parkeren betalen via app

Apps voor parkeren

parkeren betalen via appEr komen steeds meer auto’s op de wegen en parkeren kan soms erg lastig zijn. De apps voor parkeren kunnen je daarbij helpen en zorgen ervoor dat je sneller een parkeerplaats kunt vinden.

Betaald parkeren

In Nederland is parkeren vaak betaald en daar worden we allemaal niet zo vrolijk van. Er moeten vaak muntjes in de automaat gegooid worden, maar wat als je geen muntjes hebt? Dan kun je eerst naar de winkel om briefgeld om te wisselen voor muntjes. Als je geen briefgeld bij je hebt kun je niet parkeren en dat maakt het allemaal erg gecompliceerd. Gelukkig zijn er nu ook apps op je smartphone waar je mee kunt betalen. Een groot voordeel, want je smartphone draag je vaak bij je en dat maakt parkeren een stuk gemakkelijker.

Mogelijkheden parkeren

Parkeren kun je vaak door muntgeld in de automaat te stoppen, maar parkeerautomaten worden ook aangepast aan deze tijd. Je kunt steeds vaker met je pinpas of met een creditcard betalen. Ook met de app betalen kan bij steeds meer parkeerautomaten.

Parkeer apps voordelen

Een parkeer app kan jou heel goed helpen en kent veel voordelen:

  • Bij het gebruik van een parkeer app, hoef je niet altijd van tevoren te weten hoelang je wil parkeren. Het kan zijn dat een afspraak eerder klaar is, dan betaal je ook minder. Duurt het wat langer dan gepland? Ook dan is dat geen probleem.
  • Met een app heb je eenvoudig inzicht in je parkeerkosten. Je hoeft niet in de rij te staan bij de parkeerautomaat.
  • Meestal dien je je wel te registreren voordat je een app gaat gebruiken.

Kosten parkeren app

Als je een parkeerapp hebt, dan betaal je meestal bovenop het tarief van de gemeente voor het parkeren een vast tarief aan de dienstverlener voor service van de applicatie. Wat de kosten zijn, is afhankelijk van je parkeergedrag en van de locatie waar je gaat parkeren.

  • Bij een abonnement op een applicatie zijn de parkeeracties gratis of in ieder geval goedkoper.
  • Als je geen abonnement hebt, dan betaal je een hoger bedrag voor het parkeren.

Parkeer app registreren

Applicaties van parkeren werken vaak op iPhones, Android en Windows smartphones en er zijn ook nog aanbieders actief die een BlackBerry app hebben. Voordat je een app kunt gebruiken moet je je vaak registreren.

  • Je parkeert eerst je auto en dan start je je parkeerapplicatie.
  • Je kunt dan de code intoetsen van je parkeerzone en dan kies je de zone die je op de kaart kunt zien (vaak staat de code ook op de parkeermeter).
  • Dan druk je op start en dan gaat de meter lopen.
  • Als je terug bent bij de auto, start je de applicatie weer op en dan druk je op stop.
  • Iedere keer aan het einde van de maand zal de aanbieder van de parkeerapp geld van je rekening afhalen, middels creditcard of via incasso.

Parkmobile

Parkmobile is een applicatie die je kunt gebruiken bij het parkeren en is geschikt voor een iPhone, Android, de Windows Phone en de Blackberry 10. Het is een gebruiksvriendelijke app en wanneer je de app hebt gestart kun je meteen een lijstje zien met de parkeerzones in je eigen buurt. Je kunt ook een favorietenlijst aanmaken, kentekens opslaan en de parkeerhistorie kun je ook zelf inzien.

  • De applicatie Parkmobile is goedkoper dan Yellowbrick.
  • Je hebt bij deze applicatie geen registratiekosten.
  • Je hoeft niet altijd een kaartje achter je voorruit te plaatsen bij deze applicatie.
  • Je betaalt 25 cent aan opslag per parkeeractie
  • Als je vaker op een plaats geparkeerd staat, dan kun je een abonnement nemen voor twee euro per maand.
  • Het programma binnen deze applicatie weet precies waar je auto staat en vertelt hoe je moet lopen (als je het bijvoorbeeld bent vergeten).

Park-line

De applicatie Park-Line is geschikt voor de iPhone, Android, de Windows Phone en de Blackberry 10. Deze applicatie heeft veel weg van de parkeerapp Parkmobile. Dit komt omdat de applicaties beide onderdeel zijn van de Parkmobile Group. Je kunt de applicatie in diverse gemeenten gebruiken. Soms kun je ook in garages betalen.

