s7 edge Samsung

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

s7 edge SamsungSamsung heeft met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge twee pareltjes in handen. De twee smartphones zijn gepresenteerd op het Mobile World Congress dat in Barcelona gehouden werd.

Uit de eerste berichten blijkt dat de twee nieuwe modellen gezien kunnen worden als de beste smartphones van dit moment. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft niet stilgezeten. Er zijn veel nieuwe features te vinden in de nieuwe smartphones van Samsung. Het uiterlijk van de twee nieuwe smartphones is niet veel anders dan de voorgangers maar het verschil wordt wel degelijk gemaakt aan de binnenkant. De enige verschillen tussen de S7 en S7 Edge zijn het display dat bij de Edge versie gebogen is aan de randen, de batterijcapaciteit en het formaat van het display. Het display van de S7 meet 5,1 inch terwijl de S7 Edge over een 5,5 inch display beschikt.

Nieuwe features

Er zijn veel nieuwe features te vinden in de twee nieuwe smartphones. Een nieuwe feature is de waterdichtheid van de twee toestellen. Bij de Galaxy S6 modellen was Samsung afgestapt van deze feature maar bij de S7 is dit weer toegevoegd. Beide modellen zijn water- en stofdicht met een IP68 certificatie. Deze certificatie wordt toegekend aan een smartphone als het toestel minimaal een half uur onder water gehouden kan worden en dan nog steeds werkt. Er zijn niet veel andere smartphones die deze certificatie hebben. Een andere nieuwe feature die weer terug is gekomen in het ontwerp is de microSD geheugenkaartslot. Deze was niet aanwezig in de Galaxy S6. In de modellen voorafgaand aan de Galaxy S6 was deze feature altijd aanwezig maar niet in de Galaxy S6. Dit zorgde voor grote ontevredenheid onder de gebruikers. Mogelijk hebben deze ontevreden gebruikers ervoor gezorgd dat de feature weer aanwezig is in de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge.

Display

De S7 beschikt over een helder en scherp 5,1 inch Super AMOLED-scherm. Dit type display staat erom bekend dat een heldere en diepe weergave van kleuren heeft. Bij dit scherm worden de zwarte kleuren nog donkerder weergegeven. Er is wederom gekozen voor de 2560x1440 resolutie dat ook wel Quad HD genoemd wordt. Dit is dezelfde resolutie als in de S6. De S7 Edge beschikt over een groter display van 5,5 inch. Opvallend aan het display van de S7 Edge is dat het display over de randen loopt. Hierdoor wordt het display gebogen en zijn meer functionaliteiten aanwezig. De resolutie van het S7 Edge display is ook 2560x1440 pixels. Met dit aantal pixels zijn de individuele pixels niet met het blote oog zichtbaar.

Hardware

De Samsung Galaxy S7 beschikt over een supersnelle Exynos-chipset die door Samsung zelf geproduceerd is. De octa-core processor van Samsung is verbeterd en belooft veel goeds. De oudere modellen van deze processor hebben zichzelf al bewezen. Aangezien de nieuwe processor nog beter is wordt verwacht dat de Samsung Galaxy S7 het goed gaat doen in de benchmarks. Het werkgeheugen van de smartphone is 4GB. Dit is het dubbele werkgeheugen van de iPhone 6S van Apple. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow met de TouchWiz user interface. De TouchWiz user interface voegt nieuwe functies toe aan het Android besturingssysteem. De Samsung Galaxy S7 is uitgerust met 32GB standaard opslagcapaciteit voor foto’s, video’s en andere bestanden. De Galaxy S7 beschikt over een 3000 mAh batterij wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van de Galaxy S6. De S6 is uitgerust met een 2650 mAh batterij. De Galaxy S7 Edge batterij beschikt over de meeste capaciteit met 3600 mAh. De Quick charge feature is wederom aanwezig zodat het toestel snel opgeladen kan worden. Draadloos opladen is ook mogelijk met de twee nieuwe S7 smartphones en de vingerafdrukscanner is weer aanwezig voor het ontgrendelen van de smartphone of betalingen met Samsung Pay. Op het gebied van de prestaties wordt verwacht dat de Samsung Galaxy S7 het beste toestel van 2016 wordt. Het is dan ook geen probleem om te multitasken op de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge. De smartphones zijn uitermate geschikt voor het spelen van games, zakelijk gebruik maar ook voor het bekijken van video’s.

Camera

De Samsung Galaxy S7 beschikt net als veel andere smartphones over twee camera’s. Aan de voorkant zit de “slechtste” camera van de twee met 5 megapixels. Dit is meer dan voldoende om scherpe selfies mee te maken. Aan de achterkant zit de hoofdcamera waar het om gaat. Deze heeft 12 megapixels en beschikt over de dual-pixel technologie. Deze technologie is nieuw voor de smartphone camera. Het zorgt ervoor dat de camera enorm snel scherp stelt. In presentaties werd het verschil in snelheid met de iPhone 6S goed duidelijk. De Samsung Galaxy S7 stelt veel sneller scherp dan de iPhone 6S terwijl dit ook gezien wordt als een snelle camera. Het is een veelbelovende camera die ontwikkeld is om betere foto’s te maken in situaties met weinig licht. Door de grotere pixels worden foto’s nog duidelijker gemaakt. Hiernaast heeft de camera een indrukwekkend diafragma van f/1.7. Dit betekent dat de sensor meer licht kan opvangen. Het diafragma van de iPhone 6S is bijvoorbeeld f/2.2. Hoe lager het diafragma, hoe meer licht de sensor kan opvangen. Een sensor die meer licht kan opvangen kan levendige beelden weergeven. De combinatie van het diafragma en de nieuwe dual-pixel technologie zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy S7 camera op dit moment de beste smartphone camera is.

Verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge zijn vanaf 11 maart 2016 in Nederland verkrijgbaar. Beide modellen zijn als los toestel te koop maar ook met abonnement. Consumenten die een pre-order geplaatst hebben voor het toestel ontvangen de smartphones op 11 maart 2016. De smartphones zijn vanaf 11 maart 2016 ook verkrijgbaar in reguliere telefoonwinkels. De nieuwe smartphones van Samsung zijn niet goedkoop maar dat verwacht ook niemand. Het zijn immers premium smartphones met veel mogelijkheden. De Samsung Galaxy S7 wordt verkocht voor 699 euro als los toestel en is vanaf €0,- verkrijgbaar in combinatie met abonnement. De Samsung Galaxy S7 Edge is € 100,- duurder en wordt verkocht voor 799 euro. In combinatie met abonnement is ook dit model vanaf € 0,- bijbetaling verkrijgbaar. Als er gekozen wordt voor een Samsung Galaxy S7 met abonnement dan is het verstandig om de tarieven te vergelijken. De tarieven van de Nederlandse providers lopen ver uiteen voor hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en mb’s.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nickberends
Aantal keer gelezen: 2822x
Toegevoegd: 10-03-2016 09:35
Gewijzigd: 11-03-2016 12:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!