Refurbished Ipad: Welke voordelen heeft het?

Refurbished Ipad: Welke voordelen heeft het?

Refurbished Ipad: Welke voordelen heeft het? Ben je op zoek naar een nieuwe iPad, maar is je budget niet toereikend. Dit betekent niet dat je zonder iPad hoeft te zitten. Het kopen van een refurbished iPad is ook een goede optie is. In dit artikel beschrijven we aan aantal voordelen van het aanschaffen van een refurbished Ipad, waardoor je een gedegen keuze kunt maken tussen een nieuwe of een refurbished iPad.

Je wil graag een nieuwe iPad, maar eigenlijk heb je niet genoeg geld om een hele nieuwe iPad aan te schaffen. Een mogelijk oplossing is dan om te gaan kijken naar een refurbished iPad, omdat deze gemiddeld goedkoper zijn dan een nieuwe iPad. Bovendien komen refurbished met nog enkele voordelen vergeleken met een nieuwe iPad. Zo krijg je vaak te maken met een ruime garantieregeling bij je refurbished iPad en werk je mee aan een duurzame wereld. Daarnaast heb je ook te maken met een ruime keuze. In dit artikel bespreken we de voordelen van het aanschaffen van een refurbished iPad.

 

Een refurbished iPad is betaalbaar

De prijs van de iPad is natuurlijk van groot belang voor je, daar dat heeft gemaakt dat je geen nieuw model in de winkel hebt kunnen aanschaffen. Een refurbished product is meestal betaalbaar voor elk budget. Een nieuwe iPad kost al gauw boven de duizend euro. Veel mensen hebben dit bedrag er niet voor over. Velen kiezen er daarom voor te zoeken naar een tweedehands product waar ze al gauw tussen de 50% en 70% procent minder voor kunnen betalen. Voor velen lijkt dit dan ook de keuze die het meest voor de hand ligt. Maar een refurbished versie is veel voordeliger, omdat het met extra voordelen komt. Ook heb je bij refurbished aanbieders, net als bij de aanschaf van een nieuwe Ipad, vaak de zekerheid dat het product deugdelijk is.

 

Een ruime garantieperiode bij aankoop van een refurbished iPad

Veel aanbieders van tweedehands producten bieden vaak een korte garantieperiode op de aangekochte producten. Wanneer je een nieuwe Ipad, koopt, heb je via Apple vaak maar 1 jaar garantie. Helaas zul je altijd zien dat jouw, ipad het eerste jaar nog helemaal top werkt, maar dat die na dit jaar keuren begint te vertonen. Dit is natuurlijk jammer. En wat moet je dan doen? Weer een nieuwe Ipad kopen? Vaak is het zo dat als je een refurbished iPad koopt je op deze Ipad van een aanbieder nog een extra garantieperiode krijgt. Die garantieperiode kan bij sommige aanbieders zelfs oplopen tot twee jaar op de refurbished producten die je hebt gekocht. Het overwegen van een refurbished Ipad door deze ruime garantieperiode, vergeleken met een nieuwe Ipad, is dan ook het overwegen waard.
 

Goede en nauwkeurige keuring en top-kwaliteit

Bij het aanschaffen van een tweedehandse iPad zul je gegarandeerd verschil merken in de kwaliteit van het product. Dit verschil kan liggen in het uiterlijk van het product, denk maar aan deuken, krassen, scheuren in het glas etc. Maar je kunt ook verschil merken in de technologische werking van het product. Hierbij kun je aan van alles denken zoals dat de programma’s die traag draaien, virussen, een bevroren scherm en nog veel meer. Je kunt natuurlijk altijd zoeken naar het refurbished product met het minst aantal krasjes en deuken, maar hoe zit het met de technische zijde van het product. Dat is iets wat je niet zo gemakkelijk ziet aan de buitenkant. Meestal merk je dit pas wanneer je gebruik maakt van het product, zoals het surfen op het internet of het spelen van een spelletje. Het voordeel van het aanschaffen van een refurbished product, zoals een Ipad, is dat het product door de aanbieder grondig wordt nagekeken, getest en gereinigd wordt. Zo wordt het product voordat het door de aanbieder wordt ingekocht al getest of de iPad bijvoorbeeld nog aan kan of dat alleen het beeldscherm kapot is. Vaak worden iPads die niet meer werken, niet ingekocht, waardoor de kans klein is dat de refurbished Ipad die jij koopt niet goed is. Bovendien heb je, zoals hierboven aangegeven, vaak te maken met een ruime garantieregeling.

 

Je werkt mee aan een duurzame wereld.

Het overwegen van het aankopen van een refurbished scheelt, jou niet alleen geld in de portemonnee. Maar je werkt met de aanschaft van een refurbished product, zoals een Ipad, ook mee aan een duurzamere wereld. Door de aankoop van een refurbished Ipad, zijn er minder kostbare grondstoffen nodig om een nieuwe te maken. Denk bijvoorbeeld aan goud, zilver, platina en coltan. Bovendien zorg je door de aanschaf van een refurbished Ipad ervoor dat de afvalberg van elektrische apparaten, kleiner blijft. Dit komt, omdat jouw, ipad in plaats van dit jaar, pas over twee of drie jaar op de afvalberg komt. Door het kopen van een tweedehands Ipad, draag je dus bij aan een duurzamere wereld en je bespaard geld.

 

Aanbieders hebben vaak een groot assortiment

Vaak hebben aanbieders van refurbished producten een ruim aanbod van iPads. Vaak zijn deze iPads niet de nieuwste van de nieuwste, maar soms heb je geluk en koop je een van de nieuwere modellen toch goedkoper. Kies je voor een wat ouder model, dan zul je zien dat je een ruimte keuze hebt. Van verschillende kleuren zoals spacegrijs, roze of zilver tot verschillende opslagruimtes van 64 GB tot 128 GB en hoger. Het is dus een misvatting dat je bij een refurbished aanbieder niet zoveel keus hebt. En je daardoor dus niet de Ipad kan vinden die aan jouw wensen voldoet. Kijk gewoon eens rond bij verschillende aanbieders.

 

Wat is het verschil tussen een tweedehands product en een refurbished product?

Refurbished producten zijn negen van de tien keer gebruikte producten, precies zoals tweedehandse producten een eerder leven hebben gehad bij een andere gebruiker. Toch is er een groot verschil tussen tweedehandse producten en refurbished producten. Refurbished producten worden grondig gecontroleerd en getest. Ook vindt er een grondige reiniging plaatst en zo nodig worden bepaalde onderdelen vernieuwd voordat de producten in de verkoop gaan. Bij tweedehands producten, vooral bij elektronica, vinden deze controles niet plaats. Hierdoor weet je eigenlijk niet wat je in huis haalt. Bovendien heb je bij een tweedehands Ipad, die je via via koopt, vaak geen garantie meer. Bij een refurbished Ipad die je koopt bij een aanbieder van refurbished producten heb je dat in de meeste gevallen wel.

 

Het aankopen van een refurbished Ipad, heeft dan ook enkele voordelen vergeleken met een nieuwe Ipad. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je kunt genieten van een stukje technologie, maar voor een veel lagere prijs. Bovendien krijg je bij de meeste aanbieders een ruimere garantieregeling. Vaak nog beter dan bij een nieuwe Ipad. Wil je dan ook niet het nieuwste van het nieuwste, overweeg dan zeker de aankoop van een refurbished Ipad.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: LieMa88
Aantal keer gelezen: 1960x
Toegevoegd: 25-11-2019 10:29
Gewijzigd: 26-11-2019 09:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!