  • Je kunt met deze applicatie heel eenvoudig in België parkeren, dit is een groot voordeel van deze app in vergelijking met andere apps.
  • Je betaalt voor deze applicatie standaard 2,50 per maand.
  • De registratie bij Park-line kost je vijf euro.
  • Je betaalt 15 cent per transactie.

Yellowbrick

De parkeerapp Yellowbrick is geschikt voor de iPhone, Android en de Windows Phone. Als je deze app op gaat starten, dan kun je meteen de suggesties zien voor een parkeerzone. Je kunt jouw favoriete zones direct opslaan en dat is fijn voor je als je regelmatig op een plaats moet parkeren (bijvoorbeeld voor je werk). Het is een fijne en gebruiksvriendelijke app en de parkeeractie is zo gestart.

  • Je kunt met de Yellowbrick app in bijna alle Nederlandse steden parkeren.
  • Je krijgt een pasje voor Q park parkeergarages.
  • De applicatie geeft parkeeradviezen.
  • Door de GPS locatie wordt de goedkoopste plek om te parkeren in de regio gezocht.
  • Er wordt 34 cent opslag gerekend per parkeeractie.
  • Als je drie keer per week op een betaalde parkeerplaats staat, kun je ook een abonnement per week nemen voor 75 cent.
  • Het registreren bij deze applicatie kost je tien euro.
  • Je krijgt bij deze app een transponderkaart, deze dien je achter je vooruit te plaatsen.
  • Er is een speciale parkeerapplicatie van Yellowbrick voor België.

APP-Parking

Een andere parkeerapp die je kunt gebruiken is APP-Parking en deze applicatie is geschikt voor de iPhone, Android, de Windows Phone en de Blackberry. Het lijkt een eenvoudige applicatie, maar hij werkt goed. De app laat snel suggesties zien voor een parkeerzone, dit komt door de GPS ontvanger. Je kunt bij deze app een parkeerzone ook handmatig invoeren, het kenteken ook. Als je een parkeerzone wil selecteren, moet je het doen met een kleine plattegrond. Het voordeel van deze app is wel dat je de parkeerhistorie kunt bekijken en dat je meerdere kentekens op kunt slaan.

ANWB

De ANWB heeft een eigen parkeerapplicatie. Als je lid bent van de ANWB kun je deze app gebruiken. De app heeft veel weg van Yellowbrick (maar is goedkoper als je lid bent van de ANWB).

  • De applicatie biedt een parkeerbetaaldienst.
  • Je krijgt veel informatie binnen via deze applicatie.
  • Benzineprijzen, verkeersinformatie, een routeplanner en de wegenwacht, allemaal aspecten waarover je informatie in kunt winnen.
  • Bij pech kun je via de app je locatie doorgeven.

Stadsparkeren

De applicatie Stadsparkeren werkt samen met de app Parkmobile. Er zijn dan ook diverse gemeenten die een eigen stadspas uitgeven en dan kun jij kiezen of je daarmee bij een parkeerautomaat wil betalen of dat je de bijbehorende app wil gebruiken. Soms biedt de stadspas voordelen in een bepaalde gemeente, maar er zijn ook gemeenten waarbij je het eerste uur of de eerste twee uur, gratis kunt parkeren. Er geldt bij een parkeeractie een transactietarief van 25 cent. Je kunt ook altijd een abonnement afnemen voor twee euro per maand. Bij deze app zijn de registratiekosten 1 euro, in sommige gemeenten hoeft dat niet betaald te worden.

Parkeer app kiezen

Als je vaak in de stad moet parkeren of je bent voor je werk veel onderweg, dan weet je dat parkeren vaak problemen geeft en tot grote frustratie leidt. De parkeren apps brengen daar verandering in en zullen je helpen. Welke parkeer app je gaat kiezen, hangt af van wat jij fijn vindt werken. Misschien moet je ook weleens naar België, dan is het fijn als de parkeer app daar ook werkt. Lees voordat je een app gaat downloaden altijd door wat de voorwaarden zijn en wat je wordt aangeboden voor een bedrag. Hierdoor ben je voorbereid op wat je krijgt en let er ook goed op dat de app die je gaat downloaden geschikt is voor jouw mobiele telefoon. Niet alle apps zijn voor alle telefoons geschikt, dus even een aandachtspunt. Het zou zonde zijn als je een app moet betalen en hij werkt niet.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4271x
Toegevoegd: 12-08-2016 14:08
Gewijzigd: 25-08-2016 23:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3729 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!