon.

Laat je je telefoon regelmatig vallen?

Als je je telefoon geregeld laat stuiteren, dan is een stevige hoes onmisbaar. Een degelijk telefoonhoesje biedt niet alleen bescherming tegen krassen en deuken. Het beschermt ook tegen schade aan de binnenkant van jouw telefoon. Wanneer je jouw telefoon ergens tegenaan stoot of laat vallen, kan dit ervoor zorgen dat het scherm of de achterkant ernstig beschadigd raakt, met alle gevolgen van dien.



Waar neem je je telefoon mee naar toe?

Wanneer jouw telefoon de hele dag op de kast ligt, zal er natuurlijk niet zo snel iets mee gebeuren. Maar wanneer jij werkt in ruwe omstandigheden, zoals op de bouw, dan is het een ander verhaal. Heb je jouw telefoon de hele dag in handen? Ook dan is de kans groter dat hij een keer valt, dan wanneer je hem maar een paar keer per dag gebruikt. Hoewel één keer hard vallen voldoende kan zijn voor flinke schade aan je telefoon.

Hoe belangrijk vind je het uiterlijk van jouw telefoon?

Een waterdichte hoes ziet er anders uit dan alleen een achterkantje of een bumper. Een hoesje maakt je telefoon vaak wat dikker en geeft hem een ander uiterlijk. Toch zorgt dit er voor dat je heel veel mogelijkheden hebt om jouw telefoon te personaliseren. Wil je toch liever het pure design van jouw telefoon zien, dan kun je ook gebruik maken van een pouch. Een pouch is een soort zakje om je telefoon in te doen, zodat jouw telefoon toch beschermd is wanneer je onderweg bent.

Wel of geen hoesje om jouw telefoon? Het blijft een persoonlijke keuze.

Wellicht is tempered glass een betere uitkomst voor jou. Hieronder lees je wat dit is en hoe je tempered glass kunt aanbrengen op je telefoon.

Wat is een tempered glass screenprotector?
Een tempered glass screenprotector is gemaakt van gehard, chemisch en bewerkt glas. Hierdoor is het glas super helder, gevoelig genoeg voor een touchscreen en geeft het een comfortabel gevoel. De tempered glass screenprotector is gemaakt in een proces van extreme verhitting en snelle afkoeling. Dit maakt het vijf keer sterker dan normaal glas én het breekt niet in scherven. Je hoeft dus niet bang te zijn om jezelf te verwonden, mocht het glas breken! En tot slot is het is ook nog minder gevoelig voor vingerafdrukken en luchtbubbels.

In twee stappen naar een beschermde telefoon of tablet

Stap 1: de voorbereiding
Als je nog een screenprotector op je scherm hebt zitten, dien je deze allereerst te verwijderen. Hetzelfde geldt voor een eventuele telefoonhoes. Was daarna je handen om vette vingers op jouw nieuwe tempered glass screenprotector te voorkomen. Maak je scherm goed schoon met een doekje. Deze hoor je over het algemeen te ontvangen bij je tempered glass screenprotector. Dit is essentieel, want anders zullen de stofdeeltjes, vingerafdrukken en andere viezigheid zichtbaar blijven na het plaatsen van de screenprotector.
Stap 2: het plaatsen van de tempered glass screenprotector
Dan is het nu tijd om de nieuwe screenprotector erbij te pakken. Kijk goed hoe je hem moet plaatsen en lijn hem uit met bijvoorbeeld de onderkant van jouw telefoon, de home-button of de luidspreker. Verwijder vervolgens het folie aan de onderkant, met deze zijde naar onderen gericht. Dit voorkomt stof op de plaklaag. Breng daarna de tempered glass screenprotector voorzichtig aan op het scherm. Druk het glas nog even goed aan en wrijf eventuele luchtbubbeltjes naar de zijkant. Verwijder het folie aan de voorzijde en klaar!

Tot slot

Tot slot plaatsen we hier nog een overzicht van verschillende soorten hoesjes en cases. Je kunt per soort precies zien welke elementen van je telefoon het hoesje beschermt.

  • Een bookcase: Hiermee bescherm je zowel de voor als achterkant van je telefoon.
  • Een flipcase: Dit is ongeveer het zelfde als een bookcase, alleen gaat dit hoesje anders open. Ook hiermee bescherm je zowel de voorkant als de achterkant van je telefoon.
  • Een bumper: Dit type hoesje zorgt voor minimale bescherming, maar zorgt er daarnaast ook voor dat jouw telefoon nog steeds goed te zien is in de originele vorm. Dit is een van de goedkoopste beschermmiddelen voor je telefoon, maar het beschermt ook alleen maar de zijkanten.
  • Een hardcase: Een hardcase is zoals het woord als zegt, gemaakt van hard materiaal. De telefoon wordt in het hoesje geklikt. Het hoesje beschermt de achterkant en de zijkanten van je telefoon.
  • Screenprotector: Een screenprotector plak je op je scherm. Dit type bescherming zorgt dus ook alleen voor bescherming van je touchscreen.
  • Waterdicht hoesje: Een waterdicht hoesje beschermt je volledige telefoon en is daarnaast ook nog eens waterdicht. Dit klinkt dus als de ideale case voor je telefoon. Het nadeel van dit hoesje is echter dat je telefoon zijn complete vorm verliest.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2463x
Toegevoegd: 25-05-2018 11:02
Gewijzigd: 02-06-2018 00:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